lefatre
lefatre (üye)
Yurtdışı / Amatör

Lütfen Yardım!!!



Merhaba arkadaslar,

Daha öncede yazmistim CIRKULAR POLARIZE FILTRESIie ilgili sorunumu takip cevirince yüzey parlakliligi gitmiyor diye.Aldigim yer filtreyi degistirdi ve yerine baska bir filtre yolladi.Benim sorum su olacak.
Filtre takilinca ve saga-sola cevirince parlayan yüzeyden yansiyan ISIGINkaybolmasi gerekmiyormu?Ben objektive taktim ve saga-sola cevirdim ve (camda denedim)hic bir sekilde degisiklik olmadi.ACABA BEN YALNIS BIR SEY MI YAPIYORUM? Yoksa,filtre yine arizalimi? Beni bu konuda aydinlatirsaniz cok sevinirim Ben neyi hatali yapiyorum(veya yapmiyormuyum )
Simdiden yardimlariniz icin cok tesekkürler.

Saygilarimla

Tarih: 22 Ağustos 2006, 05:28 - İp: 83.***.**2.100
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Biraz daha detay verseniz; Filtrenin markası, üzerinde tam olarak neler yazıyor, hangi makine/lens ile kullanıyorsunuz, hangi ortamda kullanıyorsunuz ve hangi yansımaların kaybolmasını istiyorsunuz?

 

Tarih: 22 Ağustos 2006, 09:14 - İp: 85.***.**5.234
lefatre
lefatre (üye)
Yurtdışı / Amatör


MArkasi qentis olamsi lazim.hem ic mekanda(pencere yansimalri vs gibi) hemde dis mekanda kullanmak istiyorum.
Filtreyi saga-sola cevirince sadece hafif filtredeki renk degisiyor.Makinam CANON EOS 3 .Bu 2.gelisi daha öncede yollamistim bozuk diye ama yine ayni degisiklik yok Normalinde siteden tkip edip ögrendigim kadariyla filtreyi cevirince ve belli bir acida parlakligin kaybolmasi gerekiyor.Linear filtereyle denedim onda sorun yok parlaklik yok olur(benim makinada kullanilamiyacagi sorun yaratacagini ögren o yüzden onu kullanmiyorum.Acaba netleme elle yapilinca da sorun yaratirmi) linear??)
tekrar cevabiniz icin tesekkür ederim .
Saygilarimla

 

Tarih: 23 Ağustos 2006, 00:47 - İp: 83.***.**2.100
burfak
burfak (üye)
İstanbul / Amatör

her zaman her parlaklık için aynı şekilde etkili olamıyor malesef polarize filtreler. tabii ki filtrenin kaltesi de bu etkiyi arttırabiliyor.

elde edilen görüntü açısından lineer ve circular polarize filtrelerin arasında bir fark olmaz. aralarındaki tek fark lineer filtrelerin makinenin auto focus mekanizmasını yanıltmasıdır.
bu filtreyi de makinenizde kullanabilirsiniz, kullanamazsınız diye bir şey yok. yalnızca auto focus yanlış noktaya yapılabilir, dediğim gibi elle netleme yaptığınızda bu problemi de aşabilirisiniz.

 

Tarih: 23 Ağustos 2006, 03:46 - İp: 84.***.**3.207
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Linear ile sorun yok diyorsanız, kullanımınızda bir yanlışlık yok demektir. İki faktör var: Birincisi, filtrenin markası ve dolayısı ile kalitesi çok fazla olmasa da farkeder. İkincisi ise, circular olanların, linear lar kadar etkili olmadıkları da bilinen bir gerçektir. Tabi ki, makinenin otomatik netleme ve pozlama sistemini yanıltmaları nedeniyle onları kullanamazsınız.

#ocaklilar' tarafyndan 23.08.2006 08:50:16 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 23 Ağustos 2006, 08:47 - İp: 85.***.**5.234
didan
didan (üye)
Yurtdışı / Amatör

polarize filtre hic bir zaman yansimayi %100 yok etmez..
gunesli ortamda cekiyorsAniz fotolari gunesin sag veya sol carpazinizda olmasi ve fotografi cektiginiz objenin egimi cok onemli.. eger ortam aydinlatilmis bir yerse.. birden fazla isik kaynagi olmasi ve cekiceginiz cismin arkasindan isik gelmeside polarize filtrenin etkisini dusurebilir...

hamanin ve bir kac markanin filtresini kullandim.. her zaman ayni sonucu alamiyorsunuz..

 

Tarih: 27 Ağustos 2006, 12:52 - İp: 81.***.**0.82
  • 1