enron
enron (üye)
Tekirdağ / Stüdyo Fotoğrafçısı

Foto Çağ

Selam net fotoğrafçılık ve üyeleri..Tekirdağda bi sütüdyo sahibiyim Photoshop bilgim ve Programlarım elimde mevcut ama şu bahsettiğiniz artislik rötuş,rötüş ve saç kesme programlarını @_maillime atarsanız çok iyi olur..
Dikkate alırsanız sevinirim..

[email protected]

Tarih: 18 Ekim 2004, 10:17 - İp: yok
biyolog
biyolog (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

öncelikle merhaba
bende yaklaşık 4 yıldır photoshop kullanan kendi çapında dijital fotografçılıkla uğraşan biriyim. bunca zamandır öğrendiğim tek şey şu oldu photoshopa gerçekten hakim olan biri başka hiçbir eklentiye ihtiyaç duymadan işini halledebiliyor. bundan daha da ötesi ve bence fotografçılığın temel ilkesi şu ki çekilen fotografın kalitesi. kalite ne kadar iyiyse yapacağınız rötuş vs işlemler anlam kazanıyor. ve yine yaptığım araştırmalar sonucunda da canon makinaların bu konuda gerçekten tek kelimeyle mükemmel olduğunu söleyebilirim. ama maalesef makina fiyatları oldukça pahalı. ama kalitesi bence tartışılmaz. daha önceleri pluginler eklentiler vs peşinde koşar duurudum. ama çalışmalrımı kaliteli fotograflarla yapmaya başladıktan sonra gördümkü bütün bu çabam boşaymış. ayrıca istediğiniz eklentiler çok büüyk yer kaplıyor. bunları bence burda arkadaşlardan istemektense istanbuldan getirtebilirsiniz ve şunu belirteyimki tanıdığım hiç bir fotografçı eklenti kullanmıyor. hepsi işini photoshopta hallediyor. saygılar.

 

Tarih: 18 Ekim 2004, 23:09 - İp: yok
mtuncel06
mtuncel06 (üye)
Ankara / Reklam Fotoğrafçısı

"biyolog" arkadaşıma katılıyorum.Ben de bütün işlmeleri herhangi bir plug-in kullanmadan Photoshop'ta yapıyorum.
Rötuş, Dekupaj, renklendirme hatta şu saç aralıklarını ayırmak için bile...
ama fonlar üzerinde birtakım değişiklikler yapmak için filtre ve efektler kullanıyorum.
Bence Bütün püf noktalarını bilen birisi için Photoshop'un yeni versiyonları tamamen yeterli.

 

Tarih: 27 Ekim 2004, 11:50 - İp: yok
hacker_59
hacker_59 (üye)
Tekirdağ / Stüdyo Fotoğrafçısı

selam sayın caner bey; Photoshopta artistik rutuj ve saç kesmek yani dekupe etmek çok özel bir bölüm. bunu öğrenen ve uyğulayan zaten photoshopu öğrenmiş ve dijital fotoğrafçı olmuş sayılıyor. demekki sen bunları bilmediğine göre dijital fotoğrafçı sayılmazsın. programın elinde olması sonucu değiştirmiyor. proğram işi yapmıyor işi yapacak olan sensin. yani ince püf noktaları bilmen gerekiyor. bunları makul bir fiyata sana öğretebilirim biliyorsundur ki her güzel şeyin bir bedeli vardır. beklerim
ayrıca elimde binlece plugins ve fonda mevcut

 

Tarih: 30 Mart 2005, 20:20 - İp: yok
zapcom
zapcom (üye)
Bursa / Stüdyo Fotoğrafçısı

biyolog a kesinlikle katılıyorum..

 

Tarih: 31 Mart 2005, 08:23 - İp: yok
  • 1