nevzateker
nevzateker (üye)
Ankara / Meraklı

En İyi 10x Lar Sıralaması

Merhabalar
Steves-digicams.com da en iyi 10-12 zoom lu makinalarda ilk dokuz sıralamasında. Panasonic 5 yıldızla birinci, canon S1 Is ve Olymus C-765 ikinci ve üçüncü sırada görünüyor. Ancak sıralamanın sonunda Fujifilm Finepix s5000 5 yıldız almasına rağmen sıranın sonunda. Acaba bu bir sıralama değilmi yıldız adetlerine bakarak mı değerlendirme yapacağız. Aynı listede hiç yıldız almamasına rağmen Kyocera marka makine ise dördüncü sırada ingilizcem olmadığı için bir anlam veremedim. Bu siteyi iyi bilen varsa fikrini söylerse sevinirim.

Tarih: 21 Eylül 2004, 17:13 - İp: yok
cio
cio (üye)
İstanbul / Meraklı

ne yildizi?yildizlari ben goremedim.
birde su 2.ve 3. siradalar derken canonu onde yazinca sanki canon 2. sirada gibi gozukuyor.ama 765 2.sirada.

 

Tarih: 21 Eylül 2004, 17:43 - İp: yok
ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

heheheh! canon s1'in ikinci olması ve fuji 5000'in sonuncu olması beni hiç şaşırtmadı.

 

Tarih: 21 Eylül 2004, 21:58 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

yıldızları nerede gördüğünü yazarmısın zira ben o sayfada yıldız görmedim

 

Tarih: 21 Eylül 2004, 23:26 - İp: yok
cio
cio (üye)
İstanbul / Meraklı

sn ohara.
canonun ikinci olmamasi da umarim sizi sasirtmaz cunku siralamada 3.sirada yeraliyor.fujideiyi sonuc alamamis degil 9.sirada yer aliyor.su makineyi ove ove bitiremediniz yere goge sigdiramadiniz.cektiginiz fotograflari gormek isterim.

 

Tarih: 21 Eylül 2004, 23:36 - İp: yok
nevzateker
nevzateker (üye)
Ankara / Meraklı

yıldızlar için the Best Cameras ı seç oradan da markaların solundaki chek Price yi seç

 

Tarih: 22 Eylül 2004, 08:51 - İp: yok
cio
cio (üye)
İstanbul / Meraklı

sn.nevzat senin bahsettigin yidizlarin o siteyle hicbir alakasi yok.alisveris sitesine yonlendiriyor seni o link.
ornek.siralama verrirken biraz dikkat.

 

Tarih: 22 Eylül 2004, 09:35 - İp: yok
nevzateker
nevzateker (üye)
Ankara / Meraklı

sayın cio zaten başlıktaki sorumu okursanız ingilizce bilmediğimi ve söz konusu siteyi inceleyenlerin ve bilenlerin yıldızların ve sıralamanın ne anlama geldiği sormuştum.
Saygılar.

 

Tarih: 22 Eylül 2004, 10:33 - İp: yok
bozo
bozo (üye)
Kocaeli / Amatör

Nevzat Bey, Steves-digicams 'de menüden buying guide a da bassanız, ya da top cameras ta check price a da bassanız ordaki gördüğünüz yıldızlı sıralamaların asıl kaynağı epinions.com adlı site. Orda bizzat kullanıcılar tarafından yapılmış incelemeler ve görüşler var. ve onların aynı ürün için yapmış oldukları incelemede verdikleri notların ortalamarı o yıldızları oluşturuyor. Ama satış adetleri veya ürünün gerçek kalitesi ile alakalı değil o sıralama direkt olarak.. Artniyetli bir kullanıcının kasten iyi veya kötü notu, ya da şahsi zevklere dayalı tercihler olası.. Ordaki sıralama sizi yanıltmasın yani..

Size tek bir tavsityede bulunacağım. Hedefiniz 10-12 x zoomlu bir makine ise.. seçiminizi ordaki yıldızlara ve sıralamaya göre yapmamalısınız. çünkü.. her makine aynı özellikleri size sunmuyor. günümüzde ben 3 megapixelim diyen 2 makineyi yan yana getirin aynı ortamda aynı ayarlarda foto çekin yine de aynı kalitede resim alamayabilrsiniz. çünkü işlemcisi farklı, alıcı farklı, optik farklı, sensör farklı...
siz makine seçiminizi aradığınız özelliklere göre bakın.
Mesela canon s1 IS de image stabilizer denen özellik ilginizi çekiyor olabilir, bu özellik sayesinde yüksek zoomlarda bile elinizide foto çekme imkanına ulaişırsınız. bu özellik başka makinelerde farklı isimler de olabiliyor (sundukları özelliğe kendi markalarına has patentli isimler kullanıyorlar firmalar örn:sony nightshot özelliği gibi. Nightshot ismi sony'e hastır. başka firma kullanamaz bu ismi)
devam edecek....

 

Tarih: 22 Eylül 2004, 11:04 - İp: yok
bozo
bozo (üye)
Kocaeli / Amatör

devamı..

sony F717 de ise nightshot ve lazer güdümlü focus özellikleri öne çıkıyor.
Nikon 8700 ün çok iyi makro kabiliyeti olduğunu gördüm. (kyn: www.selimgumus.com)
sonuçta tüm makineleri aynı kefeye koyamazsınız. aradığınız özelliğe göre makine bulmanızda fayda var. sadece 10x optik demek le olmuyor.
Ama tabi belli başlı özellikleri aramanız lazım ki bunlar mesela enstantane hızının 30sn-1/2000 gibi veya yaklaşık değerlerde olabilmesi, ISO 50-800 olması, ve ek özellikler..

 

Tarih: 22 Eylül 2004, 11:18 - İp: yok
nevzateker
nevzateker (üye)
Ankara / Meraklı

teşekkürler

 

Tarih: 22 Eylül 2004, 11:50 - İp: yok