oguzf
oguzf (üye)
İzmir / Meraklı

Gelinlik Duvağı Nasıl Transparan Ol

Arkadaşlar bir gelin foroğrafını yeni bir fona koyarken duvağının tarsparan olan yerlerinin nasıl dekupe yapıldığını ve gelinliğin gölgesiyle birlikte yeni bir fona nasıl koyulduğunu biliyorsanız lütfen yardımcı olun. Özellikle fotoğrafçı arkadaşlar kısaca anlatırlarsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Tarih: 26 Mayıs 2005, 01:39 - İp: yok
nescaffe
nescaffe (üye)
Tekirdağ / Stüdyo Fotoğrafçısı

sevgilli oguz gelinin önce duvagını pet kalemi ile sec ondan sonra duvağı silgi ile silginin opasitesini düşürerek bu seçim sana kalmış 10, 20, 30 olabilir duvağı sil bu şekilde olacaktır.
başarılar...

 

Tarih: 26 Mayıs 2005, 12:15 - İp: yok
stcolor
stcolor (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

arkadaşım bunun birkaç yolu var birini anlatayım sana
gelin pozunu dekupe et istediğin fona at sonra tül olan bülümü seç spodge tool ile rengini al bu bölümün bu işlemden sonra erase ile (opasite 10 ila 20 arasında olursa daha iyi olur) sil işlem bu kadar şayet rengi biraz daha beyaz olsun dersen ki demelisin bence dodge tool ile rengini beyazlatabilirsin ben opasiteyi spodge ve dodge tool için 100 olarak kullanıyorum iyi çalışmalar...

 

Tarih: 26 Mayıs 2005, 12:18 - İp: yok
oguzf
oguzf (üye)
İzmir / Meraklı

arkadaşlar bilgi paylaşımınız için çok teşekkür ederim hemen deniyorum görüşmek üzere

 

Tarih: 26 Mayıs 2005, 13:10 - İp: yok
rgbss
rgbss (üye)
Tokat / Stüdyo Fotoğrafçısı

arkadaşım duağın transparan boldesini magicwanta seç fedır 2 ver eraseyi al 10sertlıkle sil

 

Tarih: 3 Ağustos 2005, 21:35 - İp: yok
scile
scile (üye)
Kocaeli / Profesyonel Fotoğrafçı

yapacağın iş duvak bölümünü p'ye pasarak seçmen,istediğin yeri seçtikten sonra ctrl+enter ' basarak resmi seçili hale getir ve ctrl+alt+entere bas feather bölümüne 0,8 ile 2 arası bir değer ver.şimdi ise (e) tuşuna bas ve opacitiy bölümüne 20 gibi ufak değerler ver mause'un sağ tuşuna basarak brush bölümünden köşeleri featherlı silgiyi seç ve silmeye başla bukadar.

 

Tarih: 4 Ağustos 2005, 10:31 - İp: yok
nescaffe
nescaffe (üye)
Tekirdağ / Stüdyo Fotoğrafçısı

başka pratik bir yolu varmı bilmiyorum ben sana kısaca kendi yaptığım işlemi anlatayım.gelinliğin fonu gösteren kısımlarını seçip erase ile hafif olarak silebilirsin.gölgeye gelince onu fotoyu fona attıktan sonra fotonun kopyasını siyah yapıp opasite düşürüp şekli ile oynayıp istediğin konumda belirtebilirsin.birde gölge için oluşturduğun fotoya bluru dene.

 

Tarih: 6 Ağustos 2005, 19:55 - İp: yok
oguzf
oguzf (üye)
İzmir / Meraklı

hepinize teşekkür ederim denedim ve işe yaradı

 

Tarih: 7 Ağustos 2005, 01:45 - İp: yok
fotoman200
fotoman200 (üye)
Samsun / Stüdyo Fotoğrafçısı

bak arkadaş önce fonun layerine çift tıklayacaksın sonra çıkacak kutuya ok diyeceksin daha so,nra layer kutusundan opasitisini düşüreceksin ozaman birşeyler oldugunu göreceksin

 

Tarih: 5 Eylül 2005, 21:03 - İp: yok
  • 1