morcadi
morcadi (üye)
İstanbul / Amatör

Sitedeki Kalite Ve Fazlasi...

Herkese merhaba...
Sabrettim sabrettim sustum,ama artik yeter gercekten YETER !... Arkadaslar nf samimi bir site olabilir,insanlar yakin arkadasliklar dostluklar kurmus olabilirler... AMA lutfen siteyi bir dalga gecme mekanizmasi yeri gibi GORMEYELIM... Editorluk secimlerine dikkat edelim,sectigimiz CALISMALARA DA... Sitenin kalitesi birileri tarafindan gun gectikce dusuruluyor...Evet burasi bir amator sitesi,ama diger yandan calismalari ORNEK ALAN binlerce insan var... Once insan olmayi deneyelim ve daha sonra fotografin icindeki belli basli degerleri goz onunde tutalim... Editor sectigimiz arkadaslarin yaptiklari yorumlara,galerilerine de lutfen bakalim... Fdiker uyelere guvendigi icin boyle bir uygulama baslatti,ama birileri bunu mahvetmekle oyle usta ki... Surekli kalite konusundan bahsedilmesi benim CANIMI SIKIYOR,BASIMI AGRITIYOR... Gercekten bir seylerden ANLAYAN bir AVUC insanmisiz BUNU ANLADIM !!!
Bu konuda,kalite KONUSUNDA dusunceleri OLANLAR YAZSINLAR. DALGA GECECEK ADAMLARIN YAZMASINI istemiyorum kesinlikle !!!!!!!! LUTFEN,CALISMALARIMIZA dikkat edelim ! BU KADARI bile az,oyle cok yazacak sey var ki ! ANLAYANLAR ANLAMISTIR...

Sevgiler,MORCADI.

Tarih: 15 Mayıs 2007, 00:31 - İp: 88.***.**9.119
tualll
tualll (üye)
İzmir / Meraklı

elden bişey gelmiyor sevgili morcadı' mız dediklerinde tepeden tırnağa haklısın bende katılıyorum geneline ama çare nedir deyince tek kelime söyliyeyim... ÇARESİZLİK.

neyse sağlık ve sıhhatli kalırken tebessümüde yüzünüzde taşımayı unutmayın ...

ışığınız bol olsun.

 

Tarih: 15 Mayıs 2007, 12:05 - İp: 85.***.**2.69
morcadi
morcadi (üye)
İstanbul / Amatör

Sen soyle Hakan,gectigimiz sene daha kaliteli CALISMALAR gormuyor muyduk? HAYIR benim gozlerim de saglam,bozuk mu diyecegim saglik kontrollerim de tam Ben zaten hep gulumsuyorum,en sinirli anlarimda bile hatta...Gorenler bunu nasil becerdigimi sorup duruyorlar onca stresin icinde... Ben bir konu aciyorum ve bu gereksiz bir tartismaya tasiniyor... Hic kimsenin olmadigi kadar cesaretli olmasam,kiz basima sanirim kimsenin kolay kolay gidemeyecegi kuytulara gidip de fotograf adina bir seyler yapmaya calismam..Ne zorum var, 15-20 kg agirliklarla gezinip bir seyler yapmaya...Salak miyim ben...
Napiyim iste,bir seyler demenin zamaniydi...

 

Tarih: 15 Mayıs 2007, 12:14 - İp: 88.***.**9.119
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili morcadi..
öncelikle "editörlük seçimi" ne sonrada kalitesizlikten dem vurdun. Bu da benim editörlük (derleme/seçme) deneyimimin akebinde olduğu için alındım.. Daha başka kim alınmalı ki? Benden birkaç önceki editörler mi?
Kavga çıkartmaya çalışmıyorum ama düşününce de kavga çıksın.. varsın çıksın..
Bu kavga, hakaret/küfür gibi seviyesiz şeyler içermediği sürece sorun yok..
Kendini bilen, "kavgada söylenmez" ayarını yapar. Bilmeyeni de kâle almayız olur biter..

Bu hafta özellikle "kurgu" fotoğrafı öne çıkartmak istedim. Ama bu tarzda o kadar az fotoğraf varki.. az olan bu fotoğraflar birbirine yakın olunca birini seçip diğerini kenarda bırakmak birhayli zor.. Bunu kendimi aklamak için yazdığımı yada seçimimde ne kadar ulvi birşey yaptığımı ifade etmek için yazmadım..
Ben profesyonel yada usta isimlerin öne çıkarılması konusunda seninle zıt düşünüyorum. Seninde dert yandığın gruplaşma ve kutuplaşmayı düşün. Buraya yeni üye olup fotoğraf merakını burada yeni paylaşan üyeler; Birbirleriyle sürekli paslaşan, al gülüm ver gülüm yapan fotoğraf ustalarının arasına girmekte ne kadar zorlandığına dair bir fikrin vardır sanırım. Zaten senin bu topiğin başına yazdığın mesaja bakarsak "Efenim onlar girmesin, fotoğraf yüklemesin, yorum yapmasın... onlar şöyle uzaktan baksınlar" şeklinde bir anlam çıkartmak hiç te zor değil.

Evet morcadi bu başlığın düşündürdükleri bunlar bana.. bir iki şey daha var ama onları "kavgamızın" gelecek bölümlerine saklıyorum.. (umarım seviyeli bir kavga olur)

 

Tarih: 15 Mayıs 2007, 12:21 - İp: 85.***.**0.239
tualll
tualll (üye)
İzmir / Meraklı

madem sordun söylüyorum sevgili emine...

gecen seneden bu yana yine kayıplarımız oldu kalite bazında...

bazı fotoğrafçı dostlarımızı kaybettik bazılarıda soğudu siteden...

gerçekçi bir kaç yorum yapıyorsun darılan gücenen kendini kabadayı sanıpta msj atan ne ararsan var...

sen insanlara doğruyu göstermeye çalışıyor ve zaman ayırıp tecrubelerini aktarıyorsun karşılığında da maalesef olmadık kelimeler duyuyorsun...

bu kişilerde kendi aralarında grup olup kendi çalışmalarına yorum yapıyorlar maalesef , o usta dediğimiz kişilerin fotoğraflarıda görmezden geliniyor veya iç geçirilerek izleniyor bu üyeler tarafından acaba niye böyle çekemiyorum diyerek... oysa o ustad dediğimiz vatandaş seni uyarmıştı iyi çekemediğin hakkında aklını başına al sana be arkadaş bile diyemiyecek kadar acizler benliklerinde...

kalite kaybımız maalesef var emine' cim bütün çıplaklığı ilede söyledim yaşanılanları... benden bu kadar .

bak bende gülümsüyorum

esen kal.

 

Tarih: 15 Mayıs 2007, 12:25 - İp: 85.***.**2.69
morcadi
morcadi (üye)
İstanbul / Amatör

Benim seninle KAVGA edecek vaktim YOK... Su an cunku onemli YAZILAR YAZMAKLA mesgulum. USTA isimlerin YORUMLARI ALMASI degil derdim... Onlar insanlara ornek oluyorlar ve benim bildigim isimler belli GRUP icinde degiller.Isim vermemi de zaten istemiyorlar. Onlari bilenler biliyor... Beni de taniyanlar taniyor,ama sen henuz hic tanimiyorsun..Taniman da zor,zaten taniman da gerekmiyor,ki sorun degil.

 

Tarih: 15 Mayıs 2007, 12:26 - İp: 88.***.**9.119
morcadi
morcadi (üye)
İstanbul / Amatör

Bak sen de soguduklarina deginmissin siteden AYNEN OYLE...Oysa ki ben de amatorum (bazi seylerde ilerlesem de)hala amatorum... Ben de ornek aliyorum onlari ve uzuluyorum goremeyince,bana dert yandiklarinda... Evet benim de yazdigim yorumlara,tepkiler gelmisti mesaj servislerinden... Az mi kotu soz isittim ama gelip de bunlarin reklamini yapmadim forumda vs vs... Tum olanlara ragmen hayat devam ediyor,fotograf adina her yeni gun kendimize bir seyler katarak hatalarimizi olcup tartarak "daha da yolum var gidecek..." diyerek devam ediyor hayat...
Ben de gulumsuyorum

 

Tarih: 15 Mayıs 2007, 12:31 - İp: 88.***.**9.119
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

valla morcadi ister kusura bak ister bakma ama benim özenle seçtiğim kelimeleri ve üslubu sen bozuk para gibi harçamışsın..
son mesajına binayen,
"seni tanısam n'olur tanımasam n'olur.."
eğer bir gün kaf dağından inersen belki tanışırız...

demek vaktin yok.. tabi olmaz bir fotoğrafa bir kitap kadar yazı yazarsan hiç birşeye vaktin kalmaz..

nasıl hoşuna gidiyormu bu üslup..

bu sana son mesajımdı..

 

Tarih: 15 Mayıs 2007, 12:32 - İp: 85.***.**0.239
morcadi
morcadi (üye)
İstanbul / Amatör

Senin su an hayatimda olan seylerden haberin YOK. Senin benim yaptigim islerden de haberin YOK. Senin SAYGIN da bu kadar iste. BEni RAHAT BIRAK. Bir daha da muhattap olma benimle arkadasim. Himm BU ARADA,beni yurekten TANIYANLAR kaf daginda OLMADIGIMI bilirler... Iyi oldugum alanlardada ne kadar sivri oldugumu AYNI SEKILDE bilirler.

 

Tarih: 15 Mayıs 2007, 12:36 - İp: 88.***.**9.119
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

en bu siteden ayrılmadan fotograf kalitesi düşmez arkadaşlar BU konuda rahat olun.

Ayrıca bisey soylemeliyim. Usta fotograflar ustadır. Gun gelir giderler. Ama alttan gelenler surekli olacaktır. Usta zaten usta. Birazda çırakları düşünülebilir.

Morcadi ve Rokomet ikinizde sevdiğim insanlarsınız. Görece bir yaşamın geregi olarak farklılıkları sindirebilmemiz gerekiyor.

ZAmanında sitenin en muhalif kişisi olarak şunu soyluyorum. Bırakın dagınık kalsın. Bizim dagınıklık olarak gördüğümüz şey ise sanırım buranın olması gereken akışı.

 

Tarih: 15 Mayıs 2007, 12:56 - İp: 88.***.**0.192
morcadi
morcadi (üye)
İstanbul / Amatör

Ben de seni seviyorum...Napiyim yazdim Huso,yazmam gerekiyordu arkadasim...

 

Tarih: 15 Mayıs 2007, 13:27 - İp: 88.***.**9.119