ali suat
ali suat (üye)
İstanbul / Amatör

Sayfa Başındaki Fotoğraflar..

Değerli fotoğraf dostları Benim merak ettiğim, sizlerinde merak ettiğinize inandığım Sayfaların üst tarafında belirli aralıklarla( yanılmıyorsam bir hafta süreli ) yayınlanan fotoğraflar hangi kriterlere göre belirleniyor.. sn. F. Diker aydınlatıcı bilgi verirse çok sevinirim.. Hatta F.Dikermi yoksa başkalarının görüşü alınarakmı belirleniyor.. Amatörce bu işle uğraşan insanlar fotoğraflarının devamlı sayfa başında görüntülenmesini ister.. Görüntülenecek fotoğrafında bir değeri olması gerekir..Görsel olarak, sanatsal olarak, o anı yansıtma açısından vs. vs. Birde bazı arkadaşların 1-1,5 ayda bir fotoğrafları görüntülenmekte.. Benim tavsıyem herkesin güzel çektiği fotoğraflardan sırayla görüntülenmesi şeklinde.. Saygılarımla...
SUAT AYDIN

Tarih: 2 Ağustos 2006, 10:46 - İp: 88.***.**5.81
cappadociaman
cappadociaman (üye)
Artvin / Doğa Fotoğrafçısı

Çok haklısın Ali Suat Bey,kesinlikle katılıyorum fikirlerine. Önceleri çok yorum alan fotoğraflar konuluyor zannetmiştim değilmiş.Gün içinde çok yorum alan mı diye düşündüm o da değil.Ben bir anlam veremedim.Bİrde sürekli aynı fotoğraflar dönüyor orada.Arada bir kayboluyor sonra bakıyorum yine aynı fotoğraflar oraya yerleşmiş.
Sitede 30 bin fotoğraf var ve sürekli artıyor.Bu gidişle bir çok fotoğrafa hiç sıra bile gelmiyecek.İsim vermek adetim olmadığı için x kişinin fotoğrafını sürekli orada görmek belli bir zamandan sonra benim için sıkıcı bir durum oluyor.Pazarbey sitede guruplaşma var diyor.İşte guruplaşma böyle başlıyor.Taaa tepede hemde.

 

Tarih: 2 Ağustos 2006, 15:40 - İp: 85.***.**1.59
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

İlgili fotoğraflar salı ve cuma günleri elimden geldiğince değiştirmeye çalışıyorum. Aynı fotoğrafların tekrar tekrar yayınlanması mümkün değil tarih sırasına göre son 4 gün içindeki fotoğraflardan seçiliyor. Olabildiğince farklı kategorilerden, farklı üyelerden ve çekim olarak özenli, photoshopla yaratılmamış fotoğrafları seçmeye çalışıyorum. Net bir kriter yok, torpilde yok, zaten olamazda.

 

Tarih: 2 Ağustos 2006, 18:06 - İp: 81.***.**8.46
ali suat
ali suat (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın F. Diker aydınlatıcı bilgilerin için teşekkür edeim..Torpil olduğunu düşünerek açmadım bu forumu.. Aynı fotoğrafların tekrar yayınlandığını ben şahsen görmedim..Fakat aynı şahsın farklı fotoğraflarının yayınlandığını gördüm.. Siz burada adam kayırma yada torpil yok diyorsunuz..Bu tip olaylar kasti olarak yapılmasada olabiliyor demekki..Beni asıl rahatsız eden konu kişilerin bulunduğu konum yada ünvana göre oluşuydu...İsim vermeden örnek verecek olursak x şahıs gazeteci yada yönetici olduğu için ayrıcalık yapılıyormu acaba? gibi idi.. Saygılarımla..

 

Tarih: 2 Ağustos 2006, 19:47 - İp: 88.***.**5.81
cappadociaman
cappadociaman (üye)
Artvin / Doğa Fotoğrafçısı

Aslında konuyu çok uzatma niyetinde değilim ama gördüğümüde yazmalıyım. Geçtiğimiz aylarda bu sitede yorum bakımından çok ilgi gören "ağva" fotoğrafını hepimiz hatırlarız.Takip eden günlerde "ağva" sayfa başına yerleşti.
Sayın fdiker "Aynı fotoğrafların tekrar tekrar yayınlanması mümkün değil tarih sırasına göre son 4 gün içindeki fotoğraflardan seçiliyor." demişti.Ben bugün kendi bilgisayarımda "seri ilanlar" bölümün tıklayınca yeniden "ağva" nın orada olduğunu gördüm.Sayfayı yenileyip tekrar baktım evet oradaydı.Demek ki bazı fotoğraflar tekrardan sayfa başına girebiliyormuş.Benim sayın Erna ile hiç bir alıp veremediğim yok sadece merak ettiğim için soruyorum.NEDEN?

 

Tarih: 2 Ağustos 2006, 22:24 - İp: 85.***.**1.59
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Kodlama olarak güncellenmeyen sayfalar var (seri ilanlar, haberler, mesaj servisi) oradaki kodlar eski sayfa düzeninden çektiği için eski fotoğraflar görüntüleniyor. Hatta o bölümlerdeki menülerde karışık. Manuel düzeltmem gerekiyor açıkçası bazen üşeniyorum. (bu aralar fırsat buldukça haberler bölümünü düzenlemeye çalışıyorum.) Ama hiç bir şekilde bir torpil olmadığını ifade edebilirim, fotoğrafları seçerken kişinin yaptığı iş, sitedeki popülaritesi falan dikkat etmediğim hususlar, bilakis yeni üyelere öncelik vermeyede çalışıyorum. Sadece, İzmirde arasıra toplandığım arkadaşların fotoğraflarından kriterlerime uyan olursa seçmekte zorlanıyorum kafamda hep "acaba yanlış anlaşılırmı" diye tereddüt oluyor. Daha önceki yazımda da belirttiğim gibi oradaki fotoğraflar için çok net bir kriter yok. Tamamen benim inisiyatifimle seçiliyor. Çekim olarak özel bulduklarımı sunmaya çalışıyorum. Biraz gerikafalılık olacak ama photoshop ve benzeri yazılımlarla yaratılmış fotoğrafları mümkün olduğunca seçmiyorum. Bir başka sorunda dik fotoğrafları oraya ekleyememem. Site tasarım olarak bu şeklini aldığında orada flash şerit vardı çok veri çekiyor diye bu şekline çevirmiştim ilk başlarda da neredeyse ayda bir değişiyordu. İlgi artınca önce haftada bire düşürdüm şimdide haftada iki sefer değiştirmeye çalışıyorum.

 

Tarih: 2 Ağustos 2006, 22:48 - İp: 81.***.**8.46
cappadociaman
cappadociaman (üye)
Artvin / Doğa Fotoğrafçısı

Bu açıklama için teşekkürler,aydınlatıcı oldu

 

Tarih: 2 Ağustos 2006, 23:09 - İp: 85.***.**1.59
ali suat
ali suat (üye)
İstanbul / Amatör

Fikret bey, aydınlatıcı bilgilerin için teşekkür ederim.. , Hakan bey, sizin devamlı yayınlanıyor dediğiniz fotoğraflarında farkındayım..O fotoğraflar teknik sorunlardan dolayı orada kaldı sanırım..Her şeyin daha güzel olması dileklerimle...

 

Tarih: 4 Ağustos 2006, 13:16 - İp: 85.***.**3.135
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Fikret beyin son açıklaması "Yeni Üst Bant" topiğinde 16.cı sahifede yazılıdır.

http://forum.netfotograf.com/onerileriniz.asp?msg_id=24348&syf=16

 

Tarih: 12 Ekim 2007, 05:10 - İp: 88.***.**3.45
ali suat
ali suat (üye)
İstanbul / Amatör

Kumköy34 ilgine teşekkür ederim, ben bu topici 2006 ağustosunda açmısım. Sorunların çözümü için atılan her adım tabiiki olumludur. Buradada eksiklik olduğu kanatindeyim ben.
Örnek verecek olursak Kumköy34 nickli uyenin fotografı haftanın fotografı olarak üst bant'a taşındı, bir hafta sonra yine üst bant'a taşınabilir. Benim önerim ise üst bant'a fotografı çıkan uyenin 6 ay boyunca ust bantta fotografının yayınlanmaması şeklinde.

TÜM İSLAM ALEMİNİN VE NETFOTOGRAF üyelerinin RAMAZAN Bayramını en içten dileklerimle Kutluyorum.

 

Tarih: 12 Ekim 2007, 09:32 - İp: 88.***.**6.241
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Ali Suat,bende sizin bayramınızı kutlarım..

Eh ilgili topikten devam edildiğine göre,kendi açtığın topiği silip kaldırabilirsin artık istersen.

Mutlu sağlıklı günler dilerim.

 

Tarih: 14 Ekim 2007, 03:34 - İp: 88.***.**3.107