caggoo
caggoo (üye)
Tekirdağ / Reklam Fotoğrafçısı

Photoshop Cs2 Ve Yenilikleri

Cs den farkları var.
Özellikle Adobe Bridge adı verilen bir yazılımla entegrre geliyor.
Bu yazılımın fotograflarınıza hızlı erişim ve direk photoshopa objeli göndermek gibi bir takım özellikleri var.
Bunun dışında bir şeyi kopya ederken mesela bir binanın katlarını yükselteceksiniz. Oldukça basit hale getirilmiş. bir iki işlemle bunu hallediyosunuz.Web tasarımı yapmak daha kolay hale getirilmiş ve efektler arttırılmış. Objeleri büyüttüğünüz zaman meydana gelen dağılmaları yani pixel kayıplarını en aza indirmişler ve çalışma sayfasında küçülttüğünüz bir objeyi tekrar büyütünce dağılma olayı ortadan kaldırılmış.
Camera raw ile S/B fotoğraflarınızı renklendirmek daha kolay ve rekler daha gerçekçi pluyor.
Brush adı verdiğimiz ve genelde rötus yapmak için kullanılan bu araç artık daha iyi netice veriyor yani bu tür işleriniz artık daha kaliteli olacak.
Geldik en önemlisine.
Bundan önceki CS sürümü 24 bit RGB renge kadar destekliyordu. Ama artık Photoshop CS 2 de bu 32 bite çıkmış. Buda demek oluyorki Fotograflar daha canlı ve daha net olacak. Bu konuda tam bir bilgim yok ama 32 biti kullanabilmek için sanırım işlemcinizin 64 bit işlemci olması gerekiyor.

Tarih: 13 Nisan 2005, 09:39 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

32 bit'i kullanmak için 64 bit'e gerek yok bence. Ekran kartları 32 bit. Nec geçen yıl 64 bit ekran kartları icad etti. Ama henüz yaygınlaşmadı.

 

Tarih: 15 Nisan 2005, 08:52 - İp: yok
caggoo
caggoo (üye)
Tekirdağ / Reklam Fotoğrafçısı

ben çıktı kalitesinden bahsediyorum. sen 32 bitlik ekran kartınla 16 bit görürsün. ama kaliten 32 bittir. Adobenin açıklamalarına bakarsan özellikle "mac G5 ler için üretilmiş." ama amd 64 bit işlemcilerde de aynı performansı alırsınız diyor. Zaten önümüzdeki aylarda Nvidia ve Ati firmaları 64 bit destekli ekran kartlarını piyasaya sürecekler. Photoshop da mayıs ayı içinde çıkıyor. Bizlerin eline ulaşması da haziranı bulur die düşünüyorum. Ama lisanslı alacak arkadaşlar varsa mayıs başlarında sahip olabilirler. program elimize geçer ama crack yapılması biraz zaman alacaktır. adobenin program güvenliğini en üst düzeyde tuttuğu yazılımın kırılması biraz uğraş ister.

 

Tarih: 15 Nisan 2005, 14:13 - İp: yok
kayazaki
kayazaki (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

Yaw gençlik ben programıda crack de türkçe yamasınıda buldum ) googledan araştırın...

 

Tarih: 20 Haziran 2005, 14:38 - İp: yok
  • 1