btnalp
btnalp (üye)
Tekirdağ / Amatör

Ters Takma Adaptörü

Arkadaşlar ters takma adaptörünü kullanan var mı.Bu Yönde macro çekimlere büyük katkı sağlıyor mu aydınlatırsanız sevinirim... IŞIĞINIZ EKSİK OLMASIN...

Tarih: 13 Şubat 2015, 14:59 - İp: 88.***.**8.223
kiziltug
kiziltug (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Ben her türlü ters objektif adaptörlarini kullanıyorum. Her koşulda objektifin cam kalitesi çok önemli
Gövdeye objektifi ters bağlama: bu şekilde bağlandığında diyafram değerine dokunamıyorsunuz. ışığı daha iyi değerlendirip yüksek büyütme oranları almak mümkün (ters bağlanan objektife bağlı)
bir objektifin ucuna başka obkektifi ters bağladığınızda ki ben bunu 105 niikon makroya 50 f 1.8 i bağlıyorum. 3 kat gibi bir büyütme yakayabiliyorsunuz fakat ışık fazlaca azalıyor. Ve çok dar bir alana odaklandığı için konudan istenen alanın netliğini almak sorun oluyor. Ancak birkaç fotoğraf birleştirilerek net alan arttırılabiliyor.
SOn olarak körük üstüne bir objektifi bağlamak: bu şekilde objektifin kalitesinden hiç kayıp olmuyor arada cam olmadığı için kırılmalar en aza iniyor ama körük manuel odaklı ise çok uğraştırır ve ışık ziyadesi ile az kalır.

Dilimin döndüğünce anlattım sorunuz olursa özelden iletişime geçebiliriz.

 

Tarih: 13 Şubat 2015, 22:59 - İp: 88.***.**2.66
nikonfili
nikonfili (üye)
Yurtdışı / Amatör

normal makro lenslerle tecrübeli olmanız lazım. hiç makro lens olmadan ucuz diye doğrudan ters bağlama ile başlamak can sıkıcı olabilir. oldukça zor bir yöntemdir. ama sıradan makro lensten çok daha fazla büyütme elde edersiniz.

yollarda araba kullanmadan f1 aracına geçmek gibi.. ilk duvara tozlamanzı muhtemel.

 

Tarih: 13 Şubat 2015, 23:46 - İp: 212.***.**7.191
btnalp
btnalp (üye)
Tekirdağ / Amatör

teşekkürler eksik olmayın kiziltug

 

Tarih: 8 Mart 2015, 15:42 - İp: 88.***.**9.241
  • 1