kandemir
kandemir (üye)
İzmir / Amatör

Lutfen Yardım

merhaba arkadaşlar
ben ilk defa dijital fotograf makinesi almaya niyetlenmiş bir amatorum
kendi çapımda küçük bir araştırma yaptım.
aslında amacım cogunlukla ev ortamında kucuk oglumun fotografını cekmek.ancak alacağım makinanın manuel ayar özelliklerininde olmasını tercih ederim.
bu iş için ayırdığım bütce max. 500milyon
araştırma yaptığım markalar ve modelleri aşağıdaki gibidir.
olympus c-310 : güzel bir makineye benziyor makro cekimi iyi ancak xd kart kullanması avantajmı bilmiyorum ve yanılmıyorsam teknik servis problemi var.
kodak 7330 : özellikleri c-310 'yakın ama bildiğim kadarıyla gece cekimleri iyi değil.
sony dsc p51 : 2 optik zoom var ama sony (yoksa yanılıyormuyum.
bu makinalar konusunda bilgi sahibi olan arkadaşlar yardım ederse cok sevinirim.şimdiden teşekkürler.
not:önerebileceğiniz başka bir fotograf makinası varsa tekliflere açığım.

Tarih: 25 Ekim 2004, 22:43 - İp: yok
exif22
exif22 (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın Kandemir ,

Ben size Canon A-75 önereceğim , makinanın özelliklerine net'te bir bakınız , sanırım sizin bütçenizin alabileceği en iyi makina bana göre . Tabi bu makinada karar verirseniz nacizane tavsiyem makinayı alırken sıkı pazarlık yapın ,ilave olarak bir tane 128 veya 256 (daha iyi tabii) CF kart alın ,ayrıca GP marka ilk etapta 4 adet NiMH (2100-2300MaH)kalem pil ile şarj aletini de almayı unutmayın (hızlı veya yavaş şarj tercihiniz) , tabii bir de çanta lazım ..

Selam ve saygılar,

 

Tarih: 25 Ekim 2004, 23:50 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma


Sevgili kandemir,
Olimpusun ülkemizde servisi yok.yetkilileri ile görüştüm makineyi birebir değiştirdiklerin söylediler.ama ülkemizdeki garanti iki yıl olunca acaba 18 aylık makineyide değer farkı almadan bire bir değiştirirler mi acaba?Bir sıkıntın olsa kime danışacaksın?Bence olimpusatn ve Hp den uzak dur..Bir aile için en ideal makinelerden biri de Samsung digimax V4 veya V3 tür o modelleri bir incele V3'ün fiyatı 340 dolar .Kodaktada servis problemi var fakat yeni müdürleri Bayan Behmuaras işi sıkı tutuyor bakalım kaliteleri ne olacak? Bir de Pretec 3a30 var onu da araştır (nois probleminden bahsettiler ama ben rastlamadım.) Bence samsung al ...

 

Tarih: 26 Ekim 2004, 00:31 - İp: yok
  • 1