muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Tamron 18-200 Xr Dı 2 Lens?

Bu lens ile ilgileniyorum, sürekli lens çıkarmadan kullanabileceğim bir tak gez lens istiyorum. Şimdi değerli üyelerimiz diyecekler ki Nikon VR2 18-200 al, ama bütçem ona yeterli değil. Diğer taraftan Sigma 18-200 DC OS HSM diye bir alternatif de cazip ama malesef o da pahalı. Bahsettiğim Tamron 18-200 lensi ise 350 TL gibi bir bedelle alabilmem söz konusu.

Bu lensi halen kullanan veya geçmişte kullanmış olan, teoride değil de pratikte lens ile ilgili fikri bulunan değerli üyelerden yardımlarını rica ederim. Forumlarda en büyük eleştiri AF yavaşlığına gelmiş. Ancak ben Tamron 70-300 ün AF hızı ile başedebiliyorum. Ondan daha kötü değilse sorun olmaz benim için. Elbette fotoğraf kalitesi de çok önemli.

Değerli görüşleri bekliyorum.

Sevgi ve saygılar,

Tarih: 19 Nisan 2011, 14:27 - İp: 62.***.**2.1
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Distortion yani resimdeki egrilikler cok kotu genis acida ve fokuslamada gurultulu bir lens.Titresim onlemede yok.Bundan baska gerisi idare eder...300 liraya alinmayacak bir lens degil aslinda...Sevmezsen satarsin yani...

 

Tarih: 24 Nisan 2011, 12:07 - İp: 219.***.**6.57
muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Her güzellik bir arada olmadığı için bu lensi almadım. 18-105 ile 70-300 lenslerim arasında değiştirerek maçı götürüyorum. Bu yazıyı okuyan deneyimsiz arkadaşlar için bir not, benim gibi makine-lens diye delirmeden evvel sitenin Fotogalerisine girin. Oradan da Üstbant arşivine. Orada görece eski model makine ve lenslerle çekilmiş muhteşem kareler de göreceksiniz. Sonra elinizdeki teknoloji harikası son model ISO başarımı bilmem ne olan bilmem kaç MP lik makinelerle neden bu kadar fotoğraf çekemediğinize hayıflanacaksınız. Oysa ortalama bir DSLR ve ortalama Postprocessing (Photoshop vs.) bilgisi ile harika sonuçlar almak mümkün. Bir de en önemlisi genel eğilimi belirlemek önemli sanırım. Kastım şu; genellikle ne resmi çekeceksiniz, kuş mu? doğa mı? manzara mı? Böcek vs makro şeyler mi? Bunu bilmeden üç aşağı beş yukarı belirlemeden yola çıkmak çok doğru değil.

Bu Topic deki lens kısmen bu işlerin hepsini yapar gibi görünsede hepsini aynı zamanda eksik yapıyor mesela.

 

Tarih: 6 Haziran 2011, 18:59 - İp: 62.***.**2.1
  • 1