emregunes
emregunes (üye)
İstanbul / Meraklı

2. El Objektif Alırken

Bu kadar pahalı aletleri bazılarımız 2. el almayı tercih ediyor... peki nasıl anlıyıcaz aldığımız objektiflerin hasarlı olup olmadığını.. işe yarayıp yaramadığını ?

Tarih: 7 Temmuz 2007, 13:50 - İp: 85.***.**7.119
sundance
sundance (üye)
İstanbul / Meraklı

Özgür foto teknik de makinemle gelmemi veya lensle birlikte yollamamı istedi ama bu aralar istanbula gidemem ankarada oturuyorum. Hem makine hem de lensi kargoya vermekte gönlüm elmiyor. Bugün lensi başka bir arkadaşın 400D sine taktım. Benim makina da 400D olduğu için iyi bir test olur diye düşündüm. Arkadaşın makinede de biraz focus da kayma gördüm gibi. Daha sonra lensi alıp yalçınlara gittim Orda başka bir 17-70 lensi makineme takıp denedim. O nun verdiği sonuçlarda benim lensimden daha iyi gibi göründü.
Aslına bakarsanız AF konusunda Canon lensler den iyisi yok galiba.

 

Tarih: 27 Temmuz 2007, 17:03 - İp: 195.***.**4.157
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Belirttiğim gibi sorun büyük ihtimal makinende. onun ayarını da erkayalar yapabiliyor. yani lensin netliği netliği ileri veya geriye düşürme ihitmali benim bildiğim kadarıyla zor. özgür foto daha iyisini bileceğinden ona göstermek en doğrusu

 

Tarih: 29 Temmuz 2007, 14:48 - İp: 88.***.**7.188
sigmafoto
sigmafoto (üye)
İstanbul / Firma

Sayın Sundance
Front focus veya back focus olayının kontrolü ve çözümü için yetkili servisimiz Özgür Foto Teknik'te Japonya'dan temin edilmiş Focu Adjustment Tool adında bir cihaz var bu sayede 5-10 dakika gibi kısa sürede bu kontroller ve gerekirse ayarların yenilemesi yapılabiliyor.
Çok nadir yaşansa da bu tip netleme problemleri yaşanabiliyor, ancak bunun sebebini de makinenin görüntü kaydedicisinin çok küçük oranda ileri veye geride konumlandırılması olduğunu sanıyorum. Bu sebeple Özgür'ün gövdenizi istediğini sanıyorum.
Bence lensinizi gönül rahatlığı ile gönderiniz. Elinizdeki garanti belgesi ile lensinizden yana gönlünüz rahat olsun ki sizi hiç bir şekilde madur durumda bırakmayız.
İyi günler dilerim

 

Tarih: 30 Temmuz 2007, 10:00 - İp: 213.***.**7.138
sundance
sundance (üye)
İstanbul / Meraklı

Teşekkür ederim bu güzel bir cevaptı, Gönlüm el vermedi hem lensimden hem makinemden kopmaya, 11 ağustosda istnabul da bizzat kendim götürmeyi planlıyorum. Umarım kısa sürede çözüm bulunur çünkü can sıkıcı bir durumda focus olayı.
ilgiye teşekkürler.

 

Tarih: 31 Temmuz 2007, 13:21 - İp: 195.***.**4.157
sundance
sundance (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar Lensimi Özgür fotoya makinemle birlikte götürdüm. İşleri çoktu maşallah. Problemi anlattım. Ama pekte profesyonel olmayan yöntemlerle test ettiler. Şu 45 derecelik Ölçülü boardla tripod bile olmadan çekim yapayarak denediler lensimi. Ve ilk başlar da evet sorun var hayır yok knouşmalarıyla geçti. 10-15 dk da hallederiz dedikleri için Saat 2 de götürmüştüm saat 5 de teslim aldım lensi ve makinemi. Focus adjustment tool nedir tam bilmiyorum ama gelip baktığım da bu sefer makine bir tripod un üstünde, yine aynı 45 derecelik boardun fotosunu çekip duruyolar. Sonuç olarak geriye odaklıyordu şimdide az biraz öne odaklıyor gibi geliyor. Ama zaman yokluğundan Lensi teşekkür ederek geri aldım. Lensi kalibre ettiklerini söylediler. En son sonuç olarak tam olarak tatmin olmuş değilim. Garanti belgemle lensim hala elim de duruyor. Sizce ne yapmalıyım ?

 

Tarih: 17 Ağustos 2007, 10:52 - İp: 195.***.**4.157
sundance
sundance (üye)
İstanbul / Meraklı

yanlış anlaşılmasın öyle şikayetçi değilim...

 

Tarih: 17 Ağustos 2007, 17:53 - İp: 195.***.**4.157