xlinc
xlinc (üye)
İstanbul / Amatör

Maruzat

Merhaba arkadaşlar ;

Önce kendimi tanıtayım : )

Adım Tayfun, 28 yaşındayım İstanbulu seviyorum. Mesleğim icabı Photoshop ve 3dsmax programlarıyla haşır-neşirim. B'i kaç gün önce forum ortamınızı google.'den ilgi alanlarımı araştırırken keşfettim. Mahalesef ki fotoğrafçı değilim.. Amacım sizlerle dost olabilmek, paylaşımlarımla ve paylaşımlarınıza ortak olmak

Eğer derseniz ki -Neden bu konuyu photoshop bölümüne yazdın ? benim en sıcak bulduğum konu başlığı ve açıkcası tanışmak için nereye yazmam gerektiğini bilemedim..

Bir kaç bilginize ihtiyacım olacak.

1.) Fotoğraf baskı makinalarında düzgün renk alabilmek için RGB olarak mı yoksa CMYK olarakmı çalışmayı hazırlamak gerekli.

2.) 10x15cm imajlarda 300dpi - ( pixels/inç ) oransal kadrajlarda da resample imaj kullanarak büyütmek düzgün bir görsel elde edebilmek için yeterlimidir.

3.) Nero7 Premium kayıt programıyla Foto Slayt Gösterisi yapıldığında imajların animasyon efektleriyle biçimlendirlmesi sanırım görüntü kalitesini ciddi anlamda düşürüyor. Nero7 Premium'da sorunun bir çözüm yolu varmıdır ? yada muadil efektleri çok sağlam bir foto slayt cd yazdırma programı tavsiye edebilirmisiniz.

Affınıza müteabiken

Sevgiler
Tayfun



sevgiler..
Tayfun


    Tarih: 18 Ekim 2006, 13:01 - İp: 81.***.**3.204
    _unknown_
    _unknown_ (üye)
    Kayseri / Stüdyo Fotoğrafçısı

    sor tabi de kime soruyosun???

     

    Tarih: 19 Ekim 2006, 11:38 - İp: 88.***.**7.77
    _unknown_
    _unknown_ (üye)
    Kayseri / Stüdyo Fotoğrafçısı

    xlinc dvd slyt konusunda yardımcı olmak isterim ama ben lik vermeyi upload vs. anlamıyorum onlardan

     

    Tarih: 19 Ekim 2006, 11:41 - İp: 88.***.**7.77
    xlinc
    xlinc (üye)
    İstanbul / Amatör

    jasmincor buyur arkadaşım bildiğim bir şeyse cevap vermeye çalışayım..

    DOGAN FOTO , _unkrown_ teşekkür ederim ben bir gün daha bekliyeyim hala lazimlik arkadaşımızın önerdiği programı download ediyorum bitmeden neti fazla kastırmamalıyım..

    ilgi ve alakanız için çok teşekkürler..


    Bu arada mete007 biriktirdiğim resimlerimi dün semt fotoğrafçımıza götürdüm -resimler harika olmuş dedi ve hiç bir sorun olmadan basacağını belirtti.

    cidden hepiniz süpersiniz

     

    Tarih: 19 Ekim 2006, 16:39 - İp: 81.***.**3.204
    xlinc
    xlinc (üye)
    İstanbul / Amatör

    şu program bu sabah download işlemi bitti ;

    Efektler , kullanım kolaylığı avi, mpeg .. vb. modlarına çevirme özelliği harika. 2 gb.lık programda tüm efektleri vermiş ama çoğu demo diyebiliriz "BONUS Dvd" sini indirmeye karar verdim. oda 3,5 gb. allah bana sabır ve kolaylık versin : ) bu arada vcd olarak kayıt yaptığımızda aynı kalite bozulmasını yapıyor, sanırım bu tarz programlarda vcd pek tercih edilmiyor. Mahalesef ki her evde de dvd bulunmuyor bi yolunu bulmak lazım.

     

    Tarih: 20 Ekim 2006, 15:58 - İp: 81.***.**3.204