saidt
saidt (üye)
Kocaeli / Amatör

Canon Lens İle Sıgma Lens Farkı?

bu iki modelin lensleri arasında ne kadar,nasıl bir fark vardır?renklerin keskinliği açısından vb..
bu iki modelde de en iyi en kullanışlı öne çıkabilecek modeller nelerdir?(1 defa alacaklar için lensi)çok
tşk.

Tarih: 24 Mayıs 2007, 17:06 - İp: 88.***.**3.121
ocant35
ocant35 (üye)
İzmir / Amatör

Ucuz etin suyu kara olur derler.
Oldukça güzel iddialı ürünler olsa da sigma lenslerin fokus hızının yavaşlığı, front ve rear fokus hatalarına sık rastlanması gibi sakıncalarla anılmaktadırlar.

İmkan varsa body için en uyumlu kendi markasıdır.

Her iki modelin de geniş çeşit yelpazesinden seçim, kullanılacak makine maksat ve bütçeye göre değişmektedir.
1Atipi+1C tipi gibi sihirli bir reçete tarifi gerçekçi olmaz.

#ocant35' tarafından 24.05.2007 21:10:20 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Mayıs 2007, 21:01 - İp: 85.***.**0.36
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

burada sigma lensler le ilgili detaylı bilgi alabilirsin (tıkla)

Sayın ocant35 in yazısını üzüntüyle okudum.
Sigma lenslerin APO teknolojisi hakkında fikir edinilmesini özellikle rica ederim.

 

Tarih: 24 Mayıs 2007, 21:18 - İp: 88.***.**9.158
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

Bende uzun süredir Sigma lens kullanıyorum çok memnunum, geçen hafta aldığım 100-300 f:4 lens tek kelimeyle kusursuz (af hızının dışında)

Bence sigma lenslerin fiat performans oranı çok iyidir alıp uzun seneler gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

 

Tarih: 25 Mayıs 2007, 08:14 - İp: 85.***.**1.252
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Makina Canon'sa Canon, Nikon'sa Nikon, Minolta'ysa Minolta (yani Sony), Pentax'sa Pentax lens birinci tercihtir.

3.parti dedigimiz Sigma, Tamron ve Tokina gibi markalartin istisnai serileri de olabilmekte.

3.parti ureticiler genelde ana ureticilerin urun yelpazesindeki fiyat ve cesit bosluklari dolduracak sekilde urunlerini ayarlarlar.

Mesela Canon kit lensinden sonra alinabilecek belli bir kaliteye sahip en ucuz lensin fiyati 1000 YTL olsun. Bu durumda 500-700 YTLlik fiyat kategorisinde bir bosluk var demektir, 3.parti ureticilerin 500-700 YTLlik lensleri bu boslugu doldurmak icin idealdir. Ornek Sigma 17-70, Tamron 17-50.

Fiyatlardaki bosluk gibi bir de zoom araliklarindaki bosluk olabiliyor. Bir vakitler bu ureticilerin yaptigi 200-500mm tipi lensler bayagi bir bosluk doldurmuslar.

Tabii ayrica 3.partinin urettigi istisnai kalitede seriler de yok degil, ama onlarin fiyatlari da ne hikmetse marka lenslerden pek farkli degil. Anlayacaginiz lens isinde ne kaaa kofte o kaaa ekmek.

Minolta kullanan biri olarak sunu soylemem gerekirki Minolta (artik Sony oldu) camiasinin Minolta'dan sonra en begendigi marka Tokina. Minoltacilar Sigma'nin renklerini pek sevmez. (naturel bulmazlar, biraz kahverengi-sariya calar, kisaca "sigmish" derler)

 

Tarih: 25 Mayıs 2007, 13:06 - İp: 81.***.**5.159
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Paran çoksa, fotoğraftan iyi para kazanıyosan, hayırseversen, canon'a bağışta bulunabilirsin. aksi halde çok küçük bir kalite farkı için aynı aralıktaki aynı diyafram değerine sahip bir lense 3 katı para vermenin ne anlamı var. Ben ve birçok profesyonel (yani bu işten para kazanan) fotoğrafçı arkadaşım Sigma, tamron, tokina gibi lensleri en derin saygılarını(3. sınıf lens diyenler için) sunaraktan kullanıyolar

 

Tarih: 25 Mayıs 2007, 19:56 - İp: 81.***.**0.150
ocant35
ocant35 (üye)
İzmir / Amatör

@ burkay bey, muhakkak ciddi mesleki tecrübeleri ışığında sigma hakkında olumlu fikirleri var.
Bir marka haline gelip sadece tek konuda uzmanlaşmak, küçümsenecek bir şey değildir.
Sigmanın bazı teknolojilere de sahip oldığu gerçektir.
Pahalı ürünlerde başarılı olanları ve telede güzel lensleri inkar edilemez.
Ucuz olanların sıradan olduğu gibi ufak bir itirazım var.

Canon eos makinelerde af olarak çalışan iki adet lensin bende 30D body de AF yapmadığını gördüm.
Beyhan arkadaşım, hevesle bir 400D + 10-20 getirtti, Yaptığı çekimler ön fokus hatası veriyor.

('http://rapidshare.com/files/32608703/1020test.zip.html');

Benin gördüğüm 10 sigmadan üçü problemli çıktı. Hayyamdan alan arkadaşların sigmada problem yaşayanlarına rastladığını Ömer bey de söylüyordu.
10 kişiden dokuzunun memnun olması zaten doğal.

24-105 is ve 70-200 f/4L is lenslerin sigmada karşılığını göremedim.
200mm nin üzerinde iş görecek bir teleyi sadece uygun fiyat sebebiyle bakıyorum. Canon olanlara gücüm yetmeyeceğinden.

Profosyonel fotoğrafçıların bazen alışkanlıklarına akıl ermiyor.İzmirde tanıdığım 4 stüdyoda 10D ana makina 100mm macro, 24-85 usm ve güzel bir ışık sistemi yetiyor.
Bu arada bir arkadaşımın kullandığı sanırım 17-50 f/2,8 sigmanınkeskin fotoğraflarının da bende hayranlık yarattığını da sözlerime ekleyeyim.

@ burkay arkadaşımız bu bahaneyle APO teknolojisi hakkında bilgilerini burada paylaşarak bizlere de ışık tutarsa mutluluk duyarız.

Burada maksadım ne bir markayı övmek ne de diğerini karalamak. Birinin yüksek fiyatını politikasını diğerinin kusurlu ürünlerini görmezden gelemeyiz.
Seçimi yapan arkadaşlar alacakları ürünün sağlamlığına va fiyatının bütçelerine uygunluğuna bakarlarsa mutlu olurlar.

Saygılarımla.

 

Tarih: 25 Mayıs 2007, 21:25 - İp: 85.***.**0.36
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Sn.Ocant35,

Sanırım varsayımınız yanlış. Sanıldığının aksine en pahalı alet edevatı profesyoneller almazlar. Pahalı alet edevat çoğunlukla bu işe yatıracak bol parası olan amötörlerin işidir. Pahalı alet edevat pazarının paralı amatörlerden arta kalan küçük bölümünü ise ya yağlı bir kapıyı tutmuş yada birşekilde isim yapmış çok küçük bir profesyonel grubu teşkil eder.

Profesyoneller bu bir iş olarak gördükleri için kar zarar hesabı yaparlar, kendilerini zarara uğratacak yatırımdan uzak dururlar. Müşterinin zerrece umrunda olmayacak bir kalite farkı için Sigma yerine kendilerini tatmin için Canon almaları büyük bir iş bilmezlik olacaktır onların gözünde.

Buna hayatın diğer alanlarından örnek olarak taksicilerin tercihlerini hep Şahin yada Doğan'dan yapmalarını gösterebiliriz. Tabiiki reklam vs. gibi yaglı ballı işlerde kalite önemli olduğu için pahalı ekipmanı tercih ederler veya gazete/haber ajansı muhabirliği gibi paranın kendilerinden çıkmadığı durumlarda Nikon'un baba lenslerini patronlarına aldırırlar.

Ken Rockwell'in bu konuda çok güzel bir yazısı var, kimin pahali ekipmana cok para yatirdigi ile ilgili, vaktiyle çevirip bu foruma yollamıştım:

http://forum.netfotograf.com/fotografcilik.asp?msg_id=12986



#antika' tarafından 26.05.2007 00:34:29 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 26 Mayıs 2007, 00:09 - İp: 85.***.**5.53
ocant35
ocant35 (üye)
İzmir / Amatör

Merhaba @ antika,
"Profosyonel fotoğrafçıların bazen alışkanlıklarına akıl ermiyor.İzmirde tanıdığım 4 stüdyoda 10D ana makina 100mm macro, 24-85 usm ve güzel bir ışık sistemi yetiyor."

Yukarıdaki sözlerim sizin sözlerinizle tam uyum içinde.
Canon 10D 6mp lik bir body, 24-85 usm 300 veya 350ytl lik bir lens. Ben daha büyük makine kullananı görmedim.

Ben fotoğrafçı değilim. 56 yaşında ve Emekliyim.
Belki "Amatör" tanımını , meraklı ya çevirmem mi gerek bilmiyorum.
Burada yazıp paylaştığım elle tutup gözle benim açımdan gördüklerimdir. Fotoğrafçılık eğitimi almadım,fotoğraftan bir gelir sağlama düşüncem de hiç olmadı. burada sizlerden birkaç kelime öğrenmek için dolaşıyorum.

Özellikle çoğu üyemizin profosyonel olduğu forumumuzda çok şey bilme iddiam zaten olamaz.
Hatalı veya noksan bilgim varsa burada doğru ve yeterlisini hep birlikte öğrenek burada bulunuş amacım.

Saygılar .

 

Tarih: 26 Mayıs 2007, 01:28 - İp: 85.***.**0.36
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

burada asıl ortak nokta şu olmalı zannedersem ne kadar para o kadar kalite. Ama gelgelelim Canon lenslerde bu okadar da dengeli değil. Na kadar kalite çok daha fazla para. Sigma, tamron veya tokina bunlar çin malı değil arkadaşlar. Yüksek teknolojiyle üretilmiş lensere sahip markalar. arkalarında yılda milyarca dolarlık cirolar bırakıyorlar ve siz burada çıkıp çevremde gördüğüm her 10 lensin 3'ü sorunlu diyebiliyorsunuz. Bu %30 hata payı demek ve böyle firmaların katlanabileceği bir pay değil buna emin olabilirsiniz. Arada tabiki kalite açısından farklar var. Ama kimse beni bu farkın 2-3 kat fazla olacağına inandıramaz.

Hatta dün katıldığım bir basın toplantısında fotomuhabiri bir arkadaşım "ya senin bu lens iyi olmasına iyide bi kaç yere çarpınca edince zoom halkası hemen gevşeyiveriyor" dedi. kendi lensini (Canon 24-70 f/2,8L) göstererek hiç böle bişi olmadığını söledi. Bende birincisi lensimi sağa sola çarpim diye almıyorum, ikincisi gider 3 tane daha alırım daha uzun süre kullanmış olurum dedim gülerekten

 

Tarih: 26 Mayıs 2007, 14:31 - İp: 81.***.**4.0
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

ceko,

O foto muhabiri arkadasa sorsaydin bakalim o 24-70'i kendisi mi almis, bagli oldugu isyeri mi?



ocant35,

Gercekten merakli bir amatorun, hasbelkader bu meslegi secmis ve bu isi sadece para kazanmak icin yapan pek cok profesyonelden daha iyi bildigi konusunda size garanti vereyim. Cogu profesyonel alet edevata uyguladigi kar-zarar stratejisini bilgi edinirken de uygularlar cunku. Kimse bana taksicilerin en iyi şoförler olduğunu iddia etmesin.

Verdiğiniz örnek, 10D + 24-85 USM + 100mm, aslında stüdyo ortamı için gayet yeterli. Bir ihtimal grup fotografı çekerken 6MP yetersiz gelebilir ama eh işte o kadar. Aslını ararsanız ben bir stüdyo fotografçısı olsam Sony R1'den başka değme DSLRın yüzüne bile bakmam.

Ama bazen gerçekten işine saygısızlık seviyesinde o kadar az para yatırdıkları oluyorki o zaman gerçekten müşteri bile farkediyor. Geçenlerde birinin Beykoz Evlendirme Dairesi'ndeki nikahına gittim, kötü ışıklandırılmış bir salonda Fujı DSLR-like makinalarla çekim yapıyorlar, zahmet edip harici flaş da kullanmıyorlar, dolayısı ile düşük ISO ile stabilizasyonsuz çekilmiş gerçekten dandik fotografları tanesi 5 YTLden millete kakalıyorlar. Bir de utanmadan kendileri haricinde hiçkimsenin fotograf çekmesine müsaade etmediklerini salonun her bir köşesine yazmışlar. O kadar para kazanıyorsun oradan, vazgeçtim DSLRdan, 300-400 YTL masraf et de harizi flaş alın be.

 

Tarih: 26 Mayıs 2007, 15:59 - İp: 85.***.**5.53