06phot0
06phot0 (üye)
İstanbul / Meraklı

Takı Fotoğrafı İçin Makine Tavsiyeniz

Merhaba,

Altın gümüş takı üretimi yapıyorum. Ortak olarakta satış yaptığım küçük bir dükkan sahibiyim.

Uzun zamandır internette satış yapmak için araştırma içindeydim. Fakat çıldırmak üzereyim. Ürünlerin fotoğraflarını nasıl, hangi makineyle çekeceğim?

Çevremdeki insanlar dslr makine almamı önerdiler. Fakat bu makineler bana hep korkutucu, fotoğraf çekmesi zor ayrıntılı makineler gibi geldi. DSLR makine aldığımda, ona uygun aksesuarları tamamlamak gerçekten şart mı?

Tabi ki bütçem sınırsız değil ancak dslr makineye verceğim para kadar (ortalama 1500 tl) kompakt makineye verebilecek durumdayım. Bana önerebileceğiniz, beni üzmeyecek, kolayca işimi görebilecek ve net fotoğraflar elde edebileceğim bir kompakt makine tavsiyeniz var mıdır?

Tarih: 29 Kasım 2012, 16:11 - İp: 81.***.**9.228
gencobjektif
gencobjektif (üye)
Antalya / Amatör



#emre0707' tarafından 30.11.2012 16:35:55 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Kasım 2012, 17:28 - İp: 94.***.**5.19
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

şöyle yapalım;
ben fotoğrafçıyım ben geleyim size atölyeye geçeyim takıları ben tasarlayıp üreteyim sizde fotoğraflarını çekin.


sizin yaptığınız buna varıyor çünkü.


tasarlarken gösterdiğiniz özeni fotoğrafa saygı göstermeyip yapıverelim işte derseniz bence ayağınıza sıkmak gibi olur. ürüne daha değer katmak yerine yerin dibine batırmak olur.

 

Tarih: 29 Kasım 2012, 17:59 - İp: 88.***.**1.32
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

takı fotografı çekmek kolay bir iş değildir dslr makina alınca hemen takı fotografı çekemezsiniz, takı fotografı mücevher fotografı çekmek fotografın en zor bölümlerindendir, uygun ışık gerekir rastgele ışıkta çekilmez çok kötü çıkar takıdaki albeni ve cazibe çıkmaz berbat bir görüntü olur kompact makineylede olmaz . Çok iyi photoshop bilmeniz gerekir. çekerken beyaz dengesi ayarını çok iyi yapmanız gerekir . pırıltıları yansıtmak içinde extra led ışık vs gerekir bir kaç açıdan. Aşağıda yazan 50 mm 1.8 veya 1.4 diyaframların hiç bir işinize yarayacağını sanmıyorum öneren arkadaş kusura bakmasın takıyı bu kadar açık diyaframla çekemezsiniz (kendisi kısık diyaram yazmış fakat bunlar açık diyafram herhalde yanlış yazmış) burada önemli olan ışıktır. tripod mutlaka şarttır uzaktan kumandada gereklidir.Lightbox veya ürün çekim standı çadırı ve ışıkları kullanmanız gerekir VE KESİNLİKLE PHOTOSHOP KULLANMAyI İYİ DERCEDE BİLMENİZ GEREKİR. Yoksa çektikleriniz hiçbir işinize yaramaz. MÜCEVHER ÇEKİMİ VE FOTOGRAFIN İŞLENMESİ az bir fotograf deneyimiyle yapılabilecek bir iş değildir. Bir profesyonele yaptırmanız gereken bir iştir.

amatörce çektiğim bu fotograflar bile bu hobi ile yıllardır uğraşmama rağmen beni çok uğraştırdı beyaz dengesi bile başlı başına bir sorun

[/IMG]






ojektif vs önermiyorum boşuna paranızı harcamayın yeni başlayan birinin bu işi becerebilmesi imkansızdır. çekersiniz fakat hoşunuza gitmez...
yanlış anlamayın adam fotoğrafçı kendilerine iş çıkarmaya çalışıyor zannetmeyin sadece hoby olarak fotografla uğraşıyorum bunlar dost tavsiyesi...


#buzlucam' tarafından 29.11.2012 21:14:15 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Kasım 2012, 20:44 - İp: 78.***.**2.61
06phot0
06phot0 (üye)
İstanbul / Meraklı

Cevaplayan arkadaşlarım vakit ayırdıkları için teşekkür ederim.

@buzlucam araştırdığım süreci çok güzel özetlemişsiniz. Keşke gerçekler gerçek olmasaymış; aslına bakarsanız kompakt makine fiyatlarına baktığımda mutlaka işime yarayacak bir marka/model vardır diye umutlanmıştım.

 

Tarih: 29 Kasım 2012, 21:08 - İp: 88.***.**3.175
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

bu iş compact makinayla olmaz ama olacaksada mutlaka tamamen manuel ayarlara izin veren örnek beyaz dengesi , exposure vs . modlarını değiştirmeye izin veren tam manuel ayarları olan compact makine gerekir. olmaz ama en azından bunlar gerekir..

 

Tarih: 29 Kasım 2012, 21:21 - İp: 78.***.**2.61
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

sana önerebileceğim bir şey daha var aşağıdaki adrese bak incele;
BURAYI TIKLA

 

Tarih: 29 Kasım 2012, 21:35 - İp: 78.***.**2.61
06phot0
06phot0 (üye)
İstanbul / Meraklı

@remi5861 başta yazdıklarınızı okumak sinirlerimi bozar gibi olmuştu. etraflıca düşünmek için galiba üye olup bir başlık açmam gerekiyormuş.

Başlığı takip eden, ileride denk gelipte okuyacak arkadaşlarım için sonuç: Ben birazdan Ankara'da takı fotoğrafı çeken arkadaşları araştıracağım.

Çalışmalarınızda başarılar.

 

Tarih: 29 Kasım 2012, 21:35 - İp: 88.***.**3.175
06phot0
06phot0 (üye)
İstanbul / Meraklı

@buzlucam gönderdiğiniz link artık bookmark'ımda! Gerçekten teşekkürler.

 

Tarih: 29 Kasım 2012, 21:38 - İp: 88.***.**3.175
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

bulunduğunuz koşullar müsait değildir anlarım, başka fotocu bulamazsınız anlarım.. fakat nasıl ki 1+1=2 değişmez bir şey ise sizin hem takı üretimi yapmanız hemde bunu fotoğraflamanız çok zor olacağı gerçeği de böyledir. bakın yapılamaz demiyorum. ama çok zorlanırsınız diyorum. paranız gider, zamanınız gider, stres olursunuz, öğreninceye kadar kötü iş çıkarırsınız bunların hepsi belli bir süre size zarar olarak geri döner. dikkat çekmek istediğim şey bu risk'ti. illa yapıcam diyenede karışılmaz belkide adam yapar..

kimbilir

benim size tavsiyem, işin üretim ve tasarım kısmına nasıl önem veriyorsanız üzerine titilikle duruyorsanız fotoğraf kısmınada bu denli önem vermenizdir. ticari bakış açısı bunu gerektirir. amacım ticaret değil fantezi yapmak, maksat gönlüm hoş olsun diyorsanız zaten söylenecek bişey yok. size hiçbir ekipman gerekli değil, fotokopi cihazı, cep telefonu, 100tltlik kompakt, armut lamba bile fazlasıyla yeter.

 

Tarih: 30 Kasım 2012, 19:25 - İp: 88.***.**6.8
  • 1