gucsav
gucsav (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

Yeni Kameralar

herkese selamlar,
canon un yeni çıkan s2 1s ve sony h1 hakkında ne düşünüyorsunuz.ben sadece dpreview dan bakabildim. 12 optik modası herkesi sardı gibi. bu arada kodak retinar lens kullandıktan sonra sony de kendi lensini kullanmış ilk defa bir makine de carl zeiss kullanmadı sanırım.

Tarih: 22 Haziran 2005, 23:35 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

amatör kompakt makinelerde lens satınalma kararını etkileyen çok önemli bir faktör değil. ama maliyeti oldukça yükselten bir faktör. bu nedenle, her iki firma da rekabet avantajı sağlamak için belirtilen modellerinde kendi markalı lenslerini kullandılar. aksi halde fiyatlarının 100-200 $ arasında daha yüksek olabileceği söyleniyor. bu arada sony'nin carl zeiss lens kullanmadığı bir çok eski modeli var: örneğin p73, p93 vb.

 

Tarih: 23 Haziran 2005, 09:55 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Forumda Her iki makinayla ilgili konular daha önce açılmıştı, aşaıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

http://www.netfotograf.com/forum/msgdetail.asp?msg_id=4396
http://www.netfotograf.com/forum/msgdetail.asp?msg_id=4415
http://www.netfotograf.com/forum/msgdetail.asp?msg_id=4393

 

Tarih: 23 Haziran 2005, 10:45 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

compact makinelerde lens neden onemli degildir centurion?

 

Tarih: 23 Haziran 2005, 10:46 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

lens onemli diildir demedim, satinalma kararini etkileyen onemli bir faktor diildir dedim. yapilan tuketici arastirmalarina gore, satinalma kararini etkileyen faktorler onem sirasina gore soyleymis (kaynak: digital marketing review, november 2004):
1) marka
2) cozunurluk!!! (bence, en son sirada yer almasi gerekir!)
3) optik zoom
4) fiyat

dolayisiyla ureticilerin oyunu bu faktorlere gore oynamalari gayet normal...

 

Tarih: 23 Haziran 2005, 12:11 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

dogru haklisin, ben niye oyle anladim simdi peki? dangalakligima bagisla.. bence o degerlendirme cok dogru; ben yine de 3. ile 4.'nun yerlerini degistirirdim.. ama kesinlikle marka ilk planda.. cunku herkes: "su marka olsun" diyerek ise basliyor.. veya cogumuz diyeyim de yanlis olmasin.. sonra megapixel.. ki bu bence de ikinci sirada olmasi normal.. cunku kameralari megapixelligine gore ayiriyorlar.. sonra optik zoom olmasi ilginc geliyor nedense.. aslinda optik zoom da lensle alakali bir yerde.. cunku sen de biliyorsun; uzun zamandir forumda olan kisileriz; herkesin dilinde aman carl zeiss yok digeri denip duruyor genellikle.. ki gercektende kaliteli lens olup olmamasi cok onemli..
.. simdi buldum.. bana gore ucuncu sirada fotograf kalitesi olmaliydi.. daha sonra fiyat.. daha sonra optik zoom... sen ne dersin?

 

Tarih: 23 Haziran 2005, 12:40 - İp: yok
gucsav
gucsav (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

bence markayı ön plana çıkaran kullandığı lensidir dijital olmadan önce leicyı leica canon u canon pentax ı pentax yapan hep kullandığı merceklerdi. ve tüketicinin güvenini bu sayede kazandılar.aslında elektronic firması olup görüntüleme işine giren sony nin carl zeiss,panasonic in leica lensleri kulluanması bu kaliteden kaynaklanıyor. bir fotoğraf ustası (sanırım sabit kalfagil di) analog makineler döneminde söylenen bir söz iyi lens kötü makine ile iyi fotoğraf çekebilirsiniz ama makineniz ne kadar iyi olursa olsun lensiniz kötüyse iyi fotoğraf çekilemez demişti.bence imaj kalitesi ilk sırada gelmeli bu da sanırım makinenin kullandığı sensör ve yazılmla oluyor.sonrra kullandığı lens sonra megapixelive son olarakta optik zoom u gelmeli.zaten bunların hepsini kaliteli verebilen marka degilmidir.

 

Tarih: 23 Haziran 2005, 15:13 - İp: yok
gucsav
gucsav (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

selamlar,
yeni olunca böyle oluyor konuyla ilgili daha önce açılan forumları farketmeden yeni forum açtım. bu arada hepsini okudum. fotoman a uyarısı diğer arkadaşlara fikirleri için teşekkürler.

 

Tarih: 23 Haziran 2005, 15:38 - İp: yok
  • 1