star video
star video (üye)
Yurtdışı / Amatör

Photoshop Pluginleri



Plug-in’ler ilk günlerdeki küçük eklenti konumlarından, tek başlarına birçok şey yapabilen gelişmiş özel efekt programlarına dönüştüler. Bazı plug-in’leri kullanabilmek, bir programı öğrenmek kadar zaman ve emek ister oldu. Biz de Sistem 9.2 ve photoshop 7.0 programlarını kullanarak test ettiğimiz plug-in’leri genel hatlarıyla inceleyerek, sizlere izlenimlerimizi aktarmak istedik.

ALIEN SKIN / Image Doctor

Dört özel uygulamadan oluşan Image Doctor paketinin dikkat çeken uygulamalarından “Jpeg Repair”, isminden anlaşıldığı üzere düşük kalitede kaydedilen JPEG fortmatının imaj üzerinde piksel etkilerini temizlemek amacıyla hazırlanmış bir uygulama. Maure, opak taramalar, grenli dialar üzerinde uygun değerlerde kullanılması durumunda güzel sonuçlar alınabilir. photoshop’un standart araçlarından Despeckle’dan daha iyi olduğunu gözlemlediğimiz efektin en önemli avantajlarından bir tanesi “Gren” özelliği. Prüzsüz yüzeylerin, pürüzlü, grenli yüzeylere göre etkisi etkileyicilik noktasında yetersiz kalır. Efektin arayüzünde bulunan Add Grain sürgüsüyle çalışmanıza uygun gren değerini verebilirsiniz.

www.alienskin.com

Türkiye Distribitörü Mart Ltd.

www.mart.com.tr

ALIEN SKIN / Splat

Paket genel olarak kullanımı kolay, dolgu ve desen oluşturma konusunda gruplanmış altı eklentiden oluşuyor. Eklenti kendi içindeki özel dolgulama nesnelerinin yanında dışarıdan ithal etme yöntemiyle geliştirilmeye açık bir uygulama. Paket içeriğindeki uygulamaları genel olarak inceleyelim.

ALIEN SKIN / Border Stamp

Seçili bir bölgede seçim alanı olmazsa belgenin kenarlarında özel bordürler oluşturmak için kütüphanesinde bulunan özel dolgulama nesnelerini kullanan bir paket. Filtre penceresinde yer alan Browser düğmesine tıklayarak dolgu nesnelerini değiştirebilirsiniz. Efekti uygulamadan önce bir seçim alanı yaratırsanız, efekt bu seçim alanı sınırları içinde gerçekleşerek farklı bir alternatif sunabilir.

ALIEN SKIN / Edges

Seçili bir bölgeye, seçim alanı olmadığında layer’a birbirinden farklı özel desenler oluşturmak için etkili ve kullanımı kolay bir filtre. Yapımı nispeten zor olan bordürleri rahatlıkla oluşturan ve bunlar üzerinde etkili sonuçlar üreten bir araç. Alpha kanalına ya da Layer Mask’a uygulandığında farklı etkiler için teknikler geliştirebilirsiniz.

ALIEN SKIN / Frame

Seçili bir bölgeye ve seçim alanı olmadığı durumunda layer’ı özel bordürlerle süslemek isterseniz aradığınız burada diyebilirim. Bordürleri istediğiniz ölçülere uygulayabilirsiniz. Bordürün iki köşe arasındaki desenlerini tekrar ederek oluşturan eklenti içinde oldukça fazla çeşit var, ama hepsi renkli değil ne yazık ki.

ALIEN SKIN / Patchwork

Photo efekt üretiminde hoş sonuçlar ortaya çıkartıyor. Kütüphanesinde yer alan özel dokularla oluşturabileceğiniz desenlerin üzerine görselinizi giydirebilir, elde dokunan kilim desenlerine, etamin el işleme gibi sonuçlar yakalayabilirsiniz.

ALIEN SKIN / Resurface

Seçili bir bölgeye ya da tüm dokümana uygulanabilen filtre, uygulandığı bölgeye farklı türde dokular giydirerek resmin bu doku üzerinde yapılan görünümü kazandırıyor. Bir imajı; kağıt, taş, metal vb. doku üzerinde rahatlıkla gösterebilirsiniz.

23 farklı bölümden oluşan komplike bir efekt paketi. Doğal etkileri simüle etmede, aynı paket içinde var olan eklentileri birbiriyle bütünleşik kullanıma uygun, yaratıcı çalışmalarda önemli katkısı olan bir efekt paketi. Paket içinde doğal metalik efektlerden, ateş, cam, duman, su, hasır örme, ağaç gibi önemli parçalar bulunuyor. Örnek görsellerimizde paketin filtreleriyle oluşturduğumuz etkileri görebilirsiniz.

Paketin içinde yer alan Chrome efektiyle gerçek metalik efektler yaratmak çok kolay. Paketin içinde yer alan çoğu efekte özel ayarlarınızı kaydedebilir, daha sonra tekrar aynı değerlerde uygulama imkânı bulabilirsiniz. Örnek yazı efektinde üst

Tarih: 5 Nisan 2007, 23:25 - İp: 84.***.**2.15
star video
star video (üye)
Yurtdışı / Amatör

Flaming Pear LunarCell v1.53



http://rapidshare.com/files/16260944/Flaming.Pear.LunarCell.Plugin.for.Adobe.photoshop.v1.53-CFF.rar

 

Tarih: 6 Nisan 2007, 01:20 - İp: 84.***.**0.110
star video
star video (üye)
Yurtdışı / Amatör

NeatImage Pro 5.6



http://rapidshare.com/files/21609873/NI_5.6.zip

 

Tarih: 6 Nisan 2007, 01:21 - İp: 84.***.**0.110
star video
star video (üye)
Yurtdışı / Amatör

SilverOxide Black&White bu plugin sayesinde renkli resimlerinizi profesyonel bir biçimde siyah beyaz a çevirebilirsiniz arkadaşlar



http://rapidshare.com/files/21606649/SilverOxide-BWConversion.rar

 

Tarih: 6 Nisan 2007, 01:22 - İp: 84.***.**0.110
star video
star video (üye)
Yurtdışı / Amatör

Puzzle,Göl,Arka Plan ışık değiştirme gibi birçok özelliği bulunan bir plugin paketi




http://www.gigasize.com/get.php/440834/2094Pluginsuploadbycemgaver.rar

Rar şifresi:osmanlinintorunu


 

Tarih: 6 Nisan 2007, 01:23 - İp: 84.***.**0.110
sanatsever
sanatsever (üye)
Malatya / Meraklı

teşekkürler emeğine sağlık starvideo

 

Tarih: 6 Nisan 2007, 01:44 - İp: 88.***.**7.243
komandoo50
komandoo50 (üye)
Antalya / Stüdyo Fotoğrafçısı

emegine sağlık

 

Tarih: 7 Nisan 2007, 03:51 - İp: 88.***.**8.151
hudemirtas
hudemirtas (üye)
Bursa / Meraklı

kardeş bunlar tam sürümmü yoksa 15 günlük denememi?
Ayrıca emeğine sağlık...

 

Tarih: 7 Nisan 2007, 03:59 - İp: 88.***.**9.117
özd. foto
özd. foto (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

Puzzle,Göl,Arka Plan ışık değiştirme gibi birçok özelliği bulunan bir plugin paketi




http://www.gigasize.com/get.php/440834/2094Pluginsuploadbycemgaver.rar

Rar şifresi:osmanlinintorunu


Bumalesef yok eger yeni bir adresi varsa cok iyi olur.
paylasim icin tesekkür ederim sagol

 

Tarih: 16 Eylül 2007, 10:03 - İp: 85.***.**0.121
kosovali
kosovali (üye)
Ankara / Amatör

star video harika bir çalışma yapmışsın çok teşekkür ederim çalışmalarının devamını bekliyoruz iyi çalışmalar!

 

Tarih: 16 Eylül 2007, 13:24 - İp: 88.***.**4.255
kosovali
kosovali (üye)
Ankara / Amatör

star video, Flaming Pear LunarCell v1.53 , NeatImage Pro 5.6 , SilverOxide Black&White , Puzzle,Göl,Arka Plan ışık değiştirme linkleri ölmüş modeme resette attım ama linklerin yenilenmesi gerekiyor sanırım.

 

Tarih: 16 Eylül 2007, 13:59 - İp: 81.***.**9.109
  • 1