idurak
idurak (üye)
İstanbul / Amatör

Hangi Dijital Makineyi Almalıyım.

Sevgili arkadaşlar,
Biraz kararsızım.Orta civarda makine alabilecek durumdayım.Fotoğraf makinesinde de iyi bir görüntü,mümkünse optik zoom,webcam,ses kaydı, video kaydı aradığım özellikler.Bunları sadece Orite ve Ogatech'te bulabildim.Onların kalitesinden de şüpheliyim.Bu özellikleri barındaran tavsiye edebileceğiniz biraz daha kaliteli bir ürün var mı?
İlgilenenlere şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Tarih: 12 Temmuz 2004, 16:57 - İp: yok
bozo
bozo (üye)
Kocaeli / Amatör

Ogatech-Orite.. vebenzerleri.. bunlarda optik zoom arama..bunlar CMOS sensörlü..
CCD makinelerde optik zoom sahibi olabilirsin.. bu bir..

dijital zoomla bişey elde edebileceğini zannetme. bilgisayarda ki zoomla aynı olay.. bu iki..

ama anlaşılan sen all-in-one bi makine istiyorsun. ama unumaki alacağın bir dijital foto makine. YANİ FOTOĞRAF makinesi. e fotoğraf makinesi alacaksan.. bu fotoğraf firmalarından alınır..
(Canon, Nikon, Olympus, Kodak, Fuji, Minolta, Konica,Sony vs.. vs.. burda bi sıralama yok)
e bu firmalarıon çoğu makinesi mesela webcam özelliği yoktur..
niye.. çünkü. bunlar dijital foto makine.. öyle..webcamen bozma aletler deil.. piyasada görceğin bi sürü farklı marka ise bilgisayar şirketlerinin yaptığı webcam bozmaları ..

Ses kaydı, video kaydı bile beni bi nebze ilgilendirmiyor.
Dediğim gibi.. fotoğrafta kalite istiyorsan fotoğraf makinesi alacaksın.. sese kaydına, webcam özelliğine, filan pek bakmayacaksın..

ha yok. ben orta karar herşeyden olsun istiyorum diyosan..
e tamam.. aile fotosu, manzara filan tatminkar kalitede 3-5 foto çekebiliecebilirsin bu bahsettiğin bilgisayar firmalarının yaptığı makinelerle..

 

Tarih: 12 Temmuz 2004, 17:56 - İp: yok
ertan71
ertan71 (üye)
İzmir / Amatör

Ben Fıji Finepix S304 kullanıyorum. Gece çekimine kalkışmazsan çok güzel makine. Webcam özelliği var. 6x optik zoom var. 3,2 megapixel. İnterpolasyonla filan değil, efektif. video kaydı var. Fotoğraflara ses kaydı ekleme var. Dediğim gibi gece çekimi dışında çok iyi çekim yapıyor. Tavsiye ederim. Ben değiştireceğim gerçi ama orta seviye bir makine alacağım için. Sanırım Fuji S7000 alacağım

 

Tarih: 17 Temmuz 2004, 18:00 - İp: yok
  • 1