falan5fila
falan5fila (üye)
İstanbul / Amatör

İcon Nasıl Yapılır

İcon Nasıl Yapilir
Ben photoshopta yapmış olduğum çalışmada arkaplan istemiyorum yani benim resmimin icon olmasını istiyorum bu proğramda yapılırmı
Örnek: Bilgisayarda bulunan ağ bağlantıları - çöp kutusu gibi olmasını istiyorum ama arkaplan olmayacak şimdiden teşekkürler

Tarih: 21 Nisan 2008, 22:44 - İp: 88.***.**2.219
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

benim önerim şu olucak.

arka plan ommamasını istiyorsanız. photoshopta icon yapmak istediğiniz resmi açın, layer dan resmin üstüne gelip sağ tıklayın ve duplicate layer diyin. ana fotoğrafın solundaki göz işaretine tıklayın görünmez yapın. kopyaladığınız resme tıklatın ve olmamasını istediğniz yerleri silin, simgenin etrafında fazla boşluk kalmıycak şekilde croplayın, boyutunuda ortalama bir simge boyutu kadar küçültün. 100 e 100 gibi. ve save as tan yani farklı kaydetten uzantısını png olarak kaydedin masaüstünüze.

böylece simgenin kaba taslak görüntüsü çıkmış olacaktır. bu png resmini simge olarak kullanmak için ise şu programı indirip uzantısını ''.ico'' uzantısına çevirin. işte bu kadar.

buyrun .ico ya çevirme progamının linki:

http://rapidshare.com/files/95017292/right_click_image_converter_2.2.3.rar

kullanımı:

resme sağ tıklayın ve aşağıdaki resimde olduğu gibi uzantısını .ico ya çevirin. yani ''convert to .icon'' u seçin. sağ tıklama çalışmaz ise programa girin. add files tan ya da sürükle bırak yöntemi ile png dosyanızı aktarın programa. sol üstten .ico uzantısını seçin ve alttan convert diyin. işte bu kadar.



not: program alıntıdır. ben indirip kurmadım. bu sebeble siz virüs taramasından geçirin ki problem çıkmasın bilgisayarınızda.

 

Tarih: 22 Nisan 2008, 10:30 - İp: 88.***.**5.185
  • 1