katmai
katmai (üye)
Antalya / Amatör

Bulanık Resimleri Düzeltmek

Dijital makineyle çektiğim fotoğrafların birçoğu bulanık-titreişimşi gibi çıkıyor.Bunları photoshop gibi bir programda düzeltebilir miyiz?Örneği şu aşağıdaki fotoğrafı düzeltebilir miyiz?

Tarih: 18 Nisan 2005, 18:58 - İp: yok
reeddereht
reeddereht (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

sevgili dostum böyle birşey mümkün fakat bu derece bir fotoğraf için değil. Bahsettiğim şey de unsharp mask. sadece photosopda değil bir çok editörde bulabilirsin.

Ayrıca fotoğrafının exif bilgilerini inceledim. Düşük perde hızıyla çekilmiş. Bu da muhtemelen flaş kullanmadığından. Bu arada exifte öyle gözükmüyor fakat eğer makineni spor programında kullanıyorsan bu modlarda flaş patlamayabiliyor. Eğer böyleyse standart modda çekmeyi denemeni tavsiye ederim.

 

Tarih: 18 Nisan 2005, 22:30 - İp: yok
sokakkedis
sokakkedis (üye)
İzmir / Amatör

binde bu konuyla ilgili bir sorum var .çektiğim bir foto da makinadaki ekrandan çok net gözüken resim pc ye geçince bulanık gözüküyor .neden olabilir..??makina finepix s5500
yardımcı olursanız sevinirim

 

Tarih: 12 Mayıs 2005, 00:56 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

LCD ekranı küçük olduğundan orada net görünmesi, PC ye aktarıldığında ise gerçek boyutunda izlendiğinde bulanık görünmesi doğaldır. Boyut büyüyünce hatalar ortaya çıkar. Monitörünüzde de bir sorun yoksa tabi.

 

Tarih: 12 Mayıs 2005, 13:57 - İp: yok
msakgun
msakgun (üye)
Bilecik / Meraklı

Çok kötü çekmişsin be enstantane hızını artır. (makine üzerinden)

 

Tarih: 22 Mayıs 2005, 05:25 - İp: yok
ndemren
ndemren (üye)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Bu kadar bulanık bir fotoyu düzeltecek program yoktur.Burada çekerken dikkat edeceğin birkaç madde var.Flaş kullanman,flaş kullanamıyorsan,enstantaneyi artırman (bunun için de makinanın asa değerini artırabilirsin).Yada 3 ayakla çekmen.
Bazen bu tür hatta daha bulanık fotoların sanatsal olarak çekildiğinide unutma?Bunun için yapman gereken de enstantaneyi dahada düşürmek.Kolay gelsin.

 

Tarih: 29 Aralık 2005, 16:53 - İp: 81.***.**9.35
  • 1