cihatcolor
cihatcolor (üye)
Niğde / Stüdyo Fotoğrafçısı

Photoshop Vanishing Point Hakkında

Arkadaşlar Photoshop Vanishing Point hakkında bilgi almak istiyorum yardı ederseniz sevinirim kullanımı hakında neye yaradığı gibi şimdiden teşekkürler

Tarih: 15 Nisan 2007, 13:08 - İp: 88.***.**9.222
hudemirtas
hudemirtas (üye)
Bursa / Meraklı

Vanishing Point Nedir ?
CS2 ile beraber gelen ve perspektif yani bakış açısını bozmadan yüzeyler üzerinde çeşitli ( Silme, ekleme, kaplama vs ) işler yapmaya yarayan bir özelliktir.

Vanishing Point e Erişim.

Photosop standart Filter ( Filtreler ) Bölümünde üst sıradan 3. Menüdür ve kısa yol olarak Control Alt ve V tuşlarına ( Ctrl+Alt+V ) basarak Photoshop içinde yeni bir pencerede çalışma olanağı veriyor.

Vanishing Point Örnek Çalışma
Eğitim cdsinde verildiği üzere ( belki biraz kopya çekmiş olsakta ) bizde bir garaj fotoğrafı üzerinde çalışacağız. Bunun için Google Image da biraz resim aradım ve bulduğum resim bu idi. Orjinal Google boyutları daha büyük olsada ben sayfaya sığmaları için resimleri biraz daha küçülttüm.

İlk olarak resmimiz bu.


Direkt link http://img72.imageshack.us/img72/5354/1cp5.jpg

Resmi Photoshop CS2 ile açıyoruz ve Vanishing Point ile çalışmaya başlıyoruz.
Yapmamız gereken şey burada ilk olarak Perspektifi belirlemek. Bunun için ilk olarak sol taraftaki Toollardan Crate Plane Tool u seçerek gerekli işlemi yapıyoruz. Prespektif açıları için resimdeki yatay ve dikey olarak gözken yerleri referans olarak kullanabiliriz. Zaten perspektif görüntüyü elde etmek içinde bunu yapmamız gerekiyor.


Resimi incelerseniz 1. Bölümde referans noktalarını belirledikten sonra 2. Bölümde mavi olarak görünen kısımları 4 bir tarafında bulunan yerlerden büyültelim. Eğer köşeleri kullanır isek büyültme işlemi esnasında bu kez 3. resimde görüldüğü gibi görüş açısı bozulacaktır. daha sonra Marque Tool ile bir alan seçiyoruz ( 4.resimde gözüktüğü gibi ) Copy/Paste yani CTRL+C ve CTRL+V işlemlerini yaptıktan sonra dolgu olarak seçtiğimiz alanı belirlemiş olduk. Şimdi iş sadece Transform Tool u seçmek ve belirlediğimiz alan üzerinde doğru sürüklemek. 5. Bölümde görüldüğü gibi ) Eğer işlemlerimiz tamam olduğunu düşünüyor ise Enter ile yada OK e mause ile tıklayarak istediğimiz sonuç ile Photosop Penceremize dönüyoruz.



İşte Sonuç Burada... Bu şekilde uygun olan resimlere bir kaç dakikada kolayca ve hiç bir Plug in kullanamdan bu işelmi gerçekleştirmiş oluyoruz.


ALINTIDIR... Gerçi bende cs2 yüklü...

 

Tarih: 15 Nisan 2007, 14:07 - İp: 88.***.**6.156
  • 1