mersinden
mersinden (üye)
İçel / Amatör

Bu Efekt Nasıl Yapılabilir?

Merhaba değerli arkadaşlar, öncelikle aranıza yeni katılmış bulunmaktayım. Amatör bir fotoğrafçıyım henüz; fakat hırslı, çalışkan ve meraklıyım. Sitenizi çok beğendiğimi de belirtmek isterim.

İnternette gezinirken rastladığım birisinin fotoğraf albümüne bakıyordum ve fotoğraflara çok hoş efektler verdiğini gördüm. Efekti nasıl verebileceğime dair biraz araştırma ama elde tutulur hiçbir sonuç bulamadım ve sizlere sormak istedim.

Ben isterseniz fotoğrafları atayım buraya arkadaşlar, yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler şimdiden.



Tarih: 13 Eylül 2011, 11:10 - İp: 88.***.**5.114
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

şurada online olarak fotoğrafa yağlıboya efekti verilebildiğine dair konu açmıştım.
http://forum.netfotograf.com/photo_editing_sofware.asp?msg_id=41571

burdan tüm yüzeye yağlıboya uygulayıp daha sonra photoshopta gerçek fotoğrafla yağlıboya halini üstü üste açıp bazı kısımlarını silme yaparak (özellikle yüzlerde) bu tarz bişey elde edebiliriz.

plug-in yada photoshopun kendi efektlerinden de bu mantıkla bu tarz bişeyler elde edilebilir. özellikle photoshop cs5 ile birlikte envai çeşit fırça çeşitleri gelmiştir. eğer elinizde birde tablet varsa u efektleri hiçbir plug-in olmadan sadece photohotoshopla yapabilirsiniz.

 

Tarih: 13 Eylül 2011, 15:08 - İp: 88.***.**1.251
mersinden
mersinden (üye)
İçel / Amatör

Açıkçası biraz uğraştım fakat pek kavrayamadım sayın remi5861..

Daha anlatımı kolay bir çözümünüz var mıydı acaba? Mesela bir video'lu ya da resim'li anlatım?

 

Tarih: 14 Eylül 2011, 18:25 - İp: 88.***.**5.114
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

açıkça söylemek gerekirse, yöntem azcık zor. başında akit harcamak gerekiyor. bu yüzden diğer işlerimden vakit bulursam seve seve anlatımlık bir röenk yapabilrim diye düşünüyorum ama bu ne zaman ve nasıl olacak onu tam bilmiyorum çünkü dediğim gibi işlerim bu aralar yorucu. ama fırsatını bulduğumda anlatımlık bişeyler yapmaya çalışacağım.

diğer taraftan, bu götserdiğiniz örnekleri sadece benim verdiğim yöntemle yapmak zorunda değilsiniz. çeşitli eefektleri yada plug-inleri kullanarak ta yapabilirsiniz. tek dikkat etmeniz gereken şey şu;

portrelerde yüzleri çok deforme etmemelisiniz. bu yüzden aynı fotoğraftan oluşan iki katman açıp üsttekine filreyi uyguladığınızda alttaki katmana bişey yapmayın. üsttekinin yüzlere denk gelen bölgesini ister maskeleme yöntemiyle isterseniz de silginin yumuşak ve az silen halini kullanarak silebilirsiniz. amaç yüzü çok deforme etmemek.

 

Tarih: 14 Eylül 2011, 21:45 - İp: 78.***.**4.97
mersinden
mersinden (üye)
İçel / Amatör

peki, çok teşekkür ederim sayın remi5861 fotoğrafların üzerinde uğraşacağım

 

Tarih: 15 Eylül 2011, 00:23 - İp: 88.***.**5.114
  • 1