ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Hp Foto Makinelerinin Adiliği!

Herkes bahsederdi HP makineler çok kötü, çekim kalitesi iyi değil diye. Bunu biliyordum ancak bu kalitesizliği dün kendi gözlerimle gördüm.

Dün 100 tane foto bastırdım bu fotolardan 99 tanesini 3.2 mp'lik Canon Powershot S1 ile çektim ve fotolardan 1 tanesi ise bir tanıdık tarafından 5 mp'lik HP 945 ile çekilmişti.

Belki inanmayacaksınız ama 99 tane fotoğraf mükemmel çıkmıştı ama kalitesiz 1 tane vardı o da HP ile çekilen foto.

Aslında 5 MP'lik makine ile çekilen foto teorik olarak 3.2 mp'lik makinenin fotosundan daha kaliteli olur ama pratikte böyle değil.HP'nin renk algılaması falan berbat, fotoda blurlanmalar var, kimi yerler koyu kimi yerler açık çıkmış tek kelimeyle berbat bir fotoydu. Diyeceksinizki foto kötü çekilmiştir.Ama öle değil, çünkü bilgisayrda foto çok net ve kusursuz gözüküyordu ama iş basıma gelince kalite farkı ortaya çıktı.

Not:Basılan fotolara müdahele etmedim ve baskı boyutu 13x18'di.

Herkes neden canon, sony veya nikon alın diyor, işte açıklaması bu....


Tarih: 30 Eylül 2004, 10:29 - İp: yok
ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Adminlerden ricam bu dingec denen şahsın IP adresini bana özel mesaj yoluyla iletmeleri.Savcılığa şikayette bulunabilmem için IP adresi gerekiyor bunu dilekçeme ekleyip şikayette bulunucam.

 

Tarih: 30 Eylül 2004, 16:32 - İp: yok
bozo
bozo (üye)
Kocaeli / Amatör

Buranın da düzeyi düşmeye başladı ya.. ondan korkardım..

 

Tarih: 30 Eylül 2004, 16:34 - İp: yok
tembeleryk
tembeleryk (üye)
Samsun / Amatör

bencede ohara ya ip numarası verilmeli fakat herhangi bir internet kafe olabilir bu. benim ricam ilk yorumlar incelenmeden yayınlanmasın. bu forum internette rastladığım birçok forumdan daha düzeyli ve öyle kalması gerekir

 

Tarih: 30 Eylül 2004, 16:45 - İp: yok
ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

tembeleryk zaten savcılık IP adresini telekoma soruyor kişinini kimlik bilgilerini alıyor..eğer net cafe ise onun da bi çözümü vardır.

daha önce nette olan 2 kişiyi sırf ip adresi kullanarak şikayet ettiğim için prosedürü iyi biliyorum.

 

Tarih: 30 Eylül 2004, 16:55 - İp: yok
tembeleryk
tembeleryk (üye)
Samsun / Amatör

ohara dostum eğer öyle diyosan öyledir bence hiç durma. haklının her daim hakkını korumasından yanayım forum herkesin düşüncelerinipaylaşması içindir fakat böyle değil.

 

Tarih: 30 Eylül 2004, 17:35 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma


Sevgili Ohara,
Bu tür yazıları ve küfürlere asla tahammülüm yoktur,kesinliklede onylamıyorum...ben senin adına telekom rehberinden bu soyada yakın isimler üzerinde durdum ve bir-iki ip ucu yakaladım....
Denizlinin telefon rehberini araştırmanı öneririm. Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim bir söz var ki o da etme bulma dünyasında yaşadığımız gerçeği...Hatırlıyor musun sırf seninle aynı görüşü paylaşmadığım için bana bu sitede yazdığın (site yöneticisi sildiydi )ve ayrıca da özel mesaj olarak gönderdiğin küfür dolu hakaretleri ve mesajları ? Ne oldu adam sana çok bir şey yazmamış ama anladığım kadar senin zoruna gitmiş...

 

Tarih: 30 Eylül 2004, 18:28 - İp: yok
ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

burkay bu sitede henüz yeni olduğum eski dönemlerde sen benle alay etmiştim adım ohara olduğu için bana "oha" falan dedin ben de sana ağır ama küfürsüz bir cevap yazmıştım..

neyse bu eski defterleri açmayalım...

 

Tarih: 30 Eylül 2004, 18:33 - İp: yok
aylanc
aylanc (üye)
İzmir / Meraklı

Ya iyi de niye bu adamın yazısı hala duruyor. Niye kaldırılmıyor ki. Burada bir çok üye var böyle insanlık dışı bir varlığın yazısı kalmamalı.

 

Tarih: 1 Ekim 2004, 15:10 - İp: yok
celenli
celenli (üye)
İstanbul / Meraklı

abicim inanamıyorum yaa oha bile diyemiycem böle birşeye
bir insan nasıl bu kadar küçülebilir hayret.
ohara, bizlerin de yapabileceği birşeyler varsa
söyle bizlerdeyapalım bu duruma karşı

 

Tarih: 1 Ekim 2004, 17:52 - İp: yok
  • 1