mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Fotoforum-fotodeğerlendrme Açılmalı

Adı fotoforum ve yahut foto tartışma da olabilir ya da benzer şekilde mesela fotoacemi ya da fotodeğerlendirme gibi yani bence acemilerin,meraklıların ve giriş seviyesi amatörlerin fotoğraflarının tartışılabileceği,tavsiyelerin verileceği bir bölüm şart.
Şöle düşünüyorum:

* Fotoforum kendini geliştirmek isteyen amatörler ve meraklılar içindir,halihazırda kendini kanıtlamış fotoğrafçıların fotoğrafları değil fotoğrafçılığa yeni başlamış ya da bu fotroğrafta neden sorun olduğu şeklinde soruları olan insanlara hitap etmeli.

*Galeriden bambaşka bir alan olmalı,her gün bir fotoğraf ya da iki günde bir fotoğraf yüklenebilmeli.

*Kategorizasyon şart değil,ama o bölüme fotoğraf ekleyen insanların LİSTESİ ve FOTOĞRAFLARI HAKKINDA NE KADAR DEĞERLENDİRME yapıldığının sayısı gerekiyor.

*Bu bölüm Galerideki gibi popülarite arttırma merkezi değil, fotoğrafçılara ben oldum diyene kadar bir alıştırma merkezi olmalı.

*Fotoğrafı yükleyen kişi kendisine yapılan yorumu onaylama ya da onaylamama hakkına sahip olmalıdır,böylece "eline sağlık" tebrikler gibi galeride bile makul durabilecek ama burada kabul edilemez olan yorumların önü kesilebilir.

*Değerlendirilmesi istenen fotoğraflara yorumda bir sınır gözetilmemesi gerekiyor ki bilinçli olan arkadaşlarımız bolca yorum yapabilsin

*Galerideki sistemden daha farklı olarak forumlaştırılmış şekilde olmalıdır,yani bir fotoğraf ve altında forum düzeninde yorumlar,ama galeridekinden farklı şekilde akıcı bir tartışma sağlanabilmeli mesela bir değerlendirmeci bu fotoğrafta ışık patlamış derken öteki ışık patlamış ancak fotoğrafta kötü durmamış şeklinde diyebilmeli.Mesela bir fotoğraf yüklendi verilen tavsiyelerden sonra yeni fotoğrafın değerlendirme yorumlarının altına yüklenebilmeli.

BU sitede iyi olmayan fotoğraf 10 izlenme 0-2 eleştiri alıyorsa bence iyi olmadığı için değil iyilerin yanında sönük kaldığı içindir.Bu insanlara biz yol gösteremiyoruz ama deyim yerindeyse bir çok üye yol gösterilmeye aç.Eğer düşündüğüm gibi oluşursa bu sistem;
hem Galerinin kalitesi artar(galeriye yükleyeceğine eleştiri almak için fotoforuma yükler).
hem de birçok üyeyi siteye küstürmeden yaza dinamik şekilde gireriz site olarak.


Fotoforum-Fotodeğerlendirme açılsın acemilere de artık YOL GÖSTERİLSİN.

Görüşlerinizi almak istiyorum,ben kafamda uzun süredir kurguluyordum yapılmasının özgün bir hareket olacağını düşünüyorum.

Güzel fotoğrafı baştacı etmektense,hatalı fotoğraflara değerlendirme yapılan,kişinin ben nerde yanlış yaptım sorusunu sorduğu apayrı bir bölüm olmalı bu...


#mavi_izci' tarafından 04.06.2008 01:03:47 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 4 Haziran 2008, 00:57 - İp: 144.***.**0.150
miss.brc
miss.brc (üye)
İstanbul / Amatör

gerçekleştirilebilrse çok güzel ve de faydalı olur ama çok iyi tasarlanması gerekiyor ve sanırım burda da iş yönetilere düşüyor. bu şekilde bencede bir çok sorun çözülebilir sitedeki. umarım olur

 

Tarih: 4 Haziran 2008, 01:44 - İp: 85.***.**6.164
  • 1