kedimsi
kedimsi (üye)
Ankara / Meraklı

28-135 Objektif... Ne Dersiniz?

Merhabalar...
Eski bir Kodak Retinette makinemiz vardı.Onunla genelikle grup fotoğrafları çekiyordum.Fakat bir SLR'min olmamasının ezikliğini hep hissetmiştim.Çok şükür sonunda EOS 620 (Gövde olarak) aldım.Fakat gelin görün ki objektif alma girdabında boğuluyorum!!!
Dediğim gibi genellikle grup fotoğrafları çekiyordum.Ama aynı zamanda şöyle sıkı bir zoom objektifim olsa diye de çok içim giderdi.(Şöyle uzaktan kedi resimleri çeksem mesela.Yaklaşınca kaçıveriyor keratalar!)
En sonunda Erkayalar'ın siteside standart zoom objektifler diye bir bölüm buldum.Açıklamayı da okuyunca dedim 'Aha.Canon bu bölümü benim için yapmış!' Bir baktım en sıkısı EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM.Tamam dedim aldım gitti.Fakat yine de hele ben bi şunu araştırayım dedim.Bu sitede 28-135 yazıp arattırdım.Bana 28-135 objektif grup resimleri için pek ideal değil gibi geldi.En sonunda baktım böyle olmayacak bir forum konusu açmak farz oldu dedim.
Siz hangisini önerirsiniz?Şöyle hem iyi bir zoomu olsun hem de kalabalık grup resimleri çekebileyim.Bu ikisinin dengelendiği bir çizgi vardır inşallah?(ve inşallah 28-135'tir.Sıkı zoomu olan bir fotoğraf makinemin olmasını hep istemişimdir.Telefoto derseniz...o kadarına da gerek yoktur herhalde?Di mi?
Bayağı bir uzun yazdım.Eğer okuyup ta buraya kadar geldiyseniz peşinen teşekkür ederim.Eğer cevap yazarsanız bir peşin teşekkür daha ederim.
Saygılaaar saygılaaaar saygılaaar.... [>:D

Tarih: 4 Şubat 2006, 21:32 - İp: yok
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Kedimsi,
Bu katiyen bir atışma değil,
meraklı arkadaş bu lensle daka iyi çekim yapıldığını belirtiyor. Benimde bu lensle ilgili başka problemim var (lensler konusunda forumda bir soru açmıştım)
Yarın yurtdışına gidiyorum, bu lensi (hala garantide) bir kontrol ettireceğim. Onun sayesinde dünyanın parasını verdiğim iyi bir lensi belki tekrar keyifle kullanabileceğim. İlgisi ve israrı için ona teşekkür ediyorum. 5 gün sonra döneceğim, istersen sonucu bekle.

 

Tarih: 6 Şubat 2006, 17:14 - İp: 85.***.**2.131
kedimsi
kedimsi (üye)
Ankara / Meraklı

Efenim görüyorum ki atışma kelimesi yanlış anlaşılmış: Benim kastettiğim eskilerin (belki şimdi de vardır) aşıkları ellerinde saz, birbirleriyle saz eşliğinde kafiyeli kafiyeli konuşurlarmış da millet te etraflarında toplanıp güzel güzel onları dinlermiş ya?Ha işte o! Siz de muhtemelen şimdilerin sokak kavgası çıkarmadan önce birbirlerine kavga çıkarmak için ettiği küfürlü sözlerden zannetiniz? Olur mu öyle hiç efenim?Aaaa
Neyse ben açıklamamı yaptım, aradan çekiliyorum.Kolay gelsin

 

Tarih: 6 Şubat 2006, 21:15 - İp: 85.***.**5.249
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,
Lenste ufak bir problem varmış,
IS düğmesinde ufak bir tutukluk nedeniyle bazen IS off konumuna tam olarak gelmiyormuş, aslında düğme biraz sertmiş. Defalarca on/off yapılınca açıldı. Şimdi sorun yok.

Biliyorsunuz, IS özellikli lensleri tripod uzerinde kullanınca IS'i kapatmak gerekiyor, yoksa garip titreşimler oluyor. Bende evde test yaparken IS i kapattım (aslında kapanmamış). Neyse şimdi durum eskisine göre oldukça daha iyi.
Meraklısı arkadaşıma çok çok teşekkür ediyorum.

 

Tarih: 11 Şubat 2006, 14:53 - İp: 85.***.**9.238