gokhan_gd
gokhan_gd (üye)
İstanbul / Amatör

Fujifilm Finepix X-s1 mi Hs50 Mi?

Merhabalar,

Bir fotoğraf makinesi almak istiyorum ancak; dslr, slr düşünmüyorum (lensiydi aynasıydı vs.). Bu da beni yarı profesyonel kompak makinelere yöneltiyor. Günlerdir panasonic, sony, nikon, fujifilm ve leica'nın modellerini inceliyorum internetten.

Öğrenmek istediğim, fiyat/performans aralığında en mantıklı görünen finepix x-s1/hs50'nin gerçek kullanıcı kıyaslamaları. Özellik olarak ihtiyacım olan temelde manuel ayarlamaların yapılabilmesi, odak uzaklığı mesafesinin yüksek olması, hassas iso değerleri vs. Fiziksel olarak da kütleli olması (biraz ağır olabilir.), ele oturması vs.

Bu iki modelinde birbirlerine göre avantajları ve dezavantajları var. Kağıt üzerinde dezavantajlı görünen bazı modellerin aslında daha doğru seçimler olabileceğini de biliyorum.

Sizden ricam bu iki modeli yada bu kategori de farklı modelleri kullanan arkadaşların, modelleri olumlu veya olumsuz eleştirmeleri.

İlginize şimdiden teşekkür ederim.

Tarih: 5 Haziran 2014, 01:18 - İp: 37.***.**1.74
fatihilhan7
fatihilhan7 (üye)
Balıkesir / Amatör

kardeşim makinalardan çok fazla anlamam ama benim aklıma girdiler bi ara ben dslr falan düşünüyordum ama lens falan dediler vazgeçittirdiler ama sonra biraz daha araştırdım ve ilerde bu makineyi ne yapacağımı düşündüm dslr bi makinem olursa lens değiştirirm sorun değil ama sabit lensli bi makine aldım ne oldu 3 yıl sonra öldü ben bu acıya katlanırım diyorsan hemen al derim yok sürekli makina mı alıcam dersen hemen dslr makineye geç ayrıca hs 50 ve x-s1 cihazlarından ikisini de inceledim x-s1 açıkara fark attı sebebi sensör boyutu falan internette hep hs serisinden uzak dur deniliyor bu gerçektende doğru bir şey hs serisi ile çekilen fotoğraflar oldukça kötü zoom yönünden tabikide hs50 avantajlı ama sıkıntı şu sen bu cihazı bir dürbün olarak kullanmayacaksın çekeceğin kareye ne kadar yakın olursan o kadar mükemmel fotoğraf çekersin zoom ve mp değerlerine bakıp aldanma derim ve kesinlikle acele etme iyi bir araştırma yap öyle al çünkü o makine senin olacak

 

Tarih: 5 Haziran 2014, 04:32 - İp: 85.***.**4.174
rockkesman
rockkesman (üye)
İstanbul / Amatör

Yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum.Canon SX50 HS yi.mükemmel derecede beni tatmin ediyor.bu makinanın üzerine Canon henüz yeni modelini çıkartmadı dikkat edersen.Bunu tek geçerim.fujilerden kesinlikle uzak dur.En uzaktaki bir objeyi bile çekerken yarım denklaşöre basınca objeyi net bir şekilde çekiyorsun.Bana Nikon un Canon un DSRL modellerinin en üstünü bile verseler değişmem.DSRL tamamen hamallık işi taşıması, alan zaten kaç kere taşıyıpta çekiyor.Canon sx50 hs yi al makina gör. Sıfır olarak garantisiz sahibinden comdan 880 tl ye aldım.Hala 900 tl ye satılıyor.Açılmamış ambalajında.Ahmetin Mehmetin laflarına boşver,bu makinayı almaya bak,süper ötesi her türlü özelliği var.sağlıcakla kal.

 

Tarih: 5 Haziran 2014, 16:08 - İp: 193.***.**7.100
gokhan_gd
gokhan_gd (üye)
İstanbul / Amatör

İlginize teşekkür ederim. Sanırım modelleri test etmem gerekecek.

 

Tarih: 6 Haziran 2014, 18:40 - İp: 78.***.**2.163
  • 1