ozgurane
ozgurane (üye)
Aksaray / Amatör

Kanallarla Kesim Nasil Yapilabilir

kanallari kullanarak nasil kesim yapabilirim.cok ugrastim olmuyor.galiba bu yol extraktan daha zor olmali.tesekkur ederim

Tarih: 17 Kasım 2005, 19:57 - İp: yok
ozgurane
ozgurane (üye)
Aksaray / Amatör

ya bi allah kulu yokmu arkadaslar su soruya cevap yazacak.kisaca anlatmaniz bile yeterli olacaktir

 

Tarih: 19 Kasım 2005, 01:28 - İp: yok
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Zamanında deneyip pek üzerinde duramadığım bir yöntem.. Lasso-polygonal lasso en kullanışlı dekupe araçları. yetmiyorsa onunla başlayıp, save selection a gider, sonradanda oluşan alfa kanalına rötüş yaparsın...

 

Tarih: 19 Kasım 2005, 12:11 - İp: yok
ersin
ersin (üye)
Yurtdışı / Meraklı

1)ilk once channels paletinden red,green,ve blue kanalarina tek tek bakip en fazla detay ve kontrast hangi kanaldaysa o kanali tiklayip secili hale getir ve asgidagi sekilde goruldugu gibi surukle birak yontemiyle bir kopyasini al .

2)bu sectigin kanalin alpha kanal olarak kopya eder,alpha kanallari bir tur secim saklama yontemidir ve bu kanallar painting tools ile edit edilebilir yani siyah siler beyaz geri getirir.

3)ben bu resme en uygun olan kirmizi kanali duplike edip alpha 1 olarak kaydettim ve painting toolu on alan rengi siyah olmak uzere secip havai fisek harici yerleri siyah ile boyayarak resimden cikardim tabi bunu alpha kanal aktiz haldeyken yapiyorum simdi siyah ve beyaz maskemiz secilmek icin bizi bekliyor !

4)simdi RGB kanalini tiklayip butun kanalari aktiv hale getirelim ve layer paletine geri donun ve yukaridaki select menusunden lood seltion penceresini acin chhanels bolumunden Alpha1 kanalini secip ok tiklayin.

5)simdi sadece havai fisek olan bolum secili hale gelecektir.

6)simdi select menusunden inverte tiklayip secimi tersine cevirin ve simdi klavyeden back space tusuna basip resmin arka kismini silin!!

7)evet bu kadar simdi bu secimi istedigimiz bir baska fon uzerine surukle birak yontemiyle yerlestirebilirsiniz bazen secimin etrafinda siyaz vaya beyaz veya baska bir renk olabilir bunuda soyle yokedebilirsiniz!

8)layer menusunden en altta MATTING tiklayin buradan istediginiz imi secip tikladiginiz zaman secimin etrafindaki ince tabaka yabanci renkler gidecektir!!

9)bu yaptigimiz teknik daha derin ve ugrastirici olabilir yani her resime gore degisebilir ornegin arka fonu karisik olan gorsellerde pek basarili sonuclar vermez ama sade fonlarda cok basarili olabiir .
ayrica alpha kanalini yaptiktan sonra on ve arka nesneleri biribirinden dahada ayirmak icin levels verip kontrasti dahada artirabiliriz !! neyse umarim yardimci olabilmisimdir!! kolay gelsin!!!



























































 

Tarih: 19 Kasım 2005, 13:53 - İp: yok
ozgurane
ozgurane (üye)
Aksaray / Amatör

ersin saol kardes.bu sitede takdir ettigim en profesyonel photoshopcu sensin.bunu samimi söylüyorum.bana cevap yazdigin icin degil.yaptigin isleri hayranlikla izliyorum.bu site kapanmadikca takip edecegim seni.basarilar

 

Tarih: 20 Kasım 2005, 18:07 - İp: yok
  • 1