ckayaz
ckayaz (üye)
Gaziantep / Amatör

Teleconverter,uzatma Tüpü Veya Close Up

Şimdi kullanan veya bilen ustalardan bir sorum olacak elimde canon eos 400 D makina var 18 55 kit lensi ayrıca TAMRON 28 300 LD aspericial (IF) macro lens mevcut 2 gün önce 20 m ileride bir çatıda güvercin çekmek istedim fakat makromu makro değilmi hiç anlamadım sanki aramızda 200 m mesafe varmış gibi geldi. bu forumda tamron 180 mm ile ilgili çekilmiş resimler var keşke gücüm olsada ayrıca bir tele foto bir lens alsam. Dsrl makina alalım bir hafta oldu insan istiyorki herşeyin en iyisini ben yapayım ama şartlar özelliklede maddiyat olunca bir yerde tıkanıyor. Fotoğrafçılık öyle bir hastalık ki bulaştımı batağa saplanıyorsunuz. Benim sormak istediğim

1.soru 1.4X Teleconverter aldığımız zaman canon, tamron veya kenko markaları farkedermi (çünkü makina farklı lens farklı)

2. sorum extention tube ve teleconverteri aynımı kullanmak gerekiyor yoksa ayrı ayrımı kullanmak gerekiyor birini almam gerekiyorsa acaba hangisini almam gerekiyor

3. soru close up filtrelerlede yakınlaştırma saglayabilirmiyimsaglayabilirsem lense uygun hangisini almam gerekiyor

Biliyorum forumda ve forumlarda yazılmış yazıları okudum kimi iyi kimi kötü diyor benim istediğim bu konuda uzman olan ve bu aparatları kullananlardan bilgi almaktır vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim

okadar profosyonel değilim ama bir hevestir

Tarih: 9 Eylül 2010, 23:36 - İp: 88.***.**0.25
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

bir iki yanlısı duzelteyim

20 metre otedeki bir kusu cekmek için makro lense ihtiyacınız yok
300-400mm lik bir tele lense ihtiyacınız var.
yada 5-10 adım atmanız gerek.
makro lens 20 metre otedeki kusu buyutecek diye bir sey yok.

bahsettiginiz 180mm ile cekilmiş makrolarda ,makaranın kendi ifadesine gore yanlıs hatırlamıyorsam 2-3 metre oteden cekilmiş maksimum .
extension tube falan bu acıdan işinize yaramaz. makro cekimlerde buyutme oranını arttırmak için kullanılır.

**********************************************
teleconverter optik eleman içerdigi için kaliteli olanını almak goruntu kaliteisndeki kaybı dusurmek için gerekli.
kullananlar fikir belirtir umarım.


 

Tarih: 10 Eylül 2010, 00:50 - İp: 92.***.**0.35
ckayaz
ckayaz (üye)
Gaziantep / Amatör

garjin usta haklısın herhalde ne teleconverter ne uzatma tüpü nede close up lar bu konuda işe yarayacağını zannetmiyorum tek çözüm iyi bir lens almaktır.
makara ustanın belirtmiş olduğu 100 mt mesafedeki adamı kadraja sığdıramadım demiş olması araştırmama değermi diye düşündüm ama malasef o görüntüleri yakalamak mümkün olmaz herhalde.

sitede teleconverter kullanan yok herhalde belkide kimse fikir belirtmek istemiyordur

 

Tarih: 11 Eylül 2010, 02:23 - İp: 88.***.**0.25
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Bende Vivitar 2x Macro teleconverter var ama hiç kullanmıyorum .

$400-500 olan Nikon veya Canon'lardan değilse gördüğüm kadarıyla keskinlik çok azalıyor , fokus çok yumuşuyor . $2000'lık lensleri olanların bir $400 daha verip bu kaliteli converterleri almaları mantıklı olabilir ama amatörler aynı paraya kolaylıkla ilave bir telezoom alabilir - daha da iyi sonuç verir.

 

Tarih: 12 Eylül 2010, 19:54 - İp: 96.***.**4.180
  • 1