axon
axon (üye)
Zonguldak / Amatör

Fotoğraf Kaydederken... ?

doğru yere mi konu açtım bilemiyorum ama internetten fotoğraf kaydederken sağ tıklayıp kaydet dediğim de bazen isim çıkıyor bazense adsız çıkıyor yani bunun fotoğrafın biçimi dışında bi nedeni varmı?

Tarih: 20 Aralık 2004, 03:23 - İp: yok
crussor
crussor (üye)
İstanbul / Meraklı

Axon,
Fotograf jpeg ise onu siteye ekleyen kişinin resme adfettiği isim ile gözükür. Ama sen bu imajın ismini dosya adı adlı pencereden değiştirebilirsin. Adsız isimli dosyalar ise benim bildiğim kadarıyla bmp denilen ve boyut olarak jpeglerden bir hayli büyük olan imajlardır. Eğer internetten fotograf ya da image resmi yükleyeceksen en başta kayıt türü penceresinde jpeg formatını ara. Zaten genellikle internette tüm resimler web sitelerinde fazla yer kaplamasın diye ya jpeg ya da gif resim türü ile yüklenir. Jpeg yoksa mecburan bmp kullanırsın. Ok?

 

Tarih: 20 Aralık 2004, 03:41 - İp: yok
ocum
ocum (üye)
Kayseri / Amatör

dediğin şekilde isimsiz çıkıyorsa resimler, resmi açtığın pencerede resmin adresini (adres satırında) ordan kopyala ve bir download programı ile makinene indir.

 

Tarih: 20 Aralık 2004, 17:30 - İp: yok
axon
axon (üye)
Zonguldak / Amatör

biliyorum söylemek istediğim şu aslında:
bir tane bmp dosyası yükledikten sonra başka bir jpg dosyası indirirken de adsız olarak gözüküyor ve bu jpg dosyalarını da bmp ye çevirerek kaydediyo?

 

Tarih: 21 Aralık 2004, 03:08 - İp: yok
ocum
ocum (üye)
Kayseri / Amatör

dediğin gibi bir duruma rastlamadım doğrusu... adsız geldikten sonraki resim normal ise jpeg şeklinde geliyor...

 

Tarih: 21 Aralık 2004, 16:53 - İp: yok
  • 1