serdarca
serdarca (üye)
Artvin / Stüdyo Fotoğrafçısı

Keşke

keşke bu site sahiplerinden birisi bize öncü olsa fotoğrafçı olmayanlar siteye alınmasa.öyle bir uygulama bizi ve mesleğimizi biraz daha saygın kılmaz mı?herşeyin tartışmasını burada yapıyoruz fiyatları maliyetleri ortaya koyuyoruz ve fotoğrafçı olmayanlarda bu yazıları okuyor.yok mu bunu yapacak meslektaşımız...lütfen biraz daha birbirimizi tutalım

Tarih: 29 Mayıs 2010, 14:49 - İp: 85.***.**3.127
steve
steve (üye)
Kocaeli / Meraklı

oldu kardeşim bizler girmeyelim.bu sitedede kimse kar amaçlı çalışmıyor.sen öğle bir site kur kimseyi alma ..bence bu yazıyı burdan sil.hiç yakışmıyor..

 

Tarih: 29 Mayıs 2010, 16:57 - İp: 85.***.**0.159
serdarca
serdarca (üye)
Artvin / Stüdyo Fotoğrafçısı

abisenin burada çok faydalı olduğunu biliyorum.sen neden üstüne alındın anlamadım.öyle bir site kurulsun sende gelama haksızsam söyle haksızsın diye.herkes ekmeğini elinde tutmaya çalışıyor.

 

Tarih: 29 Mayıs 2010, 20:15 - İp: 85.***.**3.127
steve
steve (üye)
Kocaeli / Meraklı

olmaz .bende amatörüm.alınma söz konusu değil.burası fotoğrafçılğı seven herkesin sitesi.kimse ekmeğini bu siteye giren amatörler den dolayı kaybetmiyor.sizler kendi aranızda (esnaf) olarak bir araya gelemeyip,sağda solda ,emlakçıda,iş takipçisinde,fotokopicisinde,heryerde vesikalık fotoğraf çekiyorlar.utanmasalar düğün fotolarıda çekecekler.birlik olun önüne geçin.herkese saygılar.

 

Tarih: 29 Mayıs 2010, 20:32 - İp: 85.***.**7.22
serdarca
serdarca (üye)
Artvin / Stüdyo Fotoğrafçısı

yani sonuçta birşey olması lazım.insanların bilinçli olması lazım.toptancınında fotoğrafçınında müşterininde bilinçli olması lazım

 

Tarih: 29 Mayıs 2010, 20:55 - İp: 85.***.**3.127
steve
steve (üye)
Kocaeli / Meraklı

müşteri bilinçli olmaz.nedi maddiyat.bilinçli esnaf olucak.tek fiyat olucak.böyle olursa kalite otamatikman ortaya çıkar.

 

Tarih: 29 Mayıs 2010, 21:48 - İp: 88.***.**5.139
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı




Gün olur devran döner keser döner sap döner .



Sözüm sana değil, Serdarca.. Her bilginin paylaşılmayacağı, defalarca dile getirildi..

Daha iyi bir söz var aslında; "bazı hikayeler vardır, asla yatakta anlatılmamalı" bir kızılderili..


Gene, çok kinaye yaptım.. Hayırlı işler, hayırlı müşteriler..



 

Tarih: 30 Mayıs 2010, 13:07 - İp: 94.***.**0.123
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

keşke bu site sahiplerinden birisi bize öncü olsa fotoğrafçı olmayanlar siteye alınmasa.

şurayabakmanızı öneriyorum.
http://forum.netfotograf.com/fotografcilik.asp?msg_id=43972

orada sizin almanız gereken şeyi ben özetleyeyim:

 

Tarih: 30 Mayıs 2010, 16:25 - İp: 95.***.**5.109
malkocy
malkocy (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sn. Serdarca, bence içinizi rahat tutun. Zira yaptığınız bu meslek, maliyet bazlı fiyat verilen bir meslek değil. Bir zenaat, bir çok zaman da bir sanat. Bunun karşılığını maliyetine göre almak isteyenlerin, pazardan elma, armut almadığının farkına varması gerekir. Her stüdyo fotoğrafının maliyeti aynı olmayacağı gibi, ederi de aynı değildir. Dolayısıyla bence bu konuda içiniz rahat olsun. Yaptığınız işin değerini bilenlerle çalışmanız dileğimle...
Saygılarımla...

 

Tarih: 30 Mayıs 2010, 17:57 - İp: 58.***.**0.251
serdarca
serdarca (üye)
Artvin / Stüdyo Fotoğrafçısı

bilmiyorum belkide benim bulunduğum çevre iyice saçmaladı.işte müşteri geliyor aaa çok güzel olmuş iyi düşünmüşsünüz güzel bir hizmet diye sayıyor.ne kadar diye soruyor.fiyatı söyleyince bunun maliyeti neki bu fiyata veriyorsun diyorlar.hele bu krizden sonra insanlar iyice saçmalamaya başladı.bende maliyeti soran kişiye ben satış yapmam deyip başımdan def ediyorum.bu ne biçim ahlaktır anlamadım.esnafa maliyrt mi sorulur.düğünlerdede aynısı oluyor.çekime gidiyoruz kartpostalı 1 tl diyoruz farzedelim.müşteri bunun maliyeti neki diyor yine.eee biz saatlerce salak mıyız orda kafa patlatıyoruz.en son geçenlerdede cihan dijitalin bizlere verdiği bir fiyat var.müşteri yemin ederim ben bunun aynısını şu fiyata yaptırırım izmirde diyor.söylediği fiyat bana geliş fiyatında 50 tl daha düşük.böyle insanlara ne demeli.onun için diyorum STEVE abim müşterininde bilinçlisi diye.sahtekalık değil mi bu?yani bizde suç yok mu var.geliş fiyatlarını burda harıl harıl yazıp konuşuyoruz.herkes sen değil ki.kötü niyetle kullanan bir sürü insan vardır bu sitede.onun önüne geçilsin diye benim çabam.inşallah birbirimizi anlıyoruzdur.ben herşeyin en iyisini sunma istiyorum insanlara ama böyle olunca ne heves kalıyor.nede maddiyat kalıyorki bir adım daha ileri gidip daha iyi bir hizmet verelim.

 

Tarih: 30 Mayıs 2010, 18:12 - İp: 85.***.**8.192
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

bence bu durum heryerde yaşanıyor. müşterinin akıllısı da var afedersiniz gevezeside..

sen işini yap ister alır ister almaz. rahat ol bence hocam. herşeyin bir maliyeti var.

parayı veren düdüğü çalar.. pahalı buluyorsa yapacak bişey yok. gitsin ucuza yaptırsın. nitekimde sebest piyasa denşilen bişey var. müşteriyi bozmadan cevap verin. bu yeterli olacaktır. herkesi memnun edemezsiniz bu heryerde böyle. sadece fotoğrafçılarda değil.

 

Tarih: 30 Mayıs 2010, 19:35 - İp: 78.***.**8.234