turan_izmir
turan_izmir (üye)
Balıkesir / Amatör

Forumda Eksik Olan Yerler

1- Kullanıcı adı değişikliği kaldırılmalı. Sadece yöneticiler değiştirebilmeli.
2- Belli bir süreden sonra eski yazılarınızı düzenlenemesin.
3- Moderatöre bildir diye şikayet butonu olmalı.

Nedenlerine gelirsek eski Fuji34, kısa bir süreye kadar Canon60sx di şimdi ismini rockkesman olarak değiştirmiş ve eski yazılarını komple değiştirmiş. Bu kişi sürekli forumda insanları rahatsız ederken, yanlış yönlendirirken moderatöre bildir tarzında bir şikayet butonu bile yok. Özelden de aynı şekilde bir özel mesajı şikayet edebileceğimiz bir buton konmalı. Bu konuda site yönetimi bir şeyler yapmalı. İyice cansıkıcı bir hal almaya başladı.

Tarih: 10 Mart 2015, 23:45 - İp: 85.***.**5.219
tutastes
tutastes (üye)
İstanbul / Meraklı

Ben vBulletin forumdan iyi anlarım iki tane forumum eskiden çok aktif idi ama artık aktif değil.

Bende forumcu olarak her zaman kullanıcı adı değiştirme izni verilmesi doğru görmüyorum ilk bir ay olabilir, sebebi kişi bir kullanıcı adı ile tanınıyor sonra hiç bilinmeyen bir kullanıcı adı ile çıkı geliyor.

Bir gün sonra mesajı düzeltme, silme izni olmamalı, sebebi olumlu mesajlar konular açar veya yazıyor bir gün sudan sebepten kızıyor mesajlarını ve konularını siliyor buda bağlantısız konu yazışmalarını getiriyor.

Yanlış yapan üyeleri yasaklamakla, silmek baş edemezsiniz phpbb kullanırken biri musallat olmuştu ne yaptım ise yasaklayamadım işyerine telefon edip patronuna bile bu adama internette oynasın diyemi maaş mı veriyorsunuz dedim yine olmadı.

Bu forumu bilmiyorum ama vBulletin de bu tip kişiler için şöyle bir seçenek var xx ID li kullanıcının tüm mesajları ve konuları Ilımlaştır(Moderation) kişi konu açar, konulara cevap verir sadece yönetici ve Moderatör katlanmı olarak görür başka kimse görmez bu vesile ile kimseyide rahatsız edemez ama kişi kendisi cevap veriyorum konu açıyorum bilir ama kimsenin görmediğini bilmez.

 

Tarih: 17 Nisan 2015, 16:23 - İp: 78.***.**4.238
rockkesman
rockkesman (üye)
İstanbul / Amatör

slm tutastes. Öncelikle forumda bayağı yeni olarak cvb lara yardımcı olmaya ve elinden geldiği kadar üyelere yazmaya çalışıyorsun. tbk ederim seni.öncelikle rocker_tr arkadaşımız senin gibi yardımcı olmaya çalıştı ama bir üye burada bir soru yazmaya çalıştı ve admin onun sorusunu sildi ve o üyeden dolayı silinen sorudan foruma kızdı uzun süredir gelmiyor sanıyorum.senide bir kısaca tanıyalım diye aslında yazdım kısaca kendini tanıtırsan sevinirim daha önce bu forumda oldunmu yada başka nickle bulundunmu bilmek isterim vede senden sanırım bayağı bu forumda bilgilerine ihtiyacımız olucak,saygılarımla.

 

Tarih: 17 Nisan 2015, 17:29 - İp: 95.***.**2.45
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Silinen sadece bir soru değil, onlarcasını hatırlıyorum. Ancak hepsi de onlarca kez cevaplanmış sorulardı..

Hoş karşılanmayacağımı bilsem de, belirtmek istiyorum;
"slm" değil "selam", "cvb" değil "cevap", "tbk" değil "tebrik", "olucak" değil "olacak" Binaen; asıl meselenin imla kuralı kadar kısa anlatılamayacağını tahmin edebilirsiniz.. Yeni arkadaşlara "merhaba" derken, her daim yanımızda olanları küstürmezsek daha iyi...

 

Tarih: 20 Nisan 2015, 23:18 - İp: 88.***.**6.113
tutastes
tutastes (üye)
İstanbul / Meraklı

@rockkesman ben bu forum çok eskiden üye oldum sonra diğer üye olduğum forumlarda hep Adem GENÇ olarak üye oluyorum neden takma ad kullanayım dedim ve bu sorumda yöneticiye rica etmiştim seneler önce 10 yıla yakın olabilir oda bir şeyler yaptı galiba ama tutaste olarak görünüyor.

Benim adım "Adem GENÇ" takma ad kullanmayı istemem, burada başka üyeliğin yok ve kullanıcı adımı hiç değiştirmedim.

Önceki mesajımda söyledim ben forum yöneticisiyim ben niye cevap vermediler diye kızmam çünkü kimse kimsenin sorusuna cevap vermek zorunda değil, forumlarda gönüllü olarak herkes bildiğini paylaşıyor bu vesile ile bilmeyenler bilgileniyor, cevap verende herşeyi bilmez onunda bir başkasında öğrendiği birşey vardır herşey karşılıklıdır herkesten Allah(cc) razı olsun.

Ben fotoğraf çekmeyi hobi olarak yapıyorum mesleğim değil, takıldığım bazı şsyleri burada sorarak yardım rica ediyorum ve yardımda aldım hepsinden Allah(cc) razı olsun.

Dediğim gibi vBulletin forumdan çok iyi anlarım hatta en düzgün en fazla çeviri (99,9%) vBulletin Türkçe çevirisini ben yaptım ve paylaştım.

Benim hobilerim biraz fazladır forumlardan yardım alarak php kodu yazmaya çalışıyorum antenfiyati.com daki scripti ben yazdım, web sitelerimi ben yapıyorum, videolarımı adobe ile montajını yapıyorum, bilgisayarımı ben formatlarım ben kurarım ben yedeklerim. Çok titizim fotoğraf makinemi kimseye vermem, bilgisayarımı kimseye vermem, ürünlerimi temiz kullanırım çizmem, düşürmem dikkatsız davranmam fotoğraf makinemi bi fotoğrafımızı çek diye bile vermeye çekinirim verirsemde askısını boynuna geçiririm düşürmesin diye, işte böyle incelik var bende

Tabi hepsi amatörce

#tutastes' tarafından 26.05.2015 16:17:04 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 26 Mayıs 2015, 16:13 - İp: 88.***.**5.98