trilogy
trilogy (üye)
İzmir / Amatör

Yurtdışından Gelen Dfm Ler Hakkında

Merhaba,
Yurtdışından sipariş ettiğimiz makinaların "open box" veya "Refurbished" olup olmadığını nasıl anlarım? Çoğu aracı "kutu deneme amaçlı açılmış, 1-2 poz çekilmiştir" diyor.

Tarih: 25 Nisan 2005, 16:48 - İp: yok
trilogy
trilogy (üye)
İzmir / Amatör

Arkadaşlar,
Bu konu yurtdışından makina almayı düşünenler için önemli
bu tür makinalar ya mağzalarda teşhir ürünü olarak sergilenen ya da satıldıktan sonra bir sorundan dolayı geri iade edilip, fabrikasında tamirat görüp çalışır vaziyette satışa sunulan makinalar. Fakat fabrika bu makinalar için iade kabul etmiyor ve hiç yada kısıtlı bir garanti süresi uyguluyor.
Bunu nasıl anlayabiliriz, bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum...

 

Tarih: 26 Nisan 2005, 16:02 - İp: yok
etacarinae
etacarinae (üye)
Ankara / Meraklı

Bende taylanddan kardeşime Canon A95 aldırmak üzereyim. Kardeşim dükkanın sahibinin toptancı olduğunu söyledi. Değişik değişik ürünler satan bir mağaza. Üürnü kendimiz almamıza rağmen bunun gene de olma ihtimali var mı. Biliyorsun Türkiyede cep telefonu dükkanı sahipleri genelde telefonu ilk önce kendileri biraz inceler daha sonra satar. Acaba böyle bir şeye düşme ihtimalimiz var mı ? Bir şeyler öğrenebilirsen beni de bilgilendirmeni rica ederim. Vallahi huzursuz olmadım desem yeridir.

 

Tarih: 26 Nisan 2005, 16:10 - İp: yok
trilogy
trilogy (üye)
İzmir / Amatör

Direkt olarak elden alınan ürünlerde büyük alışveriş merkezleri tercih edilirse böyle bir sorunla karşılaşılmaz sanırım. Onlar bu ürünleri belirtmek, farklı etiketlemek zorunda olmalılar.

 

Tarih: 26 Nisan 2005, 16:22 - İp: yok
karbey
karbey (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili dostlar bunu sanırım üçüncü defa yazıyorum..
Garanti bankasının yurtdışı olanağını kullanmanızı ve oradan amazon.com gibi veya veya wolfcamera gibi büyük mağazalardan almanızı tavsiye ederim, İnanın düşündüğünüz kadar zor bir işlem değil. Bende çok korkuyor ve yıllardır kesinlikle ingilizcem yetmez korkusuyla bişey almıyor çekiniyorum ancak bir hafta önce nikon marka bir ürün aldım ve inanıyorumki kutulu kapalı ve orjinal bir ürün gelecek. Çünkü bu mağazalar çok büyük mağazalar ve dünyanın 4 bir yanına satış yapıyorlar ellerinde bu tür cihazlar tutacaklarını sanmıyorum.
Heleki wolf cameraya girince ne demek istediğimi anlayacaksınız. Tamamen büyük bir mağaza ve sıkıntını olmaz ben deneyerek test ettim.

Kolay gelsin .

 

Tarih: 26 Nisan 2005, 19:22 - İp: yok
trilogy
trilogy (üye)
İzmir / Amatör

Hocam haklısın,
Ama bu durumda fiyatta aşırı bir avantaj olmuyor:
Mesela dediğin şekilde Amazon dan Canon s1ıs yaklaşık 750 ytl ye geliyor. bu durumda ben üzerine 100-150 ytl ilave edip TÜrkiye den alarak 2 sene garanti kapsamından faydalanmayı tercih ederim. Yurtdışından aracı bir arkadaş aracılığıyla getirtmek durumunda fiyat yaklaşık 600 ytl civarı oluyor ki, %30-35 fark riske girmeye değebilir. Ama üründen emin olamıyorsunuz.

 

Tarih: 27 Nisan 2005, 09:36 - İp: yok
  • 1