okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Uv Ve Skylight Aynı Mı

Geçenlerde metro fotoğrafçılığa skylight filtre almak için gittiğimde skylight filtre ile uv filtrenin aynı şey olduğunu söylemeleri üzerine bende uv filtre aldım. Uv ve skyliht filtrenin işlevi tamamen aynımıdır ? Farkı varsa nedir bilen arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim. Uv filtre gündüz güneş ışığında da skylight filtre ile aynı etkiyi verirmi ?

Tarih: 8 Nisan 2005, 23:31 - İp: yok
alito
alito (üye)
İstanbul / Amatör

Ayni olduğunu söylemeleri çok yanlış değil çünki ayni amaca hizmet ederler yani havadaki UV ışınlarını keserek film üzerindeki mavi renk etkisini azaltır ikisi de.Güneşli günlerde gölgelikte çekilen fotoğraflarda nahoş bir mavi ton olur bunu engellerler.Ayrıca açık havada uzak planlarda puslanmaya bağlı fluluğu ortadan kaldırıp daha net ve kontrastlı çekim yapmaya yararlar.Skylight filtre pembemsi rengi nedeniyle daha sıcak tonlar verebilir.Bence hangisi olsa farketmez ikisi de kullanılabilir.

 

Tarih: 9 Nisan 2005, 14:13 - İp: yok
maminci
maminci (üye)
Malatya / Doğa Fotoğrafçısı

Benzer özellikleri olmakla birlikte UV filtreler, skylighttan farklı olarak, metalik olmayan yüzeylerden gelen yansımayı da önleyebilmektedir..

 

Tarih: 10 Nisan 2005, 10:32 - İp: yok
mavileo
mavileo (üye)
İçel / Amatör

Skylight filtre: Maviden ultraviyoleye kadar olan renk yelpazesindeki ışık dalgalarını engelleyerek görüntüye çok hafif bir uçuk pembe ve sıcaklık katan filtre türüdür. Gün ısığı filtresidir


Ultraviyole (UV) filtre: İnsan gözünün göremediği ancak film üzerine hafif mavimsi bir etki yapan ultraviyole ışınlarını giderici bir tür filtredir.

Yani skylight filtrenin kapsamı daha geniştir. Hafif pembemsi bir renk ve sıcaklık istiyorsanız fotolarınızda skylight filtre öneririm size

 

Tarih: 5 Mart 2009, 09:35 - İp: 78.***.**0.57
  • 1