suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Netlemeyi Yapan Aygıt Nasıl Çalış..

Netleme sistemini yapan aygıt nedir ve nasıl çalışıyor? Netleme yaparken makina garip sesler çıkarıyor objektiften bakınca da görülmüyor. Makinanın neresinde bulunuyor? Yani görüntü objektiften diyaframdan geçtikten sonra neresi netlemeyi yapıyor? Netleme sisteminin detaylarını öğrenebilir miyim ?

Tarih: 26 Kasım 2004, 17:33 - İp: yok
pyro
pyro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

aynanın altındaki işlemci kontrast farkından yapıyor bu işlemi.
aynalar çift taraflı artık, vizöre ve aşağıya yansıtıyor görüntüyü

 

Tarih: 26 Kasım 2004, 18:11 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma


Sevgili pyro'ya ilaveten: senin sesini duyduğun ccd veya cmosun önünde minik bir otofokus merceği var ve o mercek bir step motora bağlı pyronun da dediği gibi kontrasta bağlı olarak o mercek yukarı-aşağı hareket ederek doğru netliği buluyor ses te işte bu step motorun ve merceğin hareketinden kaynaklanan ses

 

Tarih: 26 Kasım 2004, 22:55 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Teşekkürler Pyro ve Burkay. Anlaşılmıştır.

 

Tarih: 27 Kasım 2004, 09:21 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Benim de sormak istediğim soru bu konu başlığına benzer olduğu için ben de şuraya dalayım dedim. Autofocusta makine neyi gördüğünde "burası güzelmiş buraya bi netliyim diyor." Merkez odaklı netlemede net olarak merkezde en yakında gördüğü noktayı netlediğini tahmin ediyorum. Peki diğerinde, yine önceliği merkeze tanıyıp merkezde birşey göremezse odak çerçevesi içinde net olarak gördüğü herhangi bir noktayı mı netliyor. Bir de birden fazla noktaya netleme yapan makinelerin bir noktaya netlemesi ile birkaç noktaya birden netlemesi arasında net alan derinliği açısından bir fark var mıdır?

 

Tarih: 16 Şubat 2005, 15:27 - İp: yok
  • 1