dunyagrup
dunyagrup (üye)
İstanbul / Amatör

Ürün Seçimi İçin Önerinize İhtiyacım Var

Merhab Arkadaşlar,

Neden?
uzun süredir forum konularını ve modelleri takip ediyorum. Benim bir sorunum var ve kararsız kaldım, bu konuda sizlerin yardım ve desteğini rica ediyorum. Şuan hazırlamakta olduğum bir web sitesi projesi var. Müşterim eczacı ve 10-15-20 cm geçmeyecek boyuttaki ilaçların resimlerini web sitesinde yayınlmamam gerekiyor. Bildiğimiz ilaçlar, kutuları ile veya kutusuz çekim yapmam gerekiyor. Web te sunacağım için çözünürlük max 800x600 dpi boyutunda olacak.

Tercih?
Araştırmalarım sırasında makro çekim yapmam gerektiğini görüyorum ve telefon ile birkaç satıcı ile görüşmemde 60 mm lik bir Makro Objectif kullanmam gerektiğini bildirdiler. Fotoğraf makinası konusunda da Canon veya Nikon ağırlıkta önerileri oldu.

Sorun?
Benim sorum arkadaşlar. Ben sadece yukarıda belirriğim dpi da web tabanlı ürün makro çekimi yapmak için bir makinaya ihtiyacım var, şuan Almanya'da yaşıyorum ve burada 2. el çok fazla uygun fiyata makina bulabiliyorum. Bu işlem için kullanmam gerektiğinden dolayı fazla bütcede ayırmak istemiyorum.
-Eski veya düşük model makinalar da işimi görmez mi? (Görürse lütfen bana marka ve model yazın)
- Objectifi üzerinde olan daha basit bir model ilede makro çekimi yapamaz mıyım? (sadece ilac kutusu resimleri çekeceğim).
- Eğer harici objecktif kullanmam gerekirse de, objecktifleri incelediğimde tam olarak anlayamadığım bir konuda, bunlarda değişen body oturan çaplar mı acaba? dikkatimi çeken bir çok objectif diğer markada çalışmıyor, örneğin canon objecktifi nikonda çalışmıyor. Nedeni body e oturan çap kısmı mıdır?
- Amatör olarak çekim yapacağım için Objecktifte otomatik olması mı iyidir yoksa manuel kullanım da olabilir mi?
- Ürünlerin çekimi için aydınlatmalı bir box alıp onun içinde sabit tutarak çekmeyi düşünüyorum, farklı bir öneriniz varmı?

Yardımcı olabilecek arkadaşların öneri ve yorumları için şimdiden teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın...

Tarih: 19 Aralık 2010, 12:07 - İp: 87.***.**8.244
kerempekin
kerempekin (üye)
İstanbul / Amatör

Profesyonel ürün çekimi için edinmeniz gereken ekipmanları uzman bir kişi size tavsiye edebilir.
Peki stüdyo ortamında çekim yapabilecek bilgiyi nereden edinmeyi düşünüyorsunuz.
Foruma yazdığınız mesajdan fotoğrafçılık hakkında fazla bir bilginiz olmadığı anlaşılıyor.
Elinizde ekipman dahi olmadan kulaktan dolma bilgilerle önce ekipman almayı, sonrada prof. ürün çekimi yapmayı düşünüyorsunuz, sizi cesaretinizden dolayı kutlarım.
Yanlız unutmayınki fotoğrafı fotoğrafçı çeker ekipman değil.
Bilgi isterken sadece makina ve lens değil, aydınlatma ile de yardım isteyin... işin o kısmı en az makina kadar öenmlidir...
Kolay gelsin...

 

Tarih: 19 Aralık 2010, 22:12 - İp: 78.***.**0.218
dunyagrup
dunyagrup (üye)
İstanbul / Amatör

Yorumunuz için öncelikle teşekkür ederim. Bu konuda bilgim malesef fazla yok, sizlerin yorum ve önerileri beni aydınlatacaktır. Işık aydınlatması için aşağıda linkteki sistemi kullanmayı düşünüyorum. Sadece web ortamında kullanılacak resimlere ihtiyacım olacak. Baskı vs yapmayacağım. Öneride bulunabilirseniz memnun olurum. Teşekkürler.

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280594719016&ssPageName=STRK:MESINDXX:IT

yada

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=360213965602&ssPageName=STRK:MESINDXX:IT

Olumlu olumsuz bilgilendiriseniz memnun olurum.

 

Tarih: 19 Aralık 2010, 22:19 - İp: 78.***.**5.151
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

sadece ilac kutularını (10-15 cm ebatlı) cekecek ve internette dusuk cozunurlukte yayınlayacaksanız, boşa dslr almayın.
paranıza yazık.

**************************

bir dslr-like (kompakt makine) g10-11-12 gibi nispeten pahalı ve kaliteli bir modelde olabilir, canon sx120 gibi ucuz bir modelde, ancak manuel ayarlara imkan vermesine dikkat edin

bir light box

2-3 adet surekli aydınlatma saglayacak ısık kaynagı (masa lambası dahi olabilir)

1 adet tripod butun ihtiyacınız olanlar.



lightboxın içine yerleştirdiginiz kutuları, ligchtbox dısından her yonden vereceginiz ısıklarla aydınlatırsınız, kenar kuması sayesinde homojen dagılır ısık ve golge sorunu olmaz.
tripod uzerinde ayarladıgınız makineyle (iso en dusukte,diyafram 5.6 gibi bir degerde olursa hem temiz hem net fotograflar olur) lcd ekrandan kontrol ederek kadraj ve ısıkla orantılı enstantane hızı ayarlarını yapar fotograf cekersiniz.

sonrasında photoshopta ufak beyaz ayarı, kadrajlama,keskinlik gibi seyler yapmanız gerekebilir.

 

Tarih: 21 Aralık 2010, 17:08 - İp: 217.***.**1.174
  • 1