nick
nick (üye)
Kayseri / Meraklı

1000 Mm Aynalı Lens

http://www.rugift.com/photocameras/mto_11_ca_lens_for_nikon.htm

Adresteki lens 1000 mm mi? Ben mi yanlış anladım? Eğer öyleyse bu lens hakkıda bilgisi olan var mı?

Tarih: 1 Aralık 2005, 21:40 - İp: yok
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

selamlar , işin aslı şu ki bende bu lensin aynısı var ve canon A1 ie kullanıyorum çünkü adaptörüne de sahibim.. Çok kaiteli bir lenstir diyaframı yoktur ,en iyi performansı siyah beyazda veriyor , siyah beyaz için gerekli olan kontrast filtreleri ile birlikte satılmasının nedeni de budur. Ama renkli fotoğraflarda da iyi onuç alınabiliyor. Fakat gülle gibi agırdır Çok uzaklara gitmenin alemi yok Sirkeci pyasasında kolaylıkla bulunabileceğini sanıyorum, eğer almaya niyetiniz olursa mutlaka odak uzaklaştırıcı aparatlarını da alın özellikle makro da çok ama çok işe yarar..Lens kalitesnden korkmayın, bu arada eğer nikon adaptör görürseniz mutlaka bana haber verin ben aranıyorum çünkü..
sevgiler

 

Tarih: 2 Aralık 2005, 11:10 - İp: 85.***.**7.108
nick
nick (üye)
Kayseri / Meraklı

Büyütme gücü nasıldır bu objektifin? Odak uzaklığı 1000 mm olduğuna göre oldukça tatmin edici olmalı? Bİrde diyaframı nasıl olmuyor lensin onu anlayamadım?

 

Tarih: 2 Aralık 2005, 13:40 - İp: 62.***.**2.1
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

selamlar aynalı objektif olduğundan diyaframa gerek kalmıyor.. zaten yazdığınız siteyi tekrar acarsanız örnek fooğrafları var görebilirsiniz..Ben 2* telekonvektörle sigma marka ile kullandığım da bile kötü sonuç vermemişti..Tabii ki canon a1 ve 200 asa kodak pozitif ile.. o objektiflerin üretim tarihleri 20 yıl cıvarıdır. ama çok keskindirler.. Mutlaka benden başka da kullanmış olanlar vardır. Mesela zenit 200 lük objektifi deli mikemmel br pobjektiftir o yıllar bir çok arkadaşla bakıp değerlendirmiştik. 35 milimlik geniş açı da süperdir.. bakmayın ucuz satıldığına deneyip öyle satın alın.. göreceksiniz ve bana hak da vereceksiniz..

 

Tarih: 2 Aralık 2005, 14:24 - İp: 85.***.**7.108
nick
nick (üye)
Kayseri / Meraklı

Merhabalar, peki bu objektifler Dslr makinelerle uyumlumu acaba?

 

Tarih: 2 Aralık 2005, 16:30 - İp: 62.***.**2.1
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

selamlar tekrar, uyumlu olmaması için herhangi bir neden yok, ki zaten dikkat ederseniz orada 1.7 sensörlük makina ile de çekim yapıldığını anlatan hem yazılar hem de fotoğraflar var. Bu arada sorunuzu atlamışım.. aynalı tele objektiflerde diyafram kullanılmamamsının sebebi zaten yeterince uzak mesafeyi pozlayacağınızdan giren ışığı azaltmanın yolunu estantaneye bıraktığındandır. Siz eğer satın almayı düşünüyorsanız şöyle yapalım ben kendi makinam için adaptör arıyor ve sanırım o siteden ya da başka bir yerden bulacağım ve kendi sahip olduğum objektifle çekimler yapıp, size yollarım Eğer de begenirseniz satın alırsınız. Fakat biraz sabretmeniz gerekecek..Benim makinem d70 sanırım tatmin eder sizi..
Ama size eskilerden kalmış bir bilgi vereyim,bende bir sürü objektif olduğundan biliyorum zenit objektifler , gayet iyidir.Ama Rus malı olduklarından ve de ağır olduklarından talep görmezler.. Bir de rus fotoğrafçıların fotoğraflarına bakın göreceksiniz sonuçları..
sevgiler..

#thalassa' tarafyndan 03.12.2005 04:59:03 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 2 Aralık 2005, 19:38 - İp: 85.***.**1.62
nick
nick (üye)
Kayseri / Meraklı

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Bende D70s almayı planlıyorum, dolayısıyla sonuçlarınız benim için biçilmiş kaftan olacaktır.

 

Tarih: 2 Aralık 2005, 21:15 - İp: 62.***.**2.1
  • 1