e.h.t
e.h.t (üye)
İstanbul / Amatör

Fotoğraf Yüklerken Çözünürlüğün Düşmesi?

merhaba arkadaşlar benim yüklediğim

http://galeri.netfotograf.com/photo.asp?foto_id=502620

http://galeri.netfotograf.com/photo.asp?foto_id=502478

fotoğraflarımda çözünürlük düşmesi diye düşündüğüm (daha doğrusu makine titremiş de görüntü biraz bulanıklaşmış) olaylar meydana gelmiş. fotoğrafın asıllarında böyle bir problem yok yani bilgisayarımdaki ve buraya yüklediğim fotoğrafları açıp yanyana getirdiğimde gözle görülen bir fark var. bunun nedenini merak ettim acaba ben yüklerken yanlışmı yüklüyorum diye ama bitek bu iki fotoğrafta yukarda bahsettiğim şeyler başıma geldi. yardımcı olabilicek kimse varmı?

Tarih: 5 Mart 2012, 19:14 - İp: 88.***.**6.100
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Fotoğraflarda netlikte hafif kayıplar var ama NF'ye yüklerken oluştuğunu sanmıyorum . İsterseniz büyük boylarını imageshack gibi bir siteye yükleyin - bakıp daha sıhhatli değerlendirelim .

Benim teşhisim - özellikle 30 sn gibi süreleri tercih ettiğinizi göz önünde tutarak :

1. Noise reduction . 30 saniye pozlamada noise oluşması kaçınılmaz . Bu özellik açık ise veya siz sonradan uyguluyorsanız detay kaybı mutlaka oluşur . ( Gürültü/Grenlerlerle beraber ince detaylar da temizleniyor )

2. 30 saniye gibi uzun pozlama süresi sebebiyle tripodda oluşan titreme . Rüzgar veya zeminin titremesi gibi .

3. Istanbul boğaz gecelerinin pusu . Tele çekimde daha fazla kayıplara yol açar .

4. f16 gibi kısık diyaframlar da diffraksiyon sebebiyle görüntü kalitesini düşürür .

Bunlar değil diyorsanız, dediğim gibi fotoğrafları yükleyin - bakalım ...

 

Tarih: 6 Mart 2012, 00:41 - İp: 96.***.**5.17
e.h.t
e.h.t (üye)
İstanbul / Amatör

öncelikle ilgilenip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim paperman.

bilmişlik taslamak gibi algılanmasını istemiyorum fakat ben sıraladığınız maddelere çekim yaparken çok dikkat etmeye çalışıyorum ama benim asıl söylediğim sizinde söylediğiniz gibi fotoğraflardaki netlikteki hafif kayıplar, fotoğrafların orjinalini bilgisayarımda açtığımda gözükmüyor hatta zoom yaptığımda bile burdaki gibi bozulmuş olmuyo, buraya yüklediğimde ortaya çıktı bu sorun.

ha fotoğrafların orjinalinde de bu netlik sorunu ve noise problemi varsa benim bilgisayarımda orjinalini açtığımda niye gözükmüyo onu anlamadım ozaman ben problemi tam olarak seçemedim demektir.

imageshacke yükledim, burda daha düzgün gözüküyo:

http://imageshack.us/photo/my-images/846/img1178j.jpg/

bu da burdaki fotoğraf:

http://galeri.netfotograf.com/photo.asp?foto_id=502620

 

Tarih: 6 Mart 2012, 12:07 - İp: 88.***.**3.15
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

kalite kaybı belli oluyor, normal geldi bana.
tavsiyem fotograflarınızı siteye yuklemeden once photoshop gibi kaliteli bir programda uzun kenar 1024 piksel olacak sekilde kucultmeniz, sonrasında biraz keskinlik verip en kaliteli (12) degerde kaydetmeniz sonra siteye yuklemeniz olur.
buyuk halde yukluyorsanız site yukleme esnasında kucultme yapıp kaliteyi dusuruyor olabilir.??

 

Tarih: 6 Mart 2012, 12:56 - İp: 78.***.**4.28
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

ben olsam şöyle yapardım;
fotoğrafımı photoshopta açar boyutunun uzun kenarını 1024px olarak şekilde yapardım. biraz keskinlik verirdim. sonra sawe for web yapıp jpg ve %80 kalite ile masaüstüme alırdım. sonra bunu siteye yüklerdim.







fotoğraf galerileri gelen fotoları arkaplanda bazı yazılımsal teknikler kullanılarak boyutunu düşürür. böylece hızlıca galeride gezebilir olursunuz. yoksa bir fotoğraf 3-4mb olsa 3788x2525 px ölçülerinde olsa bu galeri ne gezilebilir nede düzgün görüntülenebilir. ortalama olarak kullanılan ekran boyutu genelde yaygın olan 1024x768 dir. bu ölçü çoğu bilgisayarda sorunsuz görüntülenir. o yüzden genişliği 1024px yapın sawe for web yapın ve dosya ağırlığı hafiflesin ozaman fotoğraf cam gibi çıkacaktır.

not: genişliği 1024px yapıp save yapınca boyut yine yüksek olabilir. site bunu arkaplanda düşürmeye çalışır. buna tabi olmamak için sizin mutlaka photoshopta sawe for web devices ile boyutunu ufaltmalısınız.

 

Tarih: 6 Mart 2012, 13:50 - İp: 78.***.**1.124
e.h.t
e.h.t (üye)
İstanbul / Amatör

gaijin ve remi5861 ilgilendiğiniz için çok sağolun bundan sonra dediğiniz gibi yapıcam kafama çok takılmıştı sorun bendemi acaba yoksa siteye yüklerkenmi oluyo bunlar diye, içim rahatladı teşekkürler

 

Tarih: 6 Mart 2012, 14:59 - İp: 88.***.**3.15
  • 1