foxmulder_
foxmulder_ (üye)
Yurtdışı / Amatör

Rebel Xt Uygun Objektif?

Merhabalar,
Canon EOS (SLR) Digital Rebel XT fotograf makinesini alacagim ve acemi oldugum icin hangi objektifi almam gerektigini bilmiyorum Bildigim tek sey guclu bir zoom kabiliyeti istedigim. Fiyatta da, maksimum 300$ verebiliririm. Zizce hangi model objektif almaliyim. Canon olursa daha uygun olabiir benim icin, hani fotograf makiesi arti objektif ayni yerden daha ucuza gelebilir
Yardimlariniz ve tavsiyeleriniz icin sagolun.

Tarih: 25 Haziran 2005, 19:19 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

İsteğinizi karşılayacak tipte Sigma ve Tamron'un 18-200mm lik bir lensi var ancak Sigma'nın o lensi 450$+kdv civar şayet bütçeniz el vermiyorsa zoom oranı fazla olmayan lens modellerine bakın

 

Tarih: 26 Haziran 2005, 02:08 - İp: yok
gurcan
gurcan (üye)
İstanbul / Amatör

Sigma ve Tamron'u ABD'den alabilirseniz iyi fiyatlar var.
18-200 > 259 USD
18-300 > 399 USD satan New York'tan dükkanların ilanlarını Digital Photograhy dergisinde görmekteyim.

Tr'de ikinci el deneyebilirsiniz veya bu kaysayıdan feragat edeceksiniz gibi.

 

Tarih: 4 Temmuz 2005, 11:52 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

gurcan siz istanbulda oturuyorsunuz dimi?

 

Tarih: 12 Temmuz 2005, 22:27 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Arkadaşım SLR alacam diyosun hangi objektifi kullanacağını bilmiyosun. Eğer bilmiyosan daha düşük bi modelle başlamanı tavsiye ederim. Parana yazık valla. Kompakt bir dijital makine ile başla. Bi kere refleks makine kullanacak insan hangi objektifleri alacağını bilir. Tamam acemiyim mazur görün demişsin ama o zaman sende kullanabileceğin bir makine tercih et.

 

Tarih: 12 Temmuz 2005, 22:51 - İp: yok
foxmulder_
foxmulder_ (üye)
Yurtdışı / Amatör

Cevaplariniz icin tesekkurler. Cok yardimci oldunuz. Amerika dayim bu nedenle sanirim 300 dolar yetecektir. Bir de merak ettim hepiniz ilk slr nizi aldiginiz da gerckten hangi objektifi alacaginiz biliyor muydunuz? SLR makine almak istememin sebei donunce okulda fotografcilik dersi alacagim simdi o dersi compact makineyle mi gideyim? Hoca sopayla kovalar valla Arti bi suru review okudum, ornek fotograflar gordum. Rebel xt nin goruntu kalitesine ulasan compact kameralar zaten asagi yukari ayni fiyat. Yanlissam bana compact bir makina soyleyebilir misin daha ucuz fiyata hemen hemen ayni kalite fotograf cekebilen.

#foxmulder_' tarafından 24.07.2005 03:51:15 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Temmuz 2005, 03:49 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam foxmulder_..
ben sorunlarina bir sekilde kendi acimdan degerlendirmemi yazayim, umarim yardimci olabilirim.
ceko hakli bir yerde.. o kadar paralar harcayarak alacagin objektif ve slr makineden beklentilerin cok onemli.. cok buyuk printler alabilmek icin kaliteli compact modellerden birini de secebilirsin; artik 7-8 megapixelli compact'lerin fiyatlari iyice dustu...
fotografcilik dersleri ben de aldim; hocanin sopayla kovaladigina da sahit olmadim dogrusu.. inan; kursa katilanlarin cogunda compact kameralar var, ama zaman ilerledikce -bilgilerin pekistikce- kendine bir slr veya dslr kamera bakinacaksin orasi baska.. cunku slr makinelerle yapabileceklerin cok daha fazla.. keyfi bir baska ayrica..
bastan yapamayacagim birsey olmasin dersen ve yeterince parayi gozden cikarmayi da goze aldiysan bir dslr alabilirsin tabii..
ilk kez dslr kullananlar aslinda hangi aralikta cekim yapacaklarini bilirler; ama bu senin sucun da degil, cunku dslr fiyatlari cok asagilara dustu ve herkes bu ikilemi yasadigindan biz amator kesim icin de uygun objektifler satmaya basladilar.. mesela sigmanin 18-200mm objektifi gibi.. (ki basta kobra onermis zaten..) eger bu lensi ve 350D alabilecek gibiysen al; ama yok cok para tutuyor dersen o halde ceko'nun dedigi gibi bir compact modele yonel derim.. cok yakinda panasonic'in yeni fz30'su cikacak piyasaya.. harika bir makine gorunumunde; muhtemelen de oyle olacak.. fiyat olarak da cok daha ucuza olacagini biliyoruz.. ustelik yeterli derecede manuel ozelliklere de sahip bir makine..
baslangic olarak 18-200 gibi bir lens secersen sana cok daha genis bir kullanim alani saglayacagindan yanlis yapmis olmazsin.. cunku genis acidan baslayip super teleye kadar cikiyor zoom'u.. ama unutma; dslr'in gercek kudretini ancak cok kaliteli bir objektifle gorebileceksin.. kaliteli lenslerin de fiyatlari masallahtir yani..
dslr alinca lens degistirme dertlerini de bir dusun.. (ama 18-200 gibi bir lens cok cok yeterli olacaktir tek basina.. o yuzden zaten en az lensle en cok focal degerini bulmaya calismalisin)
..
goruntu kalitesi yakalama olayinda ne kadar buyuklukte printler alacagini goz onunde bulundur.. eger en buyuk A4 hatta A3 dersen bir 7-8 megapixellik compact makine de sana hayli hayli kaliteli sonuclar verecektir.. ama soyle bir poster yapayim dersen dslr daha iyi olacaktir..
..neyse cok konustum yine.. umarim yardimci olabilmisimdir..

 

Tarih: 27 Temmuz 2005, 19:47 - İp: yok
foxmulder_
foxmulder_ (üye)
Yurtdışı / Amatör

Buradaki cevabin icin de sagol dadanagast

 

Tarih: 3 Ağustos 2005, 02:37 - İp: yok
  • 1