grishnak
grishnak (üye)
Kocaeli / Meraklı

Meraklının Tercihi Ne Olmalı...

Meraba, bu ilk mesajım bu yüzden yanlış bişe yazıyosam, ya da forumda illallah dedirten sorulardan birini soruyorsam affola, uyarın.


Geçen sene "sadece fotoğraf çekmek" için Mustek G Smart Mini 2 aldım. Malumunuz boyutları aklımı başımdan aldı. Daha sonra böyle bu sitedeki gibi "sanat içerikli" fotoğraflar çekmeye merak saldım, ne kadar becerdim o ayrı - en sonda linkleri verdim. Tabii ki 2.1 MP makine ile pek profesyonel şeyler çıkmadı. Ayrıca merceğin iç kısmında bir toz parçası olsa gerek ki bütün resimlerde belirli koordinatlarda leblebi kadar bir nokta var(sağ üstte).

Şimdi artık ciddi ciddi bişeler çekmek, bunla uğraşmak istiyorum. Lakin ben 17 yaşında bi lise 3 öğrencisiyim ve bana bu yüzden "nikon coolpixlere bak" diyemezsiniz sanıyorum. İstediğim 250 milyonu geçmeyen, 2 yıl kadar kullanacağım, mümkünse 3+ Mp, CCD bir makina. Forumda Pretec bayaa irdelenmiş sanıyorum (bazı başlıkları okudum). Fakat bilgisayarın başındaki vaktim sınırlı olduğundan tamamını okumaya imkanım yok.
http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=371170 adresindeki makinayı almayı düşünüyorum. Pretec DC3301, sıfırı Hızlı Sistem'de 230 milyon ve bu bana uyar.
Öyleki http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=365742 adresinde çok oynamayan bir fiyata 4 megapixellik bir alet daha var. Her ikisi de olabilir.

İncelediğim eski mesajlardan, genelde makine tavsiyelerinizi "ne çekeceksin" sorusuna göre cevapladığınızı gördüm. G Smart Mini 2 makinamla çektiğim beş altı fotoğraf, yardımcı olmak isteyenler buna göre kıstas alırlarsa sevinirim:

http://crazysperm.tripod.com/res/hereke_0034.jpg
http://crazysperm.tripod.com/res/hiep.jpg
http://crazysperm.tripod.com/res/kedu_0037.jpg
http://crazysperm.tripod.com/res/kedu_0051.jpg
http://crazysperm.tripod.com/res/otogar_0031.jpg
http://crazysperm.tripod.com/res/hereke_0004.jpg

Üşendiğimden bahsettiğim ufak lekeyi fotoğraflardan temizlemedim.
Çoğunda manzara konu alınmış ama maymun iştahlı biriyim ve günün birinde makro çekmek isteyebilirim .

Yukarıda bahsettiğim ve linklerini verdiğim iki Pretec makinenin fiyat ve performans yönünden muadili önerebileceğiniz makineler varsa bunlara da açığım.



İyi günler

Tarih: 2 Ekim 2004, 21:44 - İp: yok
bozo
bozo (üye)
Kocaeli / Amatör

üzgünüm bu yüzden olympus c310 alman gerek en makul fiyata, 375 milyon civarı şu an sanırım. taksitle alabilirsin 5 taksitle peşin fiyatına veren yerler var.. makro çekim olsun diyorsan böyle.. olympus c310 fotolarına bakmak istersen. bozo.karmaklan.org

 

Tarih: 2 Ekim 2004, 23:15 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

şayet pişman olmak isyemiyorsan o fiyatlara ve o marka makineleri alma derim çünkü makine bir sorun çıkarmasa bile o fiyatta bir makine senin gibi fotoğraf çekmeye meraklı birisi için bir süre sonra yetersiz kalacaktır dolayısıyla öyle yada böyle paran zai olacak imkanın varsa bir süre daha para biriktir o süreci elindeki makineyle geçir yada iyi bir markaya ait temiz kullanılmış ikinci el bir makine araştır

 

Tarih: 4 Ekim 2004, 03:00 - İp: yok
mersun80
mersun80 (üye)
İstanbul / Amatör

Önce başından şunu diyeyim. Fotoğrafçılık bir hobidir, her hobi gibi alacağın zevk arttıkça cebinden çıkan para da artacaktır. Herhalde hiç harçlık vermiyor değil annenle baban. Eğer gerçekten bu konuda iyi kötü bir şeyler ortaya çıkarmak istiyorsan -ki yazından anlaşılan bu- biraz daha para biriktir, ve belki çok giremiyorsun nete ama o az zamanlarında forumdaki yazıları takip et.

Yazına gelecek olursak. "Tabii ki 2.1 MP makine ile pek profesyonel şeyler çıkmadı" demişsin. makinenin megapixel'i ile çektiğin fotoğrafın kalitesi yada amatörlüğü profesyonelliği alakalı şeyler değildir. 2.1 mp ile sadece baskı boyutlarında bir dezavantajın vardır. Çektiğin fotoğrafların pek profesyonel olmamasının sebebi 2 mp olması değil, makinenin "kötü" olması. Her zaman söylüyorum, istisnalar olmakla beraber, Mustek, Orite, Pretec, Inca vb. makineler ile kaç mp olursa olsun -ki çoğu kez bu mp olayında çok yanıltıcılar bu tip markalar- bir Nikon, bir Olympus, bir Canon performansı beklemeyin.

Tekrar söylemekte fayda görüyorum. 250 milyona alacağın makine hiç bir işine yaramayacaktır, açıkçası paranı sokağa atmak olacaktır. Bu yüzden biraz daha bekle, para biriktir, o esnada kendini forumu okuyarak geliştir ve yeterli paran olunca güzel bir makine al.

 

Tarih: 4 Ekim 2004, 13:08 - İp: yok
vikont
vikont (üye)
Ankara / Amatör

bencede bende ilk başlarda 250-300 milyonluk bir makina alacaktım ama şu bir gerçek ki kaliteyi ucuza bulamıyorsun.. bulduklarında sana yetmiyor..bence biraz daha bekle Canon a75 teknosa da 12 taksit, yanılmıyorsam 489 milyon..beklentilerini sana verebilecek bir makina bence.

 

Tarih: 4 Ekim 2004, 18:14 - İp: yok
  • 1