soner81
soner81 (üye)
Ankara / Amatör

Ten Tonu Yardım


Arkadaşlar bu fotogfartaki ten tonunu photosoptamı yakalamak mümkün yoksa makyajlamı yapılıyor

Tarih: 8 Kasım 2006, 23:09 - İp: 81.***.**6.127
_unknown_
_unknown_ (üye)
Kayseri / Stüdyo Fotoğrafçısı

Arkadaşım öncelikle bu rengi aynen yakalamak istiyorsan ışığında bun ayakın olması işini kolaylaştırır.
photoşopta bunu yapman için önce biraz contrast vermek sonra color balance dan renk vermek en sonundada hue/saturation(Ctrl+U)'dan biraz doygunluğu ayarlamak.
Bilmiyorum ne kadar soruna cevap oldu.İki resmide fotoşopa atarak biraz uğraşman lazım aynı tonu yakalamak için.
İyi çalışmalar...

 

Tarih: 9 Kasım 2006, 10:40 - İp: 88.***.**9.112
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma


Soner81

Bu fotografta manken uzerinde photoshop kokusu var.Ben phototshoptan pek anlaman kucuk duzenlemeler haricinde,isin ehli arkadaslar yapar bizim cektigimiz fotograflarin duzenlemesini.Bu nedenle photoshop hakkinda yalnis bilgi vermek istemem.

Ama bu tur bir fotograf icin yaptigimiz dogal calismayi sana anlatayim.

Bayanlarin kullandigi bir fondoten vardir, bu fondoten yuze suruldugu zaman sanki bronzlasmissin gibi bir renk verir.Bu malzemeyi butun vucuda uygulayip,kuvvetli yapay isik ve iki yansitma kullanarak yaptigimiz buna benzer cekimler oldu.

Basarilar

 

Tarih: 9 Kasım 2006, 11:39 - İp: 195.***.**2.67
ayd1984
ayd1984 (üye)
İstanbul / Meraklı

Bildiğim kadarı ile yardımcı olayım. Bir başka image' da bu ten tonuna ulaşmak için iki image'ıda CS2'de aynı dökümana atmalısın.İki farklı layer elde edeceksin.Üzerinde oynamak istediğin layer i aktif hale getireceksin ve yukarda bulunan seçeneklerden image ı tıklayarak açılan menüden Mode nin menüsüne ulaşıp CMYK color u seçeceksin. Bu işlemi yaptığında program sana uyarı gelecek ve Don't flatteni tıklayacaksın ( tercihine göre) sonra Channels paletinde cyan / magenta / yellow / black bu tonları tek tek gezmelisin. Örnek : magenta yı aktif ettin iki resim arasnda ki magenta farkına bakacaksın. Eger orjinalinde bazı bölgelerde magenta daha koyu ise dodge tool ile o bölgeleri magenta panelinde iken açmalısın. Diğerlerindede aynı işlemi yapıyorsun. diger resimle aynı tonu buluncaya kadar CMYK tonlarını şidddetlendirmen yada açman gerekiyor. umarım işine yarar

 

Tarih: 22 Kasım 2006, 13:43 - İp: 88.***.**4.20
  • 1