fatihya
fatihya (üye)
Samsun / Amatör

Resim Üzerine Kaliteli Yazı Yazmak.

Merhaba netfotograf üyeleri,

Aslında benim işim photoshop bilenler için çok basit ama benim için çok zor. Ben bir resimin üzerine photoshop üzerinde yazı yazdırmak istiyorum. Paint üzerinde yazdım ama güzel olmuyor, yazılar tam okunmuyor. Photoshopta bilemiyorum mecbur yardım istemek zorunda kaldım. Özellikle aşağıdaki resimlerdeki gibi ağaç temalı yüksek çözünürlüklü bir resime aşağıda yazmış olduğum yazıları yazıp sonrada çıktı alıp evimize asmak istiyorum. Vakit bulupta yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

http://i.imgur.com/KesKkee.jpg
http://i.imgur.com/joh6DPH.jpg
http://i.imgur.com/lgJfd8y.jpg

Ağaçlar Allah' ı c.c. Nasıl Anlatır

“Halık” yoktan var eden manasındadır. Ağaçlar bir tohumdan meydana geliyor. Tohum hayatsız, bilinçsiz, şuursuz, kudretsiz bir maddedir. Demek ki o tohumu yaratan ve o tohumdan ağaç meydana getiren sonsuz hayat, sonsuz kudret, sonsuz ilim, sonsuz irade sahibi bir Zât vardır.

“Ehad” ismi Allah’ın her bir varlıkta birliğini gösterir. Tüm ağaçları yaratan Allah her bir ağacın yaratıcısıdır.

“Vahid” ismi Allah’ın bütün varlıklarda birliğini gösterir. Her bir atom parçasını yaratan Allah, tüm kainatın da yaratıcısıdır. Her bir ağacı yaratan Allah bütün ağaçların da yaratıcısıdır.

“Rahman” ismi: Böcekler ağaç yapraklarını, insan ve hayvanlar ağaç meyvelerini yiyerek beslenirler. Bitkiler hayvanlara kıyasla daha aciz, daha fakir olmalarına rağmen Allah onları da besler, yağmur göndererek bitkilerin ihtiyaçlarını giderir. Ağaçlar ciğerleri hükmünde olan yapraklarıyla havayı teneffüs ederler. İşte varlıklara verilen bu nimetler Allah’ın Rahman ismini gösterir.

“Rahim” ismi Allah’ın merhametini gösterir. Bahar mevsiminde ağaçları çiçekler ve meyveler ile donatan, o meyvelerle canlılara rızıklar veren Allah merhamet sahibidir.

“Alim” ismi: Bir tohumdan bir koca ağaç oluşması ve o ağaçtan yüzlerce dallar, yapraklar ve meyveler çıkması şuursuz, bilinçsiz, ilimsiz tohumlarla olacak iş değildir. Ağacın programı ve sistemi muntazamdır. Öyle ise bu hikmetli işleri yapan sonsuz ilim sahibi bir Zât olmak zorundadır.

“Rezzak” ismi “rızık veren” manasındadır. Kuru odun parçalarından ağaç yaratan, ağaçtan lezzetli meyveler, yani rızıklar yaratan Allah rızık verendir. Yediğimiz her lokmada Rezzak ismi tecelli eder.

“Kerîm” ismi “cömert olan, ihsanı bol olan” anlamındadır. Allah yarattığı milyarlarca ağaçlar, milyarlarca ağaç yaprakları, meyveler, dallar ile sonsuz cömertliğini gösterir.

“Baki” “ölümsüz” demektir. Allah Bakidir, ölümsüzdür. Ağaçlar gibi diğer yaratılan varlıklar da ölümlüdür. Ancak onları yaratan Zât Bakidir, ölümsüzdür.

“Muktedir” ismi: “Otoritesi her şeyde geçerli olan” anlamındadır. Allah’ın kudretine sınır çizilmez. Allah her şeyi bir şey gibi kolaylıkla yaratır. O, bir baharı bir çiçek kadar kolay yaratır.

“Hakîm” ismi: Allah her şeyi hikmetle yapar. Abes iş yapmaz. Basit bir çekirdekten bir ağaç meydana getirme, o ağaca vazifeler yükleme, o ağaçtan çıkan yapraklar, meyveler ile canlılara rızıklar verme ve insanların o ağacın meyvelerinden yararlanmasının yanında kağıt ihtiyaçlarını da ağaçlar vasıtasıyla karşılamaları vb… Tüm bunlar Allah’ın her şeyi hikmetle yarattığı gibi ağaçları da hikmetle yarattığını gösterir.

“Adl”: Allah adildir. Her şeyi mizanla, ölçü ile yaratır. Aynen böyle de Allah ağaçlara münasip bir tarzda, ölçü ile cihazlar verir.

“Hafîz”: “Muhafaza eden” anlamındadır. Allah ağaçların, meyvelerin programlarını, özelliklerini, hayatlarını bir küçük tohumda muhafaza eder.

“Bari”: Allah ağaçları bir kalıba ihtiyaç duymadan, kusursuz ve ahenkli bir şekilde yaratır.

“Cemîl”: Allah ağaçları, yaprakları, dalları, meyveleri güzel ve estetik bir şekilde yaratır.

“Musavvir”: Allah ağaçlara ve ağaçların azalarına en uygun suretler, biçimler verir.

“Muhyi”: Allah ağaçları bahar mevsiminde diriltir. Dirilen ağaçlar yeşillenir, çiçekler açar, meyveler verir.

“Mümit”: Sonbaharda ağaç yaprakları sararır. Kışın gelmesiyle yapraklar dökülür. Ağaçların ölümü, varlıkları öldüren Allah’ın varlığını ve birliğini gösterir.

Tarih: 7 Mayıs 2014, 03:11 - İp: 81.***.**8.131
kuzeyemir
kuzeyemir (üye)
Aydın / Profesyonel Fotoğrafçı

yazılar güzelmiş.
photoshop araç panelinde (standart olarak solda yukarıdan aşağı duran paneldir.) "T" (text) vardır. onu seçip resim üzerinde dilediğiniz gibi yazabilirsiniz. panelin üstünde renk-punto-karakter seçenekleri vardır. yazdığınız yazı katman olarak kalmasın, resimle birleşsin istiyorsanız en son yukardaki panelden:
"Layer"i tıklayıp menüde, aşağıdaki "merge visible" ı seçin. böylece yazılı resminiz hazır olur.

daha detaylı bilgi edinmek için youtube'a "photoshop yazı yazma" şeklinde aratın. çok görsel bilgiye ulaşırsınız.
kolay gelsin...

 

Tarih: 7 Mayıs 2014, 17:17 - İp: 95.***.**1.225
fatihya
fatihya (üye)
Samsun / Amatör

@kuzeyemir çok sağolasın verdiğin bilgiler için. Amma velakin bende photoshop programı yok. Yasal olmayan yollardan da programı yüklemek istemiyorum. Sizin bilgisayarınızda photoshop varsa bana yardımcı olabilirmisiniz?

 

Tarih: 7 Mayıs 2014, 23:30 - İp: 212.***.**9.90
kuzeyemir
kuzeyemir (üye)
Aydın / Profesyonel Fotoğrafçı


işi bana yıkacağınızı bilseydim kaçardım vallaa burdan..
neyse,
windows'tan başlayarak bu tür programların "yasal"lığı ile ilgili pek çok düşünce vardır. ancak bu "değerli" düşünce sahiplerinin sayısı ile yasal kullanıcı sayısı pek tutmaz. mesela yurdumuzun güney-doğu bölgelerindeki yasal elektrik kullanıcı sayısı yüzde 5-15 arasındadır. ama sorsanız yüzde doksandokuz Ümmet-i Muhammed düşüncesi çıkar aynı yerlerden.

sizin kıstasınız şöyle olsun:
para, mevki vesair somut kazanımınız yoksa her türlü programı "deneme" sürümünde kullanabilirsiniz.

hadi hatrınıza bir adet fotoğraf ve istediğiniz yazıyı nasıl olmasını istediğinizi açıklayarak gönderin, yapayım...

[email protected]

 

Tarih: 7 Mayıs 2014, 23:48 - İp: 95.***.**1.225
  • 1