pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Haftada 2-3 Fotoğraf Eklenebilmeli.

haftada en fazla 2-3 fotoğraf eklenebilmeli.olmadığı zaman işin cılkı çıkıyor.nasıl olsa sınırlama yok diye arka arkaya 5-6 tane gönderiyoruz.bence kirliliğe sebep oluyor.
az olursa düşünerek ve seçerek göndeririz.böylece az sayıda fotoğraf daha çok incelenir ve yorum yazılır. diye düşünmekteyim.

Tarih: 11 Temmuz 2005, 01:20 - İp: yok
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar Pazarbey,
Ben bu fikrinize pek katılamıyorum.Nedenine gelince:Gönderilen fotoğrafların üstüste çok fotoğraf yollayanların dikkat ederseniz bir kalitesi mevcut.İsim isim yazmak istemiyorum anlayışla karşılayacağınızı umarım. Gündelk olarak da yaklaşık 50 fotoğraf geldiğini düşünürsek, aslında üye sayısı ile gönderilen fotoğraf sayısının arasındaki uçurumu görebilirsiniz.Şu anki gönderilen fotoğraf sayısı az bile..Yorumlara gelince; yorumların azlığından şikayet değil de fotoğrafların az bakılmasından şikayet etmek bana daha mantıklı geliyor.Çünkü bakmazsanız yorumlayamazsınız.Buraya
fotoğraf yollayan insanların fotoğraflarına bakılmasını istiyorlar.Ben de öyle..Fotoğrafın çok bakılması o fotoğrafın dünya şaheseri olduğunu göstermez ama bakıldığını gösterir.Bu fotoğrafa değer bindirmez.Milyonlarca satan gazate, en çok izliyicisi olan tv kanalı, en çok satan kitabın, sinema filminin iyi olduğunu göstermediği gibi.Ama birileri fotoğrafınızı beğendim demesi sizin daha iyi işler üretmenizi sağlar düşüncesindeyim. İstisnai olaylar da olacaktır ama istisna olarak kalacaklardır .

sevgilerimle

 

Tarih: 11 Temmuz 2005, 13:42 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Ama bir sınır olursa daha başarılı daha güzel fotograflar yüklenir ve insanın yorum yapası gelir.Ama bu haliye...

 

Tarih: 11 Temmuz 2005, 22:55 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

sayın thalassa
kemniyet, keyfiyet bağlantısı vardır eskilerin tabiri ile. kemniyet sayı ifade eder. keyfiyet ise kaliteyi. ikisinin bir arada bulunması elbit istenir.Fakat ikisinden biris olacaksa bu keyfiyet olmalıdır.Fakat burada kime göre kalite anlayışı etkili olacaktır.bu nedenle tam olarak bir karar vermek zor.Fakat arka arkaya 8-10 fotoğraf koymakta başkalarının hakkını gasp gibi geliyor.her iki açıdan da bakabilmek gerek.bakalım başka arkadaşlar fikir beyan edecekler mi.
bu arada size en çalışkan üye ödülünü vermek gerek. maaşallah her yerde varsınız.

 

Tarih: 12 Temmuz 2005, 00:24 - İp: yok
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar,
Dikkat ederseniz benim sınırlarla aram hiç iyi değildir... nerede sınır var, orada hep bişiler vardır, yoksa bile çıkar..Bu benim fikrim.. Ben sitenin sadece bir mudavimiyim. Bu arada her yerde yokum pazar bey, bir sürü konu hakkında burada benden çok ama çok daha fazla bilgili dostlar mevcut.Onların hakkını yememek lazım.Aslında dikat ediyorum epey eskide kaldı benim bildiklerim. Tüm yazdıklarıma dikkat edilirse sadece özgürlükler konusunda fikir beyan ediyorum. Fotoğraf gibi bir hobi ile ilgilenen herhangi bir kimse yaratıcı olmayı arzulamalı,yaratıcılık ise özgürlüğe inanmış , tanımış, anlamış ve duyumsamış ve en önemlisi sorgulayan insanlardan çıkar..Yoksa varolanla yetinilecekse fotoğraf yapılacak en son hobidir.Git kürek çek,
futbol oyna, bilardo, tenis , akvaryumculuk,hatta kitap oku ama fotoğraf ile ilgilenme böyle bir arzun yoksa..Ki bu dediğim bile sınır içermektedir.fakat sadece örneklemedir ... sevgiler...

 

Tarih: 12 Temmuz 2005, 03:57 - İp: yok
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

Küçük bir hatırlatma ki karışıklık çıkmasın, aşağıdaki cümle için.
''git kürek çek,
futbol oyna, bilardo, tenis , akvaryumculuk,hatta kitap oku ama fotoğraf ile ilgilenme böyle bir arzun yoksa..Ki bu dediğim sadece örneklemedir''...Kimse üstüne alınmasın..Sadece durum ifadesi olarak yazdım..harp çıkmasın boşu boşuna

 

Tarih: 12 Temmuz 2005, 20:59 - İp: yok
moral
moral (üye)
İstanbul / Meraklı

Beyne ve yüreğe sınır koymak malesef bizim bilinç altımızda var.Fotografların sayısına sınırlama getireceğimize izlenme miktarına göre (Aldığı raytinge göre)sıralasak sanırım daha iyi ederiz.Ancak bu rayting işini de aldığı raytingi sitede bulunduğu zamana oranlıyarak yapmak da fayda var.Eee onu da siteyi tasarlıyan zehir arkadaşlar düşünsünler.

 

Tarih: 29 Temmuz 2005, 01:17 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

SInırlama koymak kadar her istediğimizi yapabileceğimizi sanmakta bilinç altında var.Düzen koymak sınırlamak değildir. Ancak dediğiniz gibi bir reyting düzeneği olması iyi olur.Bazı arkadaşlara söyledim.Teşekkürü kendi fotoğrafımız altında koymayalım diye.PEk kabul görmedi.Bu fotoğrafın gerçekizlenebilirliği konusunda yanılgıya sebep oluyor. BUn niçin reyting fikrinizi destekliyorum.

 

Tarih: 29 Temmuz 2005, 08:09 - İp: yok
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Haftada 2-3 fotoğrafta çok az olur kanısındayım,

Öncelikle şapkamızı önümüze alıp şöyle düşünelim,
Nasıl ayakta duracaz: sonuçta burası (netfotograf) ticari olarak bakılması gerektiğinde Türkiye için de internetin henüz emekleme aşamasında olduğunuda düşünürsek zor bir mecra. Masrafları var, server taksitleri yayın bedeli üstüste eklendiğinde bazen düşünüyorum nereden bulaştım bu işe diye. (Ama zevkli) Şimdiii elimizdeki ürünü pazarlamamız gerekli ki bu masraflar çıksın ve ticaret doğru işlesin. Elinizde bir site olduğunu düşünün ve bu örnek olarak futbol sitesi olsun, hedefiniz Türkiyede lisanslı futbolcularmı olurdu yoksa futbola meraklı kitlemi, futbol lisanslı kişilerin takıldığı bir siteyemi daha kolay reklam alırdınız, yoksa meraklı kişilerin olduğu siteyemi? Bu aşamada haftada 3-5 reklam teklifi alarak ve bunların bir kısmınada alanım yok/dolu diyebilmek ticari olarak doğru yolda olduğum izlenimini bana veriyor. Ha tabii ki kaliteyi düşürmemekte çok önemli ve işin en zor kısmı.

Bütün bunların ışığında netfotografın hedefi amatör ve üzeri kitle olmalı, bu kitleninde galerideki fotoğrafları gördüğünde "bu ne yaaa, nasıl çekmiş ki bunu, ben asla böyle fotoğraflar çekemem,..." dememeli tabii bunun yanındada yukardaki örnekteki gibi lisanlı arkadaşlarda "yaw bu amatörlerde çok oluyor, artık hiç bir şey eskisi kadar kolay olmayacak, kendimizi dahada geliştirmemiz şart,..." da diyebilmeli zaman zaman...

Temmuz ayının ortalarında kendi serverimize geçtik galeri bölümüde subdomain (galeri.netfotograf.com) olarak baştan yazıyorum daha önceki alt yapı çalışmalarımda kişilerin günlük ve aylık ekleyebileceği fotoğraf sayısı zaten bir süredir otomatik olarak tanımlanıyordu (günlük = 2, toplam = 24) ancak uygulanmıyordu (bu rakkamlara kişinin performansına görede manuelde müdahale edilebiliyor) sanırım yeni tasarımda sizin isteğiniz çözümlenmiş olacak.

#fdiker' tarafından 30.07.2005 13:21:35 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 30 Temmuz 2005, 13:20 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ben bu yönünü hiç düşünmemiştim.Hatta site için fazla fotoğrafın kötü olacağını düşünmüştüm.Lakin dediğiniz doğru. Bu nedenle yeni sisteminiz gereğince işlem yapmak en güzeli.
Cevap verme zahmetine taklandığınız için teşekkür ederim.

 

Tarih: 1 Ağustos 2005, 00:31 - İp: yok
banvit82
banvit82 (üye)
Aydın / Amatör

Merhaba:Benim yanıtım biraz farklı olacak.Fotoğraflar çok güzel ve konular değişik hangi birine bakacağımı şaşırdığım gibi yorum da yzmaya yetişemiyorum. pazarbey sayı mı? )Site güzel seviye güzel herşey güzel.Üyelere de siteye emeği geçen herkese teşekkürler.Bol fotoğraflı günler.

 

Tarih: 6 Ağustos 2005, 21:32 - İp: yok