blckgddss
blckgddss (üye)
İstanbul / Amatör

Sony Dsc W-170 mi T-300 Mü?

merhaba arkadaşlar..yakın zamanda bir dijital fotoğraf makinesi almayı planlıyorum. profesyonel bir şey istemiyorum fakat kaliteli bir şeyler bakıyorum. birkaç aydır inceleme yapıyorum, bu iki model arasında kaldım. fakat W-170 ağır basıyor gibi.. çünkü lensi büyük ve dokunmatik değil. yine de sizin de tavsiyelerinizi bekliyorum. her iki modelin de avantaj ve dezavantajlarını yazabilecek birileri var mı? bir de yakın zamanda T-700 ün piyasaya sürüleceğini duydum o da ilgimi çekmedi değil doğrusu tasarımı çok iyi. kararsız kaldım.
aradığım kriterler kısaca şunlar:
5x optik zoom
en az 8mp
lensi büyük olursa iyi olur
deklanşör gecikme süresi mümkün olduğu kadar kısa 2 saniyeyi geçmesin
sensörü ccd
şarjlı pil kullanan ve uzun süre giden
bir de tabii red eye reduction ve titreşim önleyici özelliği olursa iyi olur

şunu da merak ediyorum iki modelin de optim zoom u 5x fakat lenslerinin büyüklüğü farklı. bu çok fazla etkiler mi? ne açıdan etkiler? resim kalitesinde çok fazla bir değişiklik yaratır mı?

Tarih: 1 Eylül 2008, 02:14 - İp: 85.***.**5.120
vitalen
vitalen (üye)
İstanbul / Amatör

w-170 ve T-300 Her ikisi de ; Şahane makinalar. Bu modelleri henüz kullanmadım ama eski modelini kullandım. Makinam 5mp idi. Ama çektiğim resimler inanılmaz kalitede. SLR makinalara hiç ihtiyaç yok. Manual çekimmiş hikaye. Şimdiki dijital makinalar tüm ayraları otmatik kendisi yapıyor. Kendiniz manual ayarlarla uğraşarak çekim ayarı yapsanız ; Sonuçta bir de bakmışşınız ; Makinanızın otomatik olarak yaptığı ayarı ancak yakalamış oluyorsunuz. Amatör çekimler için bu makinaların rakibi yok.

Aralarındaki fark'a gelince ; W-170 biraz daha geniş açılı ve tüm ayar butonları açıkta ve vizörlü, böylelikle kullanımı daha pratik. Bunlar W-170 'in artısı.. Eksisine gelince : Objektif zum hareketleri hem enerji tüketir hem de arızalara sebep olur.. T-500 ; Taşıması pratik, özellikle ön panel sürgüsü iyi bir koruma sağlıyor. Zaten bu makinalarda ayarlarla bir işin olmuyor.

Sonuç olarak ; Makinayı sürekli taşımak istersen T-500 al. Henüz vitrinlerde yok. Şu an T-300 var. Ben de T-500 ler gelince almak istiyorum. Günlük kullanımada bu makinalar çok ergonomik. Acelem de yok. Şimdilik kameram'ı (HDR-SR12E) kullanıyorum. O da muhteşem resimler çekiyor, hatta profösyönal ayarları yapmak bile mümkün, video çekimleri zaten tartışılmaz.

 

Tarih: 12 Eylül 2008, 03:10 - İp: 88.***.**7.11
blckgddss
blckgddss (üye)
İstanbul / Amatör

çok sağoll

 

Tarih: 14 Eylül 2008, 19:19 - İp: 85.***.**1.228
cartmannn
cartmannn (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba. iki model de farklı kullanıcılara hitap ediyor aslında. W170 daha performansa yönelik bir makine. t300 ün pili daha çabuk biter çünkü hem dokunmatik hem de vizörsüz. Oysaki linkte de görebileceğin gibi w170 optik vizöre sahip. pili daha uzun ömürlü olacaktır. lensi daha büyük olduğu için alan derinliği yakalayablirsn. iki ürünün detaylı özelliklerini ve fiyatlarini karşılaştırabileceğin link veriyorum.:

http://www.cimri.com/fotograf-ve-kamera/dijital-fotograf-makineleri/C2_28335_29308

 

Tarih: 16 Eylül 2008, 18:13 - İp: 212.***.**1.22
  • 1