vejdi
vejdi (üye)
Ankara / Amatör

Photoshop Çerçeve Yapımı - 2


Dosyayı açıyoruz,
1 ) Fotoğrafımıza öncelikle çok küçük bir çerçeve koyacaz bunu da “Canvas size” den koyacaz canvas size (image menüsü altında) acılınca relative işaretlenir daha sonra buraya değerler verilir.
!!!Alta ki zeminin rengini farklı yapmak istiyorsanız palet ( tools barda) kısmındaki renkleri değiştirir istemiş olduğunuz rengi alt kısma gelecek şekilde ayarlarız!!!

!!!Yukarıdaki işlemi yapmadan da alta ki işlemleri yapa biliriz ama o zaman işlemler fotoğrafın üzerine yapılmış olur ama yinede zevk sizin!!!

2) Tools bardan peen tool ya da yanındaki kutuya tıkladığımız zaman yukarıda hemen şekiller oluşur burada ROUNDED RECTENGLE TOOL seçeriz.

3)Seçip fotoğrafımız üzerinde istediğimiz pozisyonda getiriyoruz. (1. işlem yapılmış ise seçilen alan fotoğrafın dışı olmalı yani Canvas size ile oluşan alan üzerine ) Fotoğraf üzerindeyken sağ tıklayıp make selection yapıyoruz. (buradaki rakam büyüdükçe duyarlılığı azalır )

4)Sonra select menüsünden inverse diyoruz. ( shift+ ctrl+ I ) daha sonra seçili bölgeyi siliyoruz (delet) .bu işlemi yaparken, tools barda bulunan renk silinen bölgenin altında ortaya cıkar siz buradaki renkleri değiştire bilirsiniz (istediğimiz renk alt kısma gelecek ve renk secimi yapıldıktan sonra silinecek )

Kolay gelsin

Tarih: 14 Ocak 2006, 13:11 - İp: yok
t.y.
t.y. (üye)
Samsun / Meraklı

paylaşım için teşekkürler

 

Tarih: 2 Ocak 2009, 23:42 - İp: 88.***.**7.130
  • 1