musoo
musoo (üye)
Ankara / Meraklı

Yeni Baslayan İcin

Selamlar,

Nikon d40x marka DSLR makina almayı düsünüyorum tüm elestiriler'e ragmen ve canon 400D ile aynı fiyat olmasına ragmen menu rahatlıgından dolayı nikon almayı planlıyorum fakat bir lens uyumsuzlugu konusu var ve hic bir sey bilmeyen biri olarak yardımlarınıza ihtiyacım var.

Üzerinde var olan lens yeni baslayan ve DSLR ilk defa kullanacak birisi icin nekadar yeterlidir o lens ile nasıl cekimler yapabilirim?

Cekmeyi planladıgım seyler macro cekimler ve manzara resimleri..

Düsüncem sudur d40x body+kit alıp yanında TAMRON AF 55-200 F/4-5.6 DI LD ( 232 milyon olarak belirtilmiş bazı sayfalarda) almak lakin bu d40x te lens uyumsuzlugunu nasıl anlayabilirim hangi lensleri kullanabilirim d40x body de af olmadıgı ve af ozellikli lensler kullanılarak cozulebilirmi?

Tarih: 24 Eylül 2007, 05:01 - İp: 85.***.**8.212
canbasri
canbasri (üye)
Çanakkale / Meraklı

İki makine hakkında yapabileceğim yorum siteler ve forumlarda yazılanların bi sentezi olabilir sadece...Fakat makine alırken düşüneceğim en son kriter menü rahatlığı olurdu....(Hatta hiç olmazdı)...

 

Tarih: 24 Eylül 2007, 17:35 - İp: 88.***.**6.47
musoo
musoo (üye)
Ankara / Meraklı

DSLR ile ilk kez tanısacak bir kullanıcı adayıyım bir sekilde giris seviyesi bir makina alıp baslamam gerekli. Secimim nikon ve canon arasında malum modeller 400d ile d40x arasında gidip geliyor d40x in dezavantajlarının farkındayım ama makinanın body kısmı beni cekiyor acıkcası.Ve bu isten anlamayan birisi olarak kolay menu benim icin en onemli meselelerden biri bu isi ogrendikten sonra zaten hangi makinayı almalıyım hangi lensi almalıyım kendi kararımı az cok daha net belirlerim gibi..

Benim sizlerden ricam nikon d40x in lens sorunu oldugunu heryerde okudum ama bunu nasıl telafi ediyorlar AF motorlu lens al olsun bitsin gibi yazılar okudum nikonun lenslerinin yanında AF ve AF-S gibi modelleri oldukca cok bunlar d40x ile uyumlu mudur değilmidir .


Canbasri zaman ayırıp cevap yazdıgınız icin tesekkur ederim ama sanırım sizleri birazdaha yorcam gibi Saygılarımla

 

Tarih: 24 Eylül 2007, 19:05 - İp: 85.***.**6.187
  • 1