aktinia
aktinia (üye)
İstanbul / Amatör

Yorumlamalar Ve Yorumlamamalar...

herkese merhaba öncelikle,

yaklaşık 2,5 yıldır netfotoğraf üyesiyim,ilk defa forumda birşeyler yazmak ihtiyacı hissediyorum.aslında daha önce de düşünmedim değil ama karşılıklı tartışmaya dönmesinden çekindiğim için konunun ,vazgeçtim hep.

öncelikle şunu söylemeliyim,ilk günlerden itibaren burası sayesinde kendimi gerçekten geliştirdiğimi düşnüyorum.herhangi bir eğitimim yok bu konuda ama bulabildiğim her fırsat ve bilgiyi değerlendirmeye çalışıyorum ve bunları yaparken mutlu olyorum.

gelelim asıl konuya...

ilk sıkıntım şu; bazen bazı üyelerden(profili tam olarak belli olmayan) fazlaca gereksiz mesajlar geliyor,bunları engellemek mümkünse yönetimden ricam olsun.burası yeri olmayabilir ama nasıl çözeceğimi bilemedim. benim buradaki amacım,mümkün olduğunca çok fotoğraf görüp,bunlardan birşeyler alıp,kendim de çekebilmek...

diğer konu da şu; ben hiçbir zaman çok başarılı olduğumu iddia etmiyorum fotoğraflarımda,yine de iyi görebildiğimi ve iyi hissedebildiğimi düşünüyorum.ve de eleştiri almak istiyorum çekimlerimle ilgili.ne yazıkki şunu farkediyorum sık sık (belki daha önce paylaşılmış bir konudur).kendi fotoğraflarımı gösterebilmek için önce başka fotoğraflara yorum yapmam gerekiyor.yani hiçkimse (hemen hemen) yorum almadan yorum yapmıyor gibi bir durum hissediyorum.oysa ben tanısam da tanımasam da bakıyor ve kendimce birşeyler yazmaya çalışıyorum.dediğim gibi beğeni olması değil asıl olan,ama insan fotoğraflarının görünmesini ya da göründüğünün görünmesini istiyor.ilk bakan ya da ilk yorum yapan olmak kötü birşey değil.

benimki bir paylaşımdı sadece ,kimseye bir sitemim ya da kızgınlığım yok.

herkese keyifli bir yaşam diliyorum,içinde bolca fotoğraf bulunan.



#aktinia' tarafından 23.06.2009 09:34:38 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 4 Haziran 2009, 11:34 - İp: 88.***.**8.30
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Ne yazık ki haklısınız.Ama en prestijli diye bilinen fotoğraf sitelerinde bile bu mevcut.

 

Tarih: 5 Haziran 2009, 20:48 - İp: 88.***.**2.42
fotosafaripro
fotosafaripro (üye)
İzmir / Reklam Fotoğrafçısı

Sayın Derya Hanım, merhaba. İçinde gerçekten fotoğraf sevgisi olan kişilerin şikayet ve buna bağlı önerileri kibarca oluyor. Yazınızda kullanmış olduğunuz üslub bunu hemen belli ediyor. Fakat ben, 2,5 yıl üye olduğunuz halde...forumlara katılmamış olmanızı sizin açınızdan bir kayıp olarak görüyorum. Netfotoğraf forum bence bir okul, bir fotoğraf okulu. Ayrıca, '' İlk yorum yapan olmak kötü bir şey değil '' sözünüze de son derece hak veriyorum.
Ben, pek çok sitede teknik yorumları nedeni ile kara listeye alınmış ( Bir çin, bir Kanada ve bir Rus fotoğraf sitesi dahil ) ve üyeliği silinmiş bir fotoğrafçıyım. Şansımı zorluyor ve pes etmiyorum. Derdimi bir gün mutlaka anlatacağım. Fotoğrafa yeni başlayan ve tam bilgi sahibi olmayıp bu işi gurur meselesi yapan kişiler en büyük tehlike. Yani, '' Tartışmaya dönmesinden çekinmeniz '' doğru ve normal. Fakat, benimle yıllarca tartışan kişilerin aldıkları bilgiler ile mekan açmaları ve farklı isimler ile üye olarak bu bilgilerin devamını talep etmeleri ve...hala bu sayede para kazanıyor olmaları........çok keyif verici.
Gelelim asıl konuya ; Lütfen benim YORUMDAN SONRA U DÖNÜŞÜ adlı yazımın son satırlarını ve TEKNİK YORUM adlı yazımı okuyunuz. Teknik yorum adlı yazıma site yönetiminden henüz bir cevap gelmedi. Ama onu fotoğraf altında yapmakda mümkün. Olay sadece site üyeleri ile birbirimizi tanımak ve dostlukların oluşmasını beklemekten geçiyor.
Bunları siz değerli kardeşime neden anlatıyorum ; Burası bir fotoğraf paylaşım ve forum yolu ile bilgi paylaşım sitesi ise.....bunları mutlaka yapacağız. Fotoğraf veren beğensede beğenmesede bunları okuyacak, araştıracak ve haksız eleştiri almış ise.....fotoğraf lügatında hiç ayrılmadan, işi kişisel boyuta taşımadan ve saygıyı hiç elden bırakmadan yorumlara cevap verecek. Bu sayede hepimiz bilgilenmiş olacağız ve fayda sağlamış olacağız. Fakat şu an alt yapının teknik yoruma hazır olduğunu sanmıyorum. Süreci başlatıp bu işi el birliği ile yapacağız.
Sizin gibi yorumu, gerçek yorumu ve hatta acımasız teknik yorumu arzu eden pek çok arkadaş edindim. Fotoğrafı bilen, sözü sohbeti yerinde pek çok usta tanıdım. Bunların hepsi uzakta değil...bu sitede. Bu misyonu birlikte üstlenecek, fotoğraf turları, sohbetler ve sanat dostlukları ile bir fotoğraf serüveni haline getireceğiz. Bunları yaparken de sitemizin sayın yöneticilerinin ayrıca yardımlarını da isteyeceğiz.
Zaten şu ana kadar bizlere sunmuş oldukları bu ortam.....'' Gençler, gelin, girin ve fotoğrafçı olun '' diyor.
Sayın Derya Hanım ; Çok küçük ve basit bir teknik yorum ile ( Arzu ettiğiniz için ) ( Öncelikle herkese merhaba...cümleniz ile işin içine benide kattığı için ) sefte yapalım.
Fotoğrafa bakış açınız, konu seçiminiz çok güzel. Yani...büyük bir hız ile gelişmeye aday.
Fakat...içlerinde öyle konular var ki.........
Biraz daha aktif olmanız ve hareketsiz konular olması kazancı ile....konunun etrafında tesbit yaparak, farklı kompozisyonlar yaratmanız gerekiyor.
Çekimlerinizi, ayakta ve vizörünüzü gözünüze getirerek değilde ;
Farklı açılardan senaryo kurup, yer tesbiti yaparak ve makinenizi en iyi olan o yere monte etmişcesine.....gözünüzü vizöre götürmeniz gerekiyor. Kısacası ; Profesyonel vizörünü gözüne getirmez......Senaryo tesbit edilir, makine sabitlenir, göz vizöre götürülür.........kuralını ( yavaş yavaş ) benimsemeniz ve uygulamanız gerekiyor.
Harcadığınız pek çok konunun o şekilde daha iyi bir fotoğraf haline döneceğinden emin olunuz.
Bu bir sefte ve çok basit bir abi tavsiyesi. Nedeni de, fotoğrafa bakış açınızın çok iyi olmasına karşılık, makinenize söz geçirememiş olmanız.
Lütfen...çok fotoğraf çekin,
Yorum yapmaktan korkmayın,
Çatışmaya dönüşeceği endişesini içinizden atın,
Bir konuyu bir poz ile bırakmayın, konuyu sömürün,
Aynı konuda çok farklı bakış açıları kullanın.
Özet.........insanlar, etraflarını yürürken seyrederler ve gözleri bu açılara aşinadır.
Onlara öyle açılardan fotoğraflar sunmalıyız ki...alışmamış, yani o açıdan görmemiş olsunlar. Onlara farklı gelsin, ilgilerini çeksin.
İşte bu nedenle vizörünüzü gözünüze getirmeyin....senaryoyu kurup, yer tesbiti yaparak gözünüzü vizöre götürün.
Pek çok konuda daha başarılı fotoğraflar elde edeceğinizi garanti ederim......kefili benim.
Okuma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkür eder, sağlıklı ve gönlünüzce fotoğraflı günler dilerim.

 

Tarih: 6 Haziran 2009, 01:08 - İp: 195.***.**4.160
adayasemini
adayasemini (üye)
Ankara / Meraklı

konuyu açan arkadaşın da cevap veren arkadaşların da yazdıklarına katılıyorum. gerçekten bilgilendirici oldu teşekkürler.

 

Tarih: 26 Haziran 2009, 20:34 - İp: 78.***.**8.212
turnusol
turnusol (üye)
Ordu / Amatör

Ben pek yorum yazmıyorum.
Bana da yazan pek olmuyor. Çok da önemli değil.
Ama siteye de keyifle fotoğraf yüklemiyorum artık.

 

Tarih: 6 Temmuz 2009, 23:36 - İp: 78.***.**5.206
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

Herşeyden önce, veteriner hekim olduğunuzu gördüm ve canlıların sağlığı için böyle bir mesleğe hayatınızı adamışsınız, kutluyorum.

Yakınmalarınızda %100 haklısınız. Portfolyonuza baktım, fotoğraf sayınızdan bayağı fazla bir oranda yorum da yazmışsınız aslında..

Ama gelin görün ki, tüm hem de tüm fotoğraf sitelerinde durum aynı

Ben portfolyonuzu beğendim. Temiz, istikrarlı bir çizginiz var.
Daha da iyi olacağına inanıyorum. Yeter ki şevkinizi yitirmeyin, azimle devam edin.
Önce kendiniz, sonra kitleler için fotoğraf çekin ve paylaşın.

selam ve dostlukla..

 

Tarih: 7 Temmuz 2009, 05:36 - İp: 88.***.**8.232
aktinia
aktinia (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekekür ediyorum fikirler için , fotosafari -pro güzel önerilerde bulunmuşsunuz,söylediklerinizde haklısınız.keşke size ait fotoğrafları da görebilseydik,ya da benim fotoğraflarım üzerinden örnekleme yapma şansınız olsaydı bu fikirlerinize istinaden...sonrasında takip edeceğim zaten.

ve size de teşekkürler Mustafa bey,demek ki insan ne kadar ihtiyacım yok dese de doğası gereği bazen beğeni ya da desteklenmeyi bekliyor ...burada ,bir paylaşımın içinde olmak çok güzel,ama yine de fotoğrafı çok seviyorum ve sevdiğim için çekiyorum, mekan değil yani asıl önemli olan,dediğiniz gibi devam...

#aktinia' tarafından 07.07.2009 09:00:21 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Temmuz 2009, 08:57 - İp: 88.***.**8.30
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

İlgilendiğiniz makinalar ile ilgili foruma girip bir göz gezdirin ara sıra..Forum'a..

 

Tarih: 9 Temmuz 2009, 01:12 - İp: 88.***.**0.34
  • 1