yalcinabi
yalcinabi (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Adobe Creative Cloud Güncellemeleri

Adobe Creative Cloud güncellemeleri

Yazılım devi Adobe ürünlerindeki yetenekleri geliştirirken bir yandan da stok fotoğrafçılık pazarında iddiasını büyüterek rekabeti büyüteceğini gösterdi. Bu kapsamda kutu, DVD ya da online Adobe ürünleri satın alanların (aboneliği bulunanların) yapabilecekleri güncellemelere bakacağız.

Bilinçli İçerik Kırpma

Adobe Photoshop'da "Bilinçli İçerik Kırpma" özelliğini duyurmuş biz de bu web sitesinde haber yapmıştık. Yani Crop'lamaya akıllı özellik kazandırıldı. Peki nedir Bilinçli İçerik Kırpma?

Temel olarak, bir görüntüyü çerçeve içinde döndürmek ya da aslında kendi sınırları dışında resmi büyütmek istediğiniz zaman bazı noktalarda beyaz boşluk kalıyordu. Siz de resmi çekiştirerek (Bir anlamda perspektifini bozarak) o beyazlıkları dolduruyordunuz. İşte, "Bilinçli İçerik Kırpma" burada devreye giriyor farklı bir algoritma kullanarak o boşlukları dolduruyor.

İçeriğe uygun algoritma fotoğrafın kenarlarında kalan boşlukları dolduruyor. Ama hemen söylemem lazım mükemmel mi? Hayır. Ancak yine de çok iyi bir başlangıç ve inanıyorum ki Adobe mühendisleri daha mükemmel hale getiirecektir bu özelliği. Yine de isterseniz klonlama ve fırçalarla basitçe müdahale edebilirsiniz. aşağıdaki video ile daha iyi anlayabilirsiniz:

Devamını okumak isterseniz: http://www.yalcincakir.com.tr/yalcincakir-haber-yazilim-15.html

Tarih: 22 Haziran 2016, 15:13 - İp: 78.***.**4.100