gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Tamron, Sigma Ve Canon Gövde Uyumu?


Dpreview 300D-350D forumunda Tamron'un Canon ile anlaşması olduğunu bu yüzden Tamron lenslerin tıpkı Canon lensler gibi gelecekte çıkacak tüm Canon gövdelerle uyumlu olacağını, fakat aynı durumun Sigma için geçerli olmadığını ve Tamron ile daha az hata mesajı alındığını okudum.

Ayrıca Canon'un, Sigma'nın pazar payını azaltmak istediği için biliçli olarak yeni gövdelerindeki sistemi mevcut Canon lenslerle uyumlu olacak fakat Sigma ile problem yaratacak şekilde tasarladığı da yazıyordu.

Aynı yazıda birinci el için mutlaka Canon alınması fakat ikinci el için Canon ile yakın performans verecek Sigma lenslerin çok iyi fiyatlarla alınabileceği belirtilmiş.

Ne dersiniz???


Tarih: 25 Haziran 2006, 20:11 - İp: 85.***.**9.61
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Bildiğim kadarıyla Canon EOS (electro optical system) arayüzünü hiçbir lens üreticisine vermedi. Hepsi "reverse engineering" yaparak eos uyumlu lensler ürettiler. Sigma'nı bir takım lenslerinin digital canonlarla sorunları olduğunu okumuştum, ancak sorun Canon'un kasıtlı bir oyunu değildi. Sigma, lens üzerindeki bir chip'i güncelleyerek(bedava) lens sahiplerini mağdur etmemiş. Türkiyede ne olur bilemem tabii, özellikle yurt dışından alınan lenslere.
Aslında bu aralar sigma 12-24'e bakıyorum. Bence çok korkulacak birşey olamaz. Canon kasti olarak pis oyunlar oynarsa uzun vadede zararlı çıkar diye düşünüyorum.

 

Tarih: 25 Haziran 2006, 21:05 - İp: 195.***.**2.200
mauhdib
mauhdib (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

canonlarin hemen hemen tamami EF yani Electronic focus denilen girisi mount u kullanir
satilan lens canon EF mount alirsan tamamen uyumlu olacaktir.

ama su seni sasirtmasin bir lens ureticisi hem canon icin hem nikon icin uretim yapiyor olabilir.Alirken Canon EF (bazilari AF der) yada nikon AF mu olduguna dikkat et.

birde sigma lensler tum canonlar uzerinde hafif bir bosluk birakiyor oda lensi 1-3 mm saga sola oynatiyor.

ama hic bir sorun cikmadi simdiye kadar.

 

Tarih: 6 Temmuz 2006, 00:47 - İp: 81.***.**7.33
  • 1