dadasnazim
dadasnazim (üye)
İstanbul / Amatör

Ev İçerisinde Çekim

değerli kardeşlerim.benim afacanmı afacan bir çocuğum var.yerinde hiç rahat durmaz.daha 11 aylık olduğu içinde laftan anlamaz.çocuğumu çekmek için bir fotoğraf makinesi aldım.dışarıda güneşli ortamda çekimde problem yok.ama ev içerisinde ister gündüz olsun ister akşam florasan ışğında olsun bir türlü net fotoğraf çekemedim.çektiğim çoğu fotoğraf bulanık çıkıyo.tabi bu çekimleri flaşsız yapıyorum.birazda bizim yaramaz hareket ettiği için böyle oluyo sanırım.
benim bu sorunumu giderecek yani bizim afacanı ev içerisinde de akşam florasan altında da net çekebilmemi sağlayacak bir makine tavsiyesi sizden istiyorum.
kompakt sınıfında bir makine olsun istiyorum.
daha önce benq e520 ve kodak v530 kullandım.ikisindede aynı sorunu yaşadım.
artık makine alıp satmaktan bıktım.
yardımcı olursanız çok sevinirim.teşekkür eder saygılar sunarım.

Tarih: 25 Nisan 2006, 11:18 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

tabi bu çekimleri flaşsız yapıyorum

Neden?

 

Tarih: 25 Nisan 2006, 11:45 - İp: 85.***.**5.234
dadasnazim
dadasnazim (üye)
İstanbul / Amatör

sayın ocaklılar abim;
gündüz ev içerisi "bana göre"yeterince aydınlık.akşamda zaten florasan yeterince ışık veriyor.bunun için flaş kullanmak istemiyorum.biliyorumki flaşsız çekilen fotoğraflar daha doğal aluyor.bana daha güzel geliyor.ayrıyeten kırmızı göz problemide var.
flaş kullanmayı pek sevmiyorum.daha doğal olsun istiyorum.
acaba hareket eden bir çocuğu flaşsız çekecek bir fotoğraf makinesi icat olmadı mı.
benmi çokşey istiyorum.
çekim hızını artırsam perde hemen açılıp kapandığı için yeteri kadar ışık alamadığından fotoğraf karanlık çıkıyor.
valla ne yapacağımı şaşırdım.
ayrıca ilgin için teşekür ederim "ocaklılar abim"

 

Tarih: 25 Nisan 2006, 12:54 - İp: 88.***.**8.241
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

acaba hareket eden bir çocuğu flaşsız çekecek bir fotoğraf makinesi icat olmadı mı.

İcat oldu da onlar daha yüksek ISO larda gürültüsüz fotoğraf çekebilen makinalar dolayısıyla biraz pahalılar. Bu arada sen makinenin markasını modelini yazmamışsın. Manuel çekim modu var mı yok mu? Yaşadığın problem çok sık karşılaşılan bir problem. Ne yazık ki fotoğraf için ışık gerekiyor. Flaşlar da bu eksikliği tamamlamak için. Ayrıca, oda aydınlıksa kırmızı göz problemiyle pek karşılaşmazsın. Bir de makinenin flaş seçenekleri iyi ise, flaş sadece eksik olan ışık şiddeti kadar patlar, odanın içindeki ışığı da kullanacağından fotoğrafların doğallıklarından pek bir şey kaybetmez.

 

Tarih: 25 Nisan 2006, 13:14 - İp: 85.***.**5.234
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Flaşın bebeğin gözlerine zarar verdiği söyleniyor. ben odaklama yardımcı ışığını bile kullanmıyorum.
bebek hareket ettiği için enstantane 1/30, taş çatlasa 1/15 olmalı. bu durumda ışık azalacağından diyaframı açmak lazım. ona rağmen ışık yine az gelirse bu sefer isoyu yükseltmek lazım, ancak 200'ün üstüne çıkarsanız (kompakt makinalarda) gren oluşur ve görüntü kalitesi bozulur. iso 200'de bile kalite biraz düşüyor. ancak büyük sensörlü bir makinanız varsa iso pek sorun olmayacaktır.
ben Canon S2 kullanıyorum, az ışıklı ortamda flaşsız ve af assist lamp kapalı olarak hareketli bebek çekimi yapıyorum bu yöntemle. kullanılabilir fotoğraflar çekebiliyorum, ancak ışık azaldıkça isoyu yükseltmek zorunda kalıyorum, bu da görüntü kalitesinde düşüşe neden oluyor.

 

Tarih: 26 Nisan 2006, 01:08 - İp: 85.***.**1.221
dadasnazim
dadasnazim (üye)
İstanbul / Amatör

ya bu sitenin usta yorumcuları nerde.bizi gibi bu işlere yeni başlamış kardeşlerine niçin yardım etmezler.hani bigi paylaşarak çoğalır dı?.üçüncü makinemi alacam yine yanlış yapmak istemiyorum.daha önce benq e520 ve kodak v530 kullandım.lütfen yardım edinde üçüncü makinede tutturayım bari.
ben makineyi tutturana kadar bizim ufaklıkta büyüyecek herhalde!!!saygılar

 

Tarih: 27 Nisan 2006, 23:52 - İp: 85.***.**9.195
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Aslında ihtiyacınız olacak tüm bilgiler yukarıda yazılmış.
Ben size bir özet yapayım.
Işık az gelince iki yolu var. Ya ışık artacak, yada makineniz daha hassas olup az ışıkta çekecek.

Önce makine;
Daha hassas makine, daha yüksek iso da az pürüzlü fotograf çeken makine demek. Küçük sensorlü mkineler bu konuda çok başarılı değiller. Bu yola giderseniz daha pahalı makineler almak zorundasınız. İşiniz görebilecek bir makine mesela Canon eos 350D olabilir.
Işık;
Daha fazla ışık için iki temel yol var;
ya flaş kullanacaksınız (harici flaş) yada birkaç abajur daha alacaksınız.
Harici flaştan kastım şu, çocuğa direk ışık vermemek için, flaşı tavana çevirip hem aydınlanma sağlayacksınız hemde gözlerini rahatsız etmeyeceksiniz. Bunu makinenizin üstündeki flaşla yapamazsınız. En azından harici flaş takılabilen bir model alın. Bu ışıkla makineniz doğru hesap yapamayacağı için mutlaka manuel çekim yapabilmeli, bir iki denemede doğru ayarı bulursunuz. ve tabii kafası hareket edebilen bir harici flaş almanız lazım.
Umarım size yeterli bilgi olur.

 

Tarih: 28 Nisan 2006, 01:26 - İp: 85.***.**6.25
dadasnazim
dadasnazim (üye)
İstanbul / Amatör

yorum yapan kardeşlerime teşekkür ediyorum.yorumlarını esirgeyen kardeşelerim sizleri yorum pistlerinde görmek istiyorum

 

Tarih: 30 Nisan 2006, 22:48 - İp: 88.***.**4.152
  • 1