moral
moral (üye)
İstanbul / Meraklı

Pretec Dc 3a30 Sahipleri ...

Ben yaklaşık 1,5 aydır Pretec DC 3A30 kullanıyorum.Oldukça memnun kaldığım ve gayet iyi tepkiler aldığım fotoğraflar çekiyorum.Göndermeye fırsat bulduğum fotoğraflarımı bu sitede görebilirsiniz.Benim derdim bu cihaza nasıl filtre uygulaması yapabileceğim ve filtre uygulayan arkadaşların bilgi ve görüşlerini bekliyorum.Ayrıca makinanın sınırlarını merak ediyorum.Örneğin aşırı karanlıkta ISO400'de 16 sn.pozlama yaptığımda çektiğim fotoğraflarda çıkan resmin sol üst köşesinde bazen mor bir lekelenme oluşuyor.Işık miktarındaki düşüşe göre bu lekelenme artıyor zannedersem.Bu durum ile karşılaşan başka arkadaşlar da var mı.Ayrıca bu durum başka makinalarda da oluyor mu.?

Tarih: 29 Mart 2004, 21:06 - İp: yok
blnf717
blnf717 (üye)
Bolu / Amatör

Pretec gibi topicler dolusu özellikleri olan bir makinanin böyle kücücük filtre takamama gibi yüksek ISO larda gürültü gibi minicik kusurlari olsun artik.Sol üst kösesinde morluk kücük bir problem iki kösesinde morluk olmasin yeter.

 

Tarih: 30 Mart 2004, 01:31 - İp: yok
cpx5700
cpx5700 (üye)
İstanbul / Amatör

Fuji'nin S5000 ve S7000 modelleri çok geziniyor şu sıralar piyasada. Ben şahsen S5000 modelini inceledim ve çok beğendim. S7000'in biraz daha artı özellikleri var ama bütçene göre ne düşünürsün bilemem. S7000 ile çekilmiş fotoğraflara baktığımda zaten çok etkilenmiştim. Fakat S7000 alacağına Sony 717 veya bir nikon alabilirsin, yaklaşık benzer bir rakama.

 

Tarih: 30 Mart 2004, 19:45 - İp: yok
moral
moral (üye)
İstanbul / Meraklı

digital dünyada eos 10 d ya da sağlam bir nikon sahibi değilsen zaten fason bir makina sahibisin demektir. Çin'de adamlar elinizdeki tüm makinalara her maRKAYI BASIP SATIYORLAR(NERDEN BİLİYORUM -İTHALATÇILAR SÖYLÜYOR GİDİN SORUN-TABİİ ADAM YERİNE SİZİ KOYARLARSA)ben "ucuz" Pretec dc 3a30 karşısında ezik yorumlarınızı değil adam gibi sıkı fotoğraf yorumu bekliyorum.Önce eli,nizdeki cihaların pozlama sürelerine bakıp yorum yapın.Benim sorum teknik ve de ciddi insanlara sorulmuş bir soru.vasat insanlar yorum yapmasın...
Ha adamsındır ve ciddisindir gönderirsin sağlam fotolar yorum yaparız burda .
benim bu makina ile çektiklerim ortada.sen de adam ol çek gönder yorum yapalım
evlat...

 

Tarih: 31 Mart 2004, 23:03 - İp: yok
moral
moral (üye)
İstanbul / Meraklı

mail ver sana orjinallerini yollayayım.buraya gönderdiğim resimler 1.1 MB 'dan 40 kb'a convert edilmiş basit versiyonlerı.E tabii sen buna göre fotograf degerlendiriyorsan ben ne yapayım.Ama istersen sana bir kaç 2-3 cm macro göndereyim sonra bir yorum yaz.bide onu okuyalım.

 

Tarih: 2 Nisan 2004, 23:20 - İp: yok
moral
moral (üye)
İstanbul / Meraklı

bu arada belirteyim ben burada objektifin merceğinden 2 cm mesafeden macro yapmaktan bahsediyorum ki sitedeki tüm macro fotolarımın neredeyse hepsi tripotsuz çekimdir.2 cm den macro çekimlerde herkes bilir ki bence sen de bilirsin çok küçük bir yüzey net çıkar ve gerisi fludur.sen mustek ile benzerlerini çek örneğn 1 $!a yaptığım zoomun aynısını ya da benzerini gönder öyle degerlendirelim.Senin tarzın fevri yorumlar ile burada çok karşılaştım sonunda hepsi ile gayet iyi bir fotograf dostluğu kurduk.değerlendirme yaparken teknik düşünürsen sevinirim.

 

Tarih: 2 Nisan 2004, 23:30 - İp: yok
moral
moral (üye)
İstanbul / Meraklı

ya herşeyden öte sorum şu...
benim başıma gelen ekstrem bir olay gibi görünüyor ve açıkçası ben 16 sec enstantane ile 13 sec enstantane arasında fazla fark yaşamıyorum ama bu 16 sec. enstantane olayı bana garip geldi ki zaten neredeyse 0.5 lux ışık ve altında yaşıyorum ben bu olayı.Tek öğrenmek istediğim şu...
Arkadaşlar :
16 saniye pozlaması olan makina sahiplerinden ricam,400 asa(ıso) ayarında aşırı karanlık,mesela gecesaat 12 evin kalın perdeleri kapalı ve mekanda çok az ışık var.içeriye kalın perdeden süzen sokak ışığı giriyor ve siz bir duvardaki tabloya ya da bir nesneye pozlama yapıyorsunuz.sonuç nedir.
Özellikle "PRETEC DC 3A30" sahiplerinin yorumları beni alakadar ediyor.tabii diğer makina sahiplerinin böyle deneyimlerini de öğrenmek isterim.
Not: Gereksiz agresif yorumlar mümkünse yapmayın.Bakın baştan kabul ediyorum Pretec tabiki bir canon,nikon vs. değil.
ama mustek hiç değil...)

 

Tarih: 3 Nisan 2004, 04:31 - İp: yok
blnf717
blnf717 (üye)
Bolu / Amatör

moral gerci ayni seyleri yazmak istemiyorum ayni konu baska bir topicte farkli makinalarda var.Sonucta problem ayni bir göz at.
http://www.netfotograf.com/forum/msgDetail.asp?msg_id=640&for_id=13

 

Tarih: 3 Nisan 2004, 20:27 - İp: yok
gigahertz
gigahertz (üye)
Antalya / Amatör

Selamlar,

Bende yakınlarda Pretec aldım, açıkçası eksileri var ama artıları daha ağır basmaktadır genel olarak gayet memnunum. Şu ana kadar filtre takabilmek için gerekli olan 52 mm lens uzantı halkasını nereden ve nasıl temin edebileceğimi öğrenemedim. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Saygılarla Gürhan Ünyay

 

Tarih: 18 Ocak 2005, 20:36 - İp: yok
ontec
ontec (üye)
Adana / Meraklı

selam bende yeni aldım aynı sorun bende de var ben vizör deki lcd nin ışığının bir şekilde sızma yaptığını düşünüyoum ama tabiki tamamen varsayım filtreye gelince yaza doğru tornacıda aliminyumdan yaptırmayı düşünüyorum toshiba cihazların yanında geliyor o parça ama malesef pretecte yok nede olsa sefil ucuz bir makina

mesajları okuyunca gülüyorum ya abi varmı böyle birşey hiç çekinmeden ucuz makina almışsınız sefil yaratıklar tadında mesajlar bunu yazan insanbunu 2 sebepten yazabilir (yazış tarzını le alırsak) ya para gibi bir derdi yok akıyor biryerlerden yada 500 600 dolara satılan cihazlardan 200 küsür dolara daha fazla özellik bulundurması sıkıntı yaratıyor . diyeceğim o ki abi biz fakiriz bende isterim canon alayım nicon alayım ama benim standart slr makinamda zenith ne yaparsın param yok ama bu işlerle uğraşmayı noiseli yada morda olsa seviyorum

 

Tarih: 19 Ocak 2005, 00:43 - İp: yok
gigahertz
gigahertz (üye)
Antalya / Amatör

Sn Ontec, ilk başta ben de biraz çekindim ama fiyatı birden 200 YTL düşünce kaybedecek bir şey olmadığını düşündüm ve pişman olmadım, sadece, Hızlı Sistem çalışanları Filtre Adaptörünü sorunca bayat balık gibi yüzüme baktılar o kadar. 52 mm Halkayı tornacıdan yaptıracağını söyledin, bence o halkadan bolca yaptır, bana başta olmak üzere bir çok vasat Pretec DC3 A30 kullanıcılarına satabilirsin. Ayrıca vizör ışık sızması olduğunu düşünmüyorum, olsaydı çünkü epey vahim sonuçlar doğururdu, sanırım

saygılar

 

Tarih: 21 Ocak 2005, 21:14 - İp: yok
  • 1