bydesign
bydesign (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Exif Bilgilerimizi Kaybetmeyelim.

Exif bilgilerini nasıl kaybetmeyeceğiz?

Yaptığımız ayarların daha iyi okunabilmesi için tek yapmamız gereken, siteye yüklediğimiz fotoğrafların exif bilgilerini kaybetmememiz.

Bunu nasıl yapabileceğimizi dilimden geldiğince açıklıyorum:

Orjinal fotoğrafı bilgisayarımıza aldık. Hemen bir kopyasını çıkarıyoruz. Bu yeni dosyayı istediğimiz herhangi bir programda açıyoruz. Yapmak istediğimiz bütün işlemleri (çevirme, aynalama, kontrast, keskinlik, renk verme v.b. ) yaptıktan sonra, dosyamızı jpg formatında kaydediyoruz.

Orjinal dosyamızı photoshop ta açıyoruz. Image/Image Size yapıp, fotoğrafın en büyük boyutunu 800 piksel olacak şekilde değiştiriyoruz.

Ardından değişiklik yaptığımız kopya dosyayı açıp, istediğimiz yeri kesip orjinal dosyaya kopyalıyoruz. Orjinal dosyaya gelen yeni parça büyük olduğundan cont+t ile boyutlarını ayarlıyoruz. Layer/Flatten Image ile iki layeri birleştirdikten sonra bu dosyayıda farklı bir isimde kaydediyoruz.

Artık son haliyle ve exif bilgileriyle oluşturulmuş yayına hazır bir fotoğrafımız oldu.

Hepinize kolay gelsin...

Tarih: 23 Temmuz 2008, 17:12 - İp: 81.***.**4.7
z_yazgan
z_yazgan (üye)
İzmir / Meraklı

kardeş çok sağol ama çok uzun bir yol tarif etmişsn bu kara uğraşmaya gerek kalmadan resimde cs de çalışmanı yada çalışmalarını yaptıktan sonra resmni kapatırken değişiklikleri kaydetmek istermisiniz diye soruyor hayır dersen zaten orjinali devamlı elinde yanlışmıyım

 

Tarih: 28 Temmuz 2008, 17:39 - İp: 78.***.**9.244
bydesign
bydesign (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Dikkat edersen orjinalini değil, değişikliklerden sonra exif bilgilerini kaybetmemekten bahsediyorum ben.

 

Tarih: 28 Temmuz 2008, 18:38 - İp: 81.***.**4.7
adagume
adagume (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

....Öncelikle verilen bilgilere sonuna kadar saygı fakat zaten CS2 CS3 CS4 çekmiş olduğunuz resimleri istediginiz kadar işleyin, istediğiniz kadar Layer çoğaltın sonunda Farklı kaydederken yine JPEG kaydederseniz ..Tüm EXIF bilgilerini yine korur....!!!!!! Denemesi Sizin Elinizde.....!!!

Çekilmiş bi fotoyu açın cs 3 te..... Ardından renk ayarı vs kroplayın sora JPEG farklı kaydedin ve kaydedilen yeni Belgeyi sağ tıklayıp özelliklerine bakın....... Tüm EXIF bilgilerini göreceksiniz...!!!!

Extra Teferruata ne gerek var..!!!!!! Ama yine de emeğe saygı.....!



#adagume' tarafından 29.07.2008 00:23:35 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Temmuz 2008, 00:22 - İp: 88.***.**5.190
bydesign
bydesign (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Yalçın Bey verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim. Sisteme kayıtlı olan Asalet adlı fotoğrafınızı hangi programda işlediğinizi veya neden exif bilgilerinin olmadığını sorabilirmiyim?


#donadotti' tarafından 30.07.2008 09:10:57 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Temmuz 2008, 00:28 - İp: 88.***.**9.56
adagume
adagume (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

....Sn.Donadotttii arkadaşım.....Şimdi sen bu soruyu bana soruyosun...!!! Ama ben Nasıl hatırliyim resmi O tarihte hangi programla editlediğimi..? Şu ya da bu desem yalan....!!! Ama bunu da neden sorduğunu anlayamadım...!!!!

....O fotoğrafın Exif bilgilerinin neden olmadığını soruyorsan eğer zaten başka siteye Upload edildikten sora ordan tekrar Down edip Bu foruma eklemiştim..!!! Ama altını Çiziyorum Kesinlikle kendi çekimimdir...!!!! Gerçi Bazı Yorumcu arkadaşlar benim yapmak istediim kadraj olayını pek anlayamamışlar farklı yorumlar yapmışlar...!!!!! Ne se..!!!

#adagume' tarafından 01.08.2008 00:27:04 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 1 Ağustos 2008, 00:26 - İp: 88.***.**5.189
  • 1